Hier bin ich!

elokuuta 31, 2009

No niin! Täällä ollaan. Olen asettunut taloksi kämppään (tärkein eli internet toimi heti, jes) sekä hankkinut itselleni paikallisen sim-kortin, joka tosin ei vielä tietenkään toimi. Anne oli eilen rautatieasemalla vastassa shortseissa ja topissa, eikä asustus osoittautunut yhtään liioitellun vähäiseksi. Täällä on kuulkaa ihmiset vielä kesä! Huomiseksi on luvattu 31 astetta, huhhelihuu. Jos en olisi varma että mut haluttaisiin hirttää, saattaisin sanoa että vähempikin riittäisi.

Luulin osoitteen perusteella asuvani samoissa taloissa kuin osa vaihtareista viime kerralla, siis Neubaussa. Väärin! Tää talo on ihan Nieder-Ramstädter Straßen päässä, valkoinen hyvin kaunis, vuonna 1880 rakennettu (seinässä lukee) ja kertakaikkiaan kiva. Asunto on viiden hengen solu ja onnistuin jo tapaamaan kaikki kämppikset. Kolme niistä (kaksi tyttöä ja yksi poika) ovat opiskelijoita, ja lisäksi on vielä yksi hiukan vanhempi, jo työssäkäyvä mies. Nuoremmat sattuivat kaikki olemaan paikalla kun käytiin Annen kanssa tuomassa mun tavarat tänne, ja juteltiinkin hetki tuossa keittiössä. Saksa sujuu yllättävän hyvin! Sanoin, että joskus jos mua oikein laiskottaa, saattaa olla vaarana että yritän puhua niille englantia. Moista ei tule sallia, vaan mulle sais puhua mielellään pelkkää saksaa. Kuulemma onnistuu :)

Itse huone on aika tilava ja sisältää kaiken tarvittavan. Haittapuoli: se on Oranssi. Löytyy verhoa, kummallista seinällä olevaa verhokankaasta tehtyä öh koristetta ja erinäisiä julisteita ja kortteja. Viimeksi mainitut taidan ottaa alas ja pistää omia kortteja tilalle, viihtyisyysaste kasvanee. Niin ja! Oranssien asioiden listan kruunaa ehdoton huippujuttu eli suuri tekogerbera. Ilmeisesti saksalaisilla opiskelijatytöillä on joku todella kummallinen viehtymys tekokukkiin, koska edellisessä kämpässä oli tarjolla hyvin kattava valkoima erikokoisia auringonkukkia.

Anne on ollut tosi ystävällinen. Mua oli odottamassa kahdet lakanat ja kolme settiä pyyhkeitä, ja lisäksi se tarjoutui antamaan lainaan kaikkea mahdollista kaiuttimista sateenvarjoon. Todella kätevää että noita ei tarvitse ostaa, säästän kohtuullisen summan rahaa. Sillä oli myös loistava idea: vuokrataan viikonlopuksi auto ja ajetaan Freiburgiin! Anne on siis sieltä kotoisin, ja voidaan yöpyä niillä kotona. Olen nähnyt kaupungin maaliskuussa 2008, ja siitä tuli heti kakkossuosikkikaupunkini Saksassa Berliinin jälkeen. Odotan innolla, miltä se näyttää näin kesällä! Yritän ottaa paljon kuvia ja laittaa niitä sitten Picasaan, jotta kaikki voivat olla kateudesta vihreitä. Myös talosta ja huoneesta on luvassa jotain settiä, kunhan saan aikaiseksi. Nyt ei onnistu, siirryn vihdoin unille, jotta jaksan huomenna hoitaa ällöttäviä pakollisia asioita.

Saattaisit myös pitää näistä

2 kommenttia

  1. Kyllä, sut saatettaisiin hirttää. Voiskohan kesä pysyä siellä aina lokakuun loppuun, mitä arvelet? Mutta lämpötilat saatettaisiin antaa anteeksi, jos saisit ne kuvat Picasaan. Johan tässä on päivä kulunut!

    VastaaPoista
  2. No Picasaa varten niitä kuvia pitäis olla ehkä olemassa, mitä ei ole toistaiseksi tapahtunut. Ehkä jo tän kuun puolella!

    VastaaPoista