Siskon synttärit

toukokuuta 03, 2014

Sisko täytti vuosia. Ihan mahtava syy järjestää meillä pienet syömingit sankarille ja seurueelleen! Kerrankin kaikki oli jopa valmista ennen vieraiden saapumista. Yleensä (eli aina) joku kokkauksen vaihe on vielä kesken ja talouden isäntä on juuri tulossa pyyhe päällä suihkusta ovikellon soidessa. Wappu sekä nämä synttärit antoivat loistavan syyn ripustaa palleroita kattoon. Oon jo ikuisuuden ajatellut, että niin pitäisi tehdä jonkun tekosyyn voimin, koska kämpän mahtava huonekorkeus tarjoaa aika kivat puitteet koristuksille. Pidämme lopputuloksesta kovasti, mikä onkin hyvä, koska itsemme tuntien pallot riippunevat ilonamme hamaan tulevaisuuteen, kun ne on kerran tuonne hilattu. 


Ruokalistan inspiraationa toimi jälleen kerran Glorian ruoka&viini. Uusimmassa numerossa oli tosi herkullisen näköisiä juttuja kevätbileisiin, ja pitihän niitä kokeilla. Täällä siis syötiin seuraavaa:

American steak salad
Yrttiöljyllä sivelty flat bread
Tomaattisalsa
Pistoulla täytetty valkohomejuusto
Karamellisoitu pekoni

Death by chocolate
Mansikka-oliivipiiras
Vadelmamacarons

Hugo
Aperol Spritz

Ruoka maistui kaikille ja suolaiset katosivat viimeistä murua myöten. Jälkkärin määrä olikin niin ylimitoitettu, että olisi ollut jotakuinkin ihme, jos yhtään enempää olisi mahtunut kenenkään mahaan. Sankari pakkasi kaikkea palaset mukaan, jotta myös tänään syystä tai toisesta estyneet saivat maistiaiset. Siipan onneksi suklaakakkua jäi kyllä meillekin. 

Nuoriso siirtyi jatkamaan juhlia kuppilaan, kun taas isäntäväki juurtui sohvalle huokailemaan ja suunnittelee piakkoin sänkyyn siirtymistä. Tässä tämä sukupolvien välinen kuilu varmaan näkyy. 


Saattaisit myös pitää näistä

2 kommenttia

  1. Pikkusisko kiittää vielä erinomaisista tarjoiluista ja kaikesta oheiskivasta! Parempaa synttäribrunssia on tuskin kuunaan nähty!

    VastaaPoista