Viinitarhojen keskellä

toukokuuta 13, 2013

Tuleva anoppi täytti pyöreitä vuosia, minkä kunniaksi lähdimme pitkäksi viikonlopuksi reissuun. Kovin kauas ei tarvinnut lähteä aika upeiden maisemien luo pääsemiseksi: maks parin tunnin ajomatkan päässä Pohjois-Baijerissa on aivan ihana seutu, jossa Main-joki kiemurtelee viinitarhoja täynnä olevien kukkuloiden keskellä (jos tsekkaatte kartan niin yksi seudun pikkukylistä on nimeltään Volkach). Ilmatkin suosivat niin että aurinkorasva piti jopa kaivaa esiin ekaa kertaa tänä vuonna (tätä kirjoittaessani täällä ei sitten todellakaan ole lämmintä eikä kuivaa). Varsin mukava viikonloppu. 

Luulenpa, ettei suuri osa kansasta ole lainkaan tietoinen siitä, mitä kaikkea Saksasta löytyy. Turisti voi viettää kaupunkiloman haistellen Berliinin tunnelmaa, pyörien Münchenin puistoissa, ihastella Dresdenin oopperataloa ja muita hienoja pytinkejä tai vaihtoehtoisesti vaikka pyöräillä/autoilla/kävellä pitkin Mainin tai Reinin rantaa viiniviljelmältä toiselle siirtyen ja paikallisia juomia maistellen. Tai käydä vaikkapa oluen pääkaupungiksikin tituleeratussa Bambergissa pyörimässä panimosta toiseen ja jatkaa sieltä matkaa Regensburgiin, jonka vanha keskusta on yksi ihastuttavimmista joita tiedän. Joko Sinä kävit täällä?

Saattaisit myös pitää näistä

7 kommenttia

 1. On tullut käytyä ja Volkachissakin ollaan oltu ainakin pari kolme kertaa yötä Hotel Zur Schwanessa, tosi kivaa seutua ja pidän Frankenweineista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kas! Volkachissa käytiin perjantaina jätskillä, ja lauantaina käveltiin Sommerachissa samannimisen Gasthausin ohi arpoen, että pitäiskö käydä siellä syömässä vai kuitenkin jossain muualla. Mä en ollut yhtään tajunnut että tuolla seudulla on niin nättiä. Täytyy varmaan käydä hieman vaeltelemassa siellä toistekin, tosi mukavaa aluetta!

   Poista
 2. No ompas teidän viikonloppu mennyt kovin samanlaisissa merkeissä, tosin meillä ei juhlittu syntymäpäiviä vaan polttareita :)

  VastaaPoista
 3. Super Outi, du hast es erfasst! Kun viitsii etsiä, niin Saksasta löytyy kaikenlaista kaunista ja hyvänmakuista. Meitä on täällä Kurpfalzissa DFG-n naisjoukko, joka käy joka syksy kulttuurimatkoilla (ilman aviosiippoja) eri puolilla etsimässä, mitä Saksasta ja joskus rajan takaakin, Hampurin, Berliinin, Aachenin,Trierin, Baselin, Zürichin ja Salzburgin väliltä löytyy.Ja löytyyhän sitä:kulttuuria, historiaa, rakennustyylejä, ruokaa, juomaa, elämäntyyliä ja hauskaa seuraa. Kun kotinurkilla Neckar on jo seilailtu niin sitten seilaillaan vaikka Tonavalla, Moselilla viinirinteitä ihailemassa tai romanttisella keski-Reinillä maailman kulttuuriperintömaisemissa. 21. matkakohde on jo buukattu:Stuttgart + Mamma Mia/Sister Act. Mehän emme vietä lomia Saksassa, eikä noita tuttuja tai sukulaisiakaan ole joka puolella. Joo, on reissailtu Bambergissa ja Regensburgissakin ja todettu, että siellä on turha yrittää juoda muuta kuin sen seitsemän sorttia olutta tai kahvia ja pullovettä. Viininmaistiaiset on parempi pitää vaikka Trierissä,Koblenzissa, Mainzissa,Freiburgissa tai vain kotinurkilla Heidelbergissä ja Neustadtissa Weinstrassen varrella. Meidän seudulla hyviä Frankenweineja pitäisi etsimällä etsiä, joten tunemiseni niitten suhteen on kehityskelposta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tosiaankin. Itellä on vielä vaikka mitä näkemättä, Hampuriinkin asti pitäisi päästä. Jotenkin siinä vaiheessa kun muutti tänne ihan oikeasti, jäi toi matkailu vähän vähemmälle. Ei tunnu enää olevan ajan rajallisuuden luomaa painetta nähdä mahdollisimman paljon. Lomat kuluu lähinnä Suomessa, joten pitäis tehdä viikonloppureissuja. Jonkun verran kaupunkeja on tullut nähtyä konferenssireissuilla, mm. tuo mainittu Regensburg. Aivan turhia eivät siis ole nekään :) Mut ehkä tässä lähivuosina tulee nähtyä hitaasti mutta varmasti vähän enemmän.

   Hauskaa että sekoitit nimen Outiin, niin on jostain mystisestä syystä tapahtunut kautta historian aina ja jatkuvasti. :)

   Poista
 4. Sorry! Kirjoitin mielestäni Oili, mutta siihen oli ilmestynyt Outi. Todella mystistä, että muillekin sattuu sellaista.

  VastaaPoista