Bodensee

toukokuuta 19, 2013


Oltiin taas viikonloppu reissussa, tällä kertaa Bodenseellä (Wikipedian mukaan pitäisi oikeastaan sanoa Bodenjärvi, mutta se kuulostaa tyhmältä. Pitäydyn siis saksalaisessa kirjoitusasussa) Etelä-Saksassa. Syynä viikonloppumatkaan oli seudulle muuttaneiden kavereiden häät. Sään kanssa kävi aivan uskomaton tuuri, perjantaina oli pilvistä ja aika kylmää ja tänään satoi kaatamalla, kun taas juhlapäivänä lauantaina oli mieletön auringonpaiste ja yli 20 astetta lämmintä. Patsasteltiin vihkimisen jälkeen Friedrichshafenissa rantabulevardilla skumppaa juoden ja tuoretta hääparia ihastellen. Ei kyllä kilistelty parin kunniaksi, koska varta vasten ostetut skumppalasit sijaitsivat edelleen lähtöruudussa. Läheinen kahvila kuitenkin pelasti, ja maistuihan tuo juoma myös pahvimukeista. Myöhemmin juhlittiin erään linnan sisäpihalla ja illan viilennyttyä sisätiloissa aivan käsittämättömän hyvän ruoan parissa. Ihanaa että hääkausi on nyt avattu! Tänä vuonna pirskeitä onkin omiemme lisäksi kolmet. 

Tämä oli toinen kerta kun kävin Bodenseellä. Viime reissulla pari kuukautta sitten oli paljon kylmempi ja niin sumuista, että Alppien kuvittelemiseen tarvittiin jo aika runsaasti mielikuvitusta. Noin aurinkoisena ja lämpimänä päivänä todettiin kuitenkin kuin yhdestä suusta, että on hyvin ymmärrettävää miksi Bodensee on yksi Saksan suosituimpia lomakohteita. Äärimmäisen kätevää että nuo kaverit muuttivat paikalle (vaikkakin välimatka kyllä kasvoi alkuperäisestä kilometristä ikävän suureksi), koska nyt on mainio syy käydä ihastelemassa vuoria ja järveä säännöllisin väliajoin.
Saattaisit myös pitää näistä

3 kommenttia

 1. Aiaiai, Bodensee ja Mainau! Ehkä miekin vielä joku päivä....

  VastaaPoista
 2. Meidän ystävät asui pitkään Friedrichshafenissa. Kesällä se on ihanaa seutua, mutta talvella siellä on hyvinkin sumuista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo samaa sanovat nuokin ystävät. Sumun pääsinkin kokemaan itse ekalla reissulla, vaikka se olikin jo pääsiäisen jälkeen. Hiukan masentuneet ystävät kertoivat sään jatkuneen jo kuukausia.

   Poista