Wapusta ja keväästä

toukokuuta 02, 2012

Kuukausi vaihtui, ja ajankohdan mukaisesti wappu tuli ja meni. Sydämessäni ikuisena teekkarina kirjoitan tuon mainion juhlan tietenkin asiaankuuluvasti w:llä myös näin sijaitessani hyvin kaukana tapahtumien keskiöstä. Täällähän toukokuun ensimmäinen ei ole lainkaan samanlainen kansanjuhla kuin Suomessa. Koko päivän olemassaolon huomaa lähinnä siitä, ettei tarvitse mennä töihin. Jotain pientä tapahtumaa saattaa kyllä löytyä, ja ainakin erinäisiä poliittisia mielenosoituksia on käynnissä. Tampereen parisen viikkoa kestäneeseen wappuun tottuneena ikävä kotimaahan äityy kyllä huhtikuun vikalla viikolla aika kovaksi. 

Tänä vuonna lievensin kaipuutani askartelemalla simat ja munkit asiaankuuluvalla hartaudella. Jälkimmäisistä en tajunnut ottaa kuvaa ennen niiden katoamista parempiin suihin tai pakastimeen odottelemaan makeanhimon iskemistä. Simat tein astetta tyylikkäämmin ja muistin myös kuvata todistusaineistoa. Meidän lempparikola on söpöissä lasipulloissa, joita ollaan säästelty jääteen tai vastaavan valmistusta varten. Tulostin pulloihin myös asiaankuuluvat etiketit, jotka löysin Diagnoosi: sisustusmania -blogista kuin tilauksesta :) Taloudesta ei vaan löytynyt minkäänlaista liimaa, joten oli tyytyminen teippikiinnitykseen. Kyllä ne pysyivät paikallaan noinkin.


Täällä on nautittu viime päivät hyvinkin kesäisistä lämpötiloista. Lauantaina asteita oli 28, mikä oli varsinkin näin talven jälkeen helteisiin tottumattomalle allekirjoittaneelle liikaa. Nyt ollaan pyöritty parinkymmenen asteen tienoilla, mikä on ollut oikein miellyttävää. Jos joku järjestäisi meidän partsin ja korvaisi viime kesän kuolleet kukat uusilla, voitaisiin siirtyä jo ulkoruokintakauteen. Ehkä jo nyt toukokuun aikana! Vihreää parveketta odotellessa on siirryttävä oikeasti ulos, kuten näkymä viime sunnuntailta osoittaa. 


Olo on jo pari päivää ollut kummallisen hutera, joten jäin tänään kotiin keräilemään voimia. Tästä nojatuolista käsin on kätevää suunnitella viikonloppua: suuntaan erään tamperelaisen naisihmisen seurassa Kööpenhaminaan. Yksi illallinen on jo varattu, ja lista vierailun arvoisista putiikeista on työn alla. On harvinaisen piristävää tehdä reissu naisseurassa pitkästä aikaa, on sanottava!

Saattaisit myös pitää näistä

2 kommenttia

  1. Minä en siis ollutkaan ainoa johon Suomi-ikävä iski vappuna! Olet kyllä ollut ahkera kun olet noin hienot simat tehnyt, itsekin kaipailin vähän äitin tekemää simaa ja munkkeja.. :) Täälläkin suunnalla olisi muuten tarkoitus aloittaa operaatio "parveke edustuskuntoon", mutta saa nähdä mitä siitäkin tulee. :D Jokatapauksessa, mukavaa Kööpenhaminan matkaa sinulle! Köpis on kyllä aivan ihana kaupunki, etenkin näin kesän kynnyksellä. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitokset! Mulla on jo suuret odotukset matkan suhteen :) Ei sillä että oltais ihan hirveesti perehdytty mestaan etukäteen - yks illallinen ollaan varattu ja mulla on listalla pari sisustuskauppaa, jotka haluun tsekata. Muuten mennään fiilispohjalta ja toivotaan, ettei ihan koko aikaa sada ;)

    Sima saavutti niin suuren suosion, että taidan tehdä sitä myös kesällä joku kerta. Sitruunan sijaan vois tietty kokeilla myös vaikka inkivääriä :) Koko homma ei vaadi oikeestaan minkäänlaista vaivannäköä, oikein mainiota.

    VastaaPoista