Suomalaista ulkosuomalaisen kodissa

toukokuuta 13, 2012

Allun blogissa oli listaus heidän kodistaan löytyvistä suomalaisista tavaroista. Tokihan moinen katsaus oli tehtävä itsekin! Meiltähän löytyy vaikka mitä, eikä vähiten siksi, että allekirjoittanut saapuu kotimaanreissuilta poikkeuksetta pullistelevan matkalaukun kanssa. Hyödynnän poikkeuksetta myös röyhkeästi kanssamatkaajien laukkuja. Tää kämppä on hyvää vauhtia muuttumassa Suomi-saarekkeeksi, ah.

1. Aloitetaan itsestäänselvästä, eli tietenkin mun oli saatava rakkaat astiani mukaan muuttaessani. On myönnettävä, että kuvan ottamisen eli viime kevään jälkeen niitä on kertynyt vielä reippaasti lisää... Melkeinpä kaikki meidän keittiökeramiikka on Iittalaa ja Arabiaa, ja lisäksi kaikki lasit sekä aterimet ja suurin osa veitsistäkin ovat kotimaisia. 


2. Myös toinen kotimainen eli Marimekko on kohtuullisesti edustettuna. Meillä on pari pyyhettä, tarjotin, päivittäin käytössä oleva teekannu, joku tyyny ja muuta sälää, mutta näkyvin näistä on kylpyverho. Sen perässä armas kotiväkeni juoksi aikanaan pitkin pääkaupunkiseutua, ja verho matkasi lopulta siskon mukana tänne. Ekat viikot kämpässä oltiin kokonaan ilman suihkuverhoa, koska muut eivät kelvanneet. 


3. Huonekaluja on myös kertynyt. Nykyään kirjoituspöytänä toimiva Artek saapui heti muutossa. Se on alunperin mummin ja vaarin eka ruokapöytä, ellen nyt aivan väärin muista. Sen äärellä oleva Domus saapui viime vuonna seurassamme lentokoneella ja odottelee kavereita kavereilta hoitoon saadun, myös Suomesta peräisin olevan ruokapöydän ääreen. 4. Seinillä on oikeastaan pelkästään suomalaisia tauluja, osa ite kasailtuja ja osa ns. "oikeaa" taidetta. Koivut ovat oikeastaan Lapuan Kankureiden keittiöpyyhe, ketut ovat Riitta Isotupa-Siltasen ja alakuvan taulu Lena Kosken tuotantoa. Lenan tauluja on aina esillä joka kesän ohjelmaani kuuluvassa Naivistit Iittalassa -näyttelyssä, ja haaveilen saavani joskus tuon jo seinällä roikkuvan kaveriksi toisen.5.  Muuttokuormassa saapui myös sänky, joka on peräisin Iskusta. Runkopatjoja ei oikeastaan tunneta täällä, kuten ei myöskään petauspatjoja, joten sängyn kuvailu ulkopuolisille aiheuttaa lähes poikkeuksetta hämmennystä. Päiväpeitto on myös Suomesta, se on Finlaysonin.


6. Makuuhuoneen matto tuli kerran mukanani matkalaukussa. Räsymattoja haluaisin meille lisää, muunlaisia mattoja meille ei tarvitse tullakaan. 


7. Vessan ovesta näkyy, mikä huone on kyseessä. Takapuoli löytyi Tampereen Tallipihalta, mutta valitettavasti ehdin unohtaa, kenen tuotantoa se on.


8. Avaimet roikkuvat samalla reissulla löytyneessä, saman mysteerihenkilön tekemässä avainkaapissa. Taulukin kuuluu samaan sarjaan.


9. Pakollisten Aalto-maljakkojen lisäksi meillä on myös pari Pentikin vatia, tässä niistä pienempi yöpöytääni koristamassa.


10. Viluisana henkilönä tarvitsen vilttejä ainakin syksystä kevääseen. Tänä vuonna ollaan päästy Lapuan Kankureiden villahuopien makuun, oi tätä onnea.Perinteiseen tapaan näitä haasteita olisi syytä pistää eteenpäin. Mua kiinnostaisi kovasti tietää, mitä Stazzyn, Susannan sekä Münchenin Finn for lifen kodeista löytyy, joten toivotaan että listausta tulee! 

Saattaisit myös pitää näistä

6 kommenttia

 1. kiitos! kivaa! jee! :)

  Teiltähän löytyy paljon suomalaista! Oma listani ei taida ihan noin pitkä olla, mutta ehkä sitten kun alkaa kunnolla miettiä kaikkea suomalaista sitä omistaakaan, niin huomaa, että onhan tosiaan muutakin kuin vain muumimukeja.

  Ja ihana toi peppu!! :D

  VastaaPoista
 2. Lauri Karskela on se heppu joka tekee noita puukehyksisiä pyllyjä ja muita ihanuuksia! http://www.laurikarskela.com/

  -Elina

  VastaaPoista
 3. No, oletpa sinäkin saanut jo aika kuorman kuljetettua. Olisin nytkin tuonut niin mielelläni näkemiäni kauniita räsymattoja ja petauspatjojakin katselin ja haaveilin, mutta eivät mahtuneet matkalaukkuun ja lentokoneeseen, pitäisi varmaan lähteä autolla matkaan.

  VastaaPoista
 4. Välillä mietin kyllä itekin, miten ihmeessä nämä kaikki kamat ovat saapuneet, kun niitä tosiaan tuntuu olevan aika paljon. Listalta unohtui vielä yksi ehdoton eli meidän pesukone :) Se, sänky, pöytä ja astiat tulivat muutettaessa, mutta muuten oon hyötynyt aika useista käynneistä kotimaassa. Viikonloppureissut kahden suuren matkalaukun kanssa on tässä erityisen käteviä. Muutaman vuoden sisällä meilläkin kyllä lienee edessä reissu autolla, koska kotipuolessa odottelee muutamia perintöhuonekaluja. Tähän kämppään eivät vielä mahdu, mutta seuraavaan sitten.

  Yksittäisten tavaroiden kuten mattojen tai ehkä myös niiden petauspatjojen tuomiseen suosittelen kyllä lentokonetta! Toi meidän tuoli saapui tosi helposti ja mahtui jopa pienimpään lisämatkatavaraluokkaan (!). Hintaa koko hommalle kertyi siis alle 30 euroa. Siinä ois posti ollut varmasti huomattavasti kalliimpi.

  VastaaPoista
 5. oi, kaikkia ihanuuksia. Räsymatoista haaveilen minäkin...
  Ikeasta muuten saa petauspatjoja, jos ei halua Suomesta rahdata.

  VastaaPoista