Mansikoita, kukkia ja neulomus

huhtikuuta 20, 2014

Viimeksi sanoin PARSAKAUDEN ALKANEEN. No kun torstaina kävin hakemassa täydennystä varastoihini (on käytännössä mahdotonta ja myös turhaa kävellä parsakojun ohi ostamatta mitään), löysin parsojen lisäksi myös EKAT PAIKALLISET MANSIKAT! Olihan noita ostettava. Muuttunevat vielä ajan kanssa hieman mehukkaammiksi, mutta mansikka-oliivipiirakassa maistuivat jo niin hyviltä, että torttusta on tehty jo kaksi kertaa. Oli nääs käytännössä pakko, koska piirakkaan tarvitaan pelkkiä keltuaisia, ja valkuaiset olivat jo kadonneet muihin kohteisiin. Niistä enemmän myöhemmin!


Kaupassa oli pioneja eli saksaksi helluntairuusuja. Kotiutin yhden nipun, ovat niin ihanan vaaleanpunaisia. Pastellivärien vetovoima jatkuu ja nyt kun Lundiat ovat kasassa ja tavarat siististi ovien takana piilossa, tuntuu kukkien ostaminen järkevämmältä. Jos koko kämppä on pelkkää avohyllyä ja tavarakasaa, ei kukat oikein näytä miltään.


Olkkarin päivitetyn Lundian vieressä majailee lankakori. Viime päivinä neulominen on taas innostanut pitkän tauon jälkeen, joten tunnelin päässä näkyy valoa ja saattaa olla, että jälkikasvun peitto valmistuu kuin valmistuukin joskus. 

Sisko tuli jo kylään. Huomenna ohjelmassa on galaktista pääsiäiskokkailua. En ole varma, mistä aterian osasta olen eniten täpinöissäni näin etukäteen. Katsotaan miten käy!

Saattaisit myös pitää näistä

8 kommenttia

 1. Oi, mansikoita! Kateus... o__o On Saksa vaan ihana, kun kesä on niin paljon pidempi. Täällä pohjolassakin on sentään pari päivää ollut niinkin lämmintä jo, ettei pyöräillessä ole tarvinnut pipoa, heh. Ei vaan, on se ihanaa, kun voi jo syödä jätskiä ulkona :)

  Peitossa on aivan ihanat värit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväisin oon kieltämättä aina hyvin onnellinen siitä, että asun täällä. On ihanaa, kun kevät tulee paljon Suomea aikaisemmin. Kesät voisinkin sitten viettää kotimaassa, ei ole mökin ja kesäisen Helsingin voittanutta :)

   Peitosta tulee kiva, vielä kun valmistuisi joskus. Ehkä jo muutaman viikon sisään!

   Poista
 2. Mansikoita ja pioneja! Teillähän on jo ihan kesä siellä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, puut on täydessä lehdessä ja ens viikolle lupailivat taas melkeinpä 25 astetta. Ihan kummaa, kevät tahi kesä yllättivät bloggaajan!

   Poista
 3. Meillä oli aamupalalla ihan pakastemansikoita, mutta kyllä nekin oli niiiin hyviä niitä kesän ensimmäisiä tuoreita odotellessa. :)

  Saksan kevättä kyllä tulee ikävä näitä sun juttuja lukiessa. Olihan täälläkin eilen jo melkeinpä kesäinen päivä ja tänäänkin lämpötila näyttää ihan lupaavalta, mutta kun niitä kaikkia paikallisia kasviksia ja mansikoita ja muuta joutuu aina odottelemaan niin paljon kauemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakastemansikoita ei tartte lainkaan väheksyä! Vakiovieraita aamupuurossa, paitsi nyt kun raahaan selkä vääränä noita tuoreita kotiin.

   Paras ois semmoinen kombo, että olisi keväät Saksassa ja siirtyisi sitten kesäksi Suomeen. Musta on aivan ihanaa, että niitä marjakojuja on sitten siellä joka paikassa, kunhan pääsevät vauhtiin. Tänä vuonna ei päästäkään viettämään normaalia pitkää kesälomaa Suomessa, mikä on sääli. Onneksi syy täällä pysymiseen on niin hyvä, ettei kuitenkaan hirveästi harmita. Elokuulla ehkä sitten pikavisiitti jälkikasvun kera :)

   Poista
 4. Mansikka ja oliivi... kuulostaa mielenkiintoiselta! Harmi että toinen osapuoli on sen verran "Bauer" ja ei tykkää oliiveista, eli taidan jättää väliin. Tai sitten teen töihin... Tarkastelen joka päivä sillä silmällä puutarhassa kasvavat pionit, enään ei kestä kuin hetken, ensimmäinen ruusu jo alko kukkimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä kyllä sanoisin että kokeile silti tota piirakkaa! Ne oliviit ei sinänsä oikein maistu perinteisiltä oliiveilta, kun ovat kalamata-lajiketta ja ne ryöpätäänkin kahdesti ennen täytteeseen laittamista. Tuota ovat syöneet kaikki tapaamani oliivienvihaajatkin. Ja toisaalta, jos miehelle ei maistu, parempi vaan, saat itse sitten enemmän ;) Ehdottomasti suosituksen arvoinen piirakka, täällä on hotkittu taas yksi parempiin suihin.

   Poista