Talvesta kesään

huhtikuuta 18, 2013

Tavallista pidemmän talven toimettomana ollut ovistopparikoiramme on päässyt jälleen työn touhuun, sillä täällä siirryttiin suoraan talvesta kesään. Viime viikon alussa meinasin vielä pudottaa sormeni ja korvani työmatkalla asiankuuluvista vermeistä huolimatta, kun taas lämpötila on nyt sunnuntaista lähtien kohonnut päivittäin yli kahdenkymmenen asteen. Onpa ihanaa lähteä ulos ilman takkia, hanskoja ja huiveja! Takapihan kirsikkapuukin on alkanut vihdoin kukkia. Viikonloppuna aion kävellä kaupungille reittiä, jossa voin ihailla magnolioita. 

Pilville tiedoksi, että linnut jatkavat karjumistaan, siispä taas päivitys ennen töihin lähtöä. Viime kevään ja kesän nukuinkin tulpat korvissa, mikä tuntuu kieltämättä vähän naurettavalta, jos syynä ei ole esimerkiksi vilkas liikenne, lentomelu, jatkuvasti kulkevat raitiovaunut tai öykkäröivät kansalaiset. Vaan suattaahan tuo olla, että luovutan piakkoin ja kaivan korvatulpat kaapista.

Tällä viikolla odotan viikonloppua poikkeuksellisen intensiivisesti. Mitään sen kummempaa ei ole tiedossa, mutta huomiseksi sovittu tapaaminen proffan kanssa on pitänyt koko viikon niin kiireisenä, että lepo tulee tarpeeseen. Rästihommia on kyllä odottamassa kotonakin: jotain hääkutsuja pitäis ehkä tehdä, jos tavoitteena on, että vieraat saavat kutsut ennen häitä. Toisaalta melkeinpä kaikki kaukaa tulevat ovat jo varanneet lennot ja hotellit, joten mitäpä tässä hötkyilemään. Kutsujen yhdistäminen kiitoskortteihin voisi kyllä olla mukavan tuore idea, joka muuttuukin jatkuvasti todennäköisemmäksi ellei joku ota itseään niskasta kiinni.

P.S. Parsakausi on lähtökuopissa! JUHUU!

Saattaisit myös pitää näistä

3 kommenttia

 1. Joopa joo. Tavallaan mun tekis mieli pyytää sympatiaa lintuparoille, jotka vaan riemuitsevat samasta kesästä kuin sinä (ja siinä sivussa pyrkivät tietenkin geeniperimänsä eteenpäin siirtymiseen). Mutta tiedän kyllä, että kun uni jää vähiin, jää myös sympatia. Siitä huolimatta olipa ihana lukea kesäinen päivitys viikonlopun aloitukseksi, kiire viikko on ollut täälläkin, ja melkein ihmettelen, mitä tehdään silloin, kun ei ole aamusta iltamyöhään ohjelmoitu päivä. Ainakin grillataan parsaa, jota on jääkaapissa odottamassa! Jos vaan täällä vähemmän kesäisissä maisemissa tuo lumisade loppuisi.

  Pidän kutsu con kiitos -ideastasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oikeestaan en oo ees kovinkaan ärsyyntynyt (jostain syystä mulla on käynnissä jonkinlainen zen-kausi). Onpahan taas yksi syy lisää mennä aikaisin nukkumaan, se lukeutuu lempiaktiviteetteihini. Oon kyllä vähän kade parsasta jääkaapissa! Tänne on onneksi noussut jo pari parsakojua, joten ens viikonloppuna saa ehkä jo tehdä keittoa crème ninon sekä pieniä piiraita. Tätä on odotettu!

   Mutta miten voi olla mahdollista, että siellä sataa vielä tähän aikaan vuodesta lunta? En tajuu.

   Poista
  2. Mmm... pieniä piiraita! Kuvia odotellessa. :) En minäkään tajuu, että täällä sataa lunta tähän aikaan vuodesta. Arvaamaton keskilänsi. Tänään yritän ottaa kaiken irti 19°C:sta, siltä varalta että huomenna tulee taas lunta.

   Poista