Sushitehtaalla

tammikuuta 23, 2016


Ystävillämme oli hetki sitten aihetta juhlaan: oli ollut synttäreitä ja muutto uuteen kotiin. Pähkäilimme, mitä antaisimme lahjaksi - tavaraa on tylsää kärrätä taloon kun sitä on kaikilla lähtökohtaisesti kuitenkin jo liikaa, eikä mikään ravintolalahjakortti ole kaikista paras lahja kymmenkuukautisen vanhemmille, joiden tukiverkot sijaitsevat kaukana.

Onneksi keksimme hyvän idean: ystävämme saivat lahjakortin, jossa lupasimme saapua kylään henkilökohtaisen pitopalvelumme kanssa. Heidän ei tarvitsisi kuin olla kotona ja antaa keittiönsä käyttöömme, me toisimme ruoan ja ruokaseuran eli itsemme. Ystäviemme vauvavuosi on ollut raskas ja se näkyy heistä. Taisimme osua lahjallamme hyvään saumaan heidän reaktioistaan päätellen.
Alkuperäinen ideamme oli tehdä hampurilaisia sikahyvillä itetehdyillä sämpylöillä ja jälkkäriksi juustokakkua, mutta uunimme kiukutellessa (nykyinen paistotulos: pinnalta musta, pohjalta raaka) vaihdoimme suunnitelmaa lennossa sushiin. Kävimme hakemassa kalaa tukusta, siellä se on tuoretta, ja muut ainekset aasialaisesta kaupasta. Keittelimme riisin saavuttuamme ja sen jälkeen pääsimmekin jo itse asiaan. Eihän näistä ulkonäkönsä puolesta mitään malliyksilöitä tullut, mutta maku oli kohdallaan! Oli kiva askarrella ruokaa yhdessä ja syödä sitä mukaa kuin suupaloja valmistui. Lopuksi nautimme vielä mukanamme tuoman jälkiruoan ja raivasimme astiat tiskikoneeseen. 

Oli mukava iltapäivä ja uskomme, että ystävätkin tykkäsivät!

Freunde von uns hatten neulich viele Gründe zu feiern: sie hatten beide Geburtstag gehabt und waren in ein schönes Haus gezogen. Wir wussten nicht so ganz, was wir schenken sollten: eigentlich hat schon jeder zu viel Kram und Zeug und ein Restaurantgutschein ist auch nicht das beste bei Eltern eines zehnmonatigen Kindes, die nicht oft einen Babysitter bekommen können. Am Ende hatten wir dann aber voll die gute Idee: wir haben einen Gutschein für Cateringservice inklusive Gesellschaft geschenkt. Sie mussten also nur zu Hause sein, wir kamen mit dem Essen. Es gab Sushi, was wirklich schön war. Die Makis sahen vielleicht nicht perfekt aus, haben aber dafür sehr lecker geschmeckt. Es war ein sehr schöner Nachmittag!

Saattaisit myös pitää näistä

6 kommenttia

 1. Kuulostaa just mahtavalta lahjalta! Tuollaiset illat ystävien kanssa on muutenkin niin kivoja arjen vastapainoksi. :) Sushi näyttää aina niin kauniilta kuvissa, itse en oo vielä koskaan tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Meistäkin on tosi mukavaa kokata ystävien kanssa tai kutsua kavereita meille syömään. Tehdäänkin sitä aika usein etenkin nyt, kun ravintolaillalliset on vähän hankalampia.

   Heh, ai sun mielestä nää meidänkin sushit näyttää kauniilta! Mä just mietin että yleensä sushi on kyllä tehty ehkä "hieman" taitavammin ja myös aseteltu erikoisnäteille astioille yms. Meillä ei nyt moisia ollut :) Ei onneksi vaikuttanut makuun! Noita rullia on amatöörinä kyllä yllättävänkin vaikeaa tehdä, ja viimeistään leikkausvaiheessa (unohdettiin tietenkin ottaa veitsenterotin mukaan) ne sitten litistää vähän vähemmän symmetrisiksi.

   Poista
 2. Siis aivan ihana lahja! Vauvavuoden aikana olisin todellakin arvostanut. Pitääpä panna idea korvan taakse! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa! Mä rupesin jossain vaiheessa miettimään, mikseivät vauvaa katsomaan tulevat vieraat tuo tullessaan ruokaa sen sijaan, että kokisin että meidän pitää vielä kestitäkin tänne saapuvia ihmisiä (tällä ei luultavasti ole mitään totuuspohjaa, vaan ajatus on ollut vaan pääni sisällä). Näiden ystävien kohdalla sitten tehtiinkin niin, että saavuttiin katsomaan vastasyntynyttä tortillatavaroiden kanssa, ja myöhemmin ollaan käyty joskus hakemassa jotain leipomosta tai vastaavaa. Eihän sen aina tarvii mikään kolmen tähden illallinen olla, paitsi jos niin haluaa. :) Muistan, miten ihanaa oli kun täytin kolmekymmentä, vauva itkeskeli ja olin ensimmäistä viikkoa yötäpäivää yksin miehen ollessa taas töissä. Silloin kaverit tulivat kylään ruoan kanssa, kokkasivat ja vielä tiskasivatkin lopuksi. Sitten nukkumaan mennessäni löysin vielä yöpöydältä pienen synttärilahjapaketin. Paras lahja ikinä juuri siihen tilanteeseen!

   Poista
 3. Hyvä lahjaidea! Hyvän näköisiä maki susheja :)

  PS. kuvan lapsi on taitanut käyttänyt syömäpuikkoja ennenkin, ainakin ote on sama kuin meidän tytöllä oli harjotteluvaiheessa.

  Terkkuja Osakasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kuvan lapsi eli poikamme piteli tuossa puikkoja muistaakseni toista tai kolmatta kertaa kädessään. Eihän niillä syömisestä tullut yhtään mitään, mutta pääasia tuntuikin olevan kaikkien mahdollisten asioiden tökkiminen. Tärkeintä oli saada ne omat puikot, kun aikuisillakin oli! :)

   Terkut sinne takaisin! Sun tontilla onkin ollut vähän äksöniä sen vauva-lehden keissin takia :o

   Poista