Taustatietoa

syyskuuta 01, 2009

Ehkä tässä vaiheessa olisi hyvä selventää, miksi olen täällä. Vaihtovuoden jälkeen alkoi kovasti tuntua, ettei Tampere ja ehkä koko Suomikaan välttämättä ole kaikki, mitä maailmassa voisi olla tarjolla. Mietin suuria diplomityökysymyksiä ja kysyin Annelta läpällä, sattuisiko se tietämään mitään dippapaikkoja, jotka huutelisivat mua. Anne teki talvella itse diplomityönsä yliopiston materiaalitieteen laitokselle, ja yllättäen selvisi, että siellä olisi mullekin aihe valmiina, mikäli haluaisin tulla. Kyse on orgaanisista aurinkokennoista, joista tein ihan sattumalta seminaarityön syksyllä ja jotka on ihan supersiistejä. Pähkäilin aikani, mennäkö vaiko eikö mennä, mutta lopulta ratkaisu tuntui kovin selvältä ja päätös oli tehty oikeastaan huomaamatta.

Teen diplomityön siis materiaalitieteen laitoksen pintatieteen ryhmään (vai mikä sitten olisikaan oikea termi. Saksaksi se on Fachgebiet Oberflächenforschung). En rakenna mitään kokonaista aurinkokennoa, vaan keskityn kahden yleisesti käytetyn aineen rajapinnan tutkimiseen. Kirjoitan työn englanniksi, jee. Saksa olisi hiukan liian hc ja suomeksi kirjoitettaessa huomaan ikävästi tekstin huonon tason, kun taas englanniksi kirjoitettaessa voin nauttia illuusiosta korkealaatuisesta tekstistä, koska en tiedä paremmasta :)

Erityissiisti asia dipassa on se, että osa mittauksista (tarkalleen ottaen kaksi viikkoa joskus marraskuussa) tehdään Bessyssä Berliinissä. En usko että mulla on juurikaan aikaa nähdä itse kaupunkia, koska kaikki tarjolla oleva mittausaika pitää käyttää hyödyksi, mutta ei se mitään - oon ihan liekeissä pelkästä tutkimuksesta! En nyt tässä ehkä kerro tarkemmin mitä mitataan ja miksi, koska se menisi kuitenkin noin suunnilleen täysin ohi, eikä moinen tieto ehkä muutenkaan ole kauhean olennaista.

Suunnitelmissani on saada mustakantinen bestsellerini valmiiksi maaliskuussa, mikä tarkoittanee valmistumista huhtikuussa. Jatkosuunnitelmista ei ole pienintäkään käsitystä, ja olen kertonut itselleni, ettei niitä ole syytä miettiä ennen jotain marras- tai joulukuuta tai mitä näitä nyt on. Uusi linjaukseni on jättää asioiden liika vatvominen täysin väliin, koska siitä on harvemmin liiaksi hyötyä.


Tässä siis lyhyehkö, mutta oletettavasti riittävän kattava selvitys siitä, mitä ja miksi ja milloin. Jatkan seuraavaksi äärimmäisen kiinnostavien kuulumisieni parissa, mutta niistä enemmän joskus myöhemmin. Kellon lähennellessä puoltayötä on syytä yrittää nukkumista, huomenna pitää herätä ikävästi jo seiskalta.

Saattaisit myös pitää näistä

0 kommenttia