Hän neuloo taas!

tammikuuta 29, 2016


Oi oi, pitkän tauon jälkeen olen taas tarttunut puikkoihin! En olekaan neulonut mitään sitten tämän pipon ja vauvan peiton. Neulominen ei muka ole sopinut lapsiperheen arkeen, ja valmistakin tulee liian hitaasti. Ompelu on ollut huomattavasti palkitsevampaa puuhaa.

Nyt asiat kuitenkin muuttuivat, ja olen omaksi yllätyksekseni löytänyt itseni iltaisin syvältä sohvan pohjalta. Muita ihania -blogissa on käynnissä talvisukkien knit-a-long, jossa joka päivä tulee uusi pätkä ohjetta sukkia varten. Kukaan vähänkään käsityöhommia somessa seuraava ei ole voinut välttyä tältä, ja vaikka aluksi vannoinkin etten saakeli tähän kyllä lähde kun on muutakin tekemistä, en sitten lopulta voinut vastustaa kiusausta instagramin ollessa täynnä toistaan ihanampia sukkaehdokkaita. Vähän jäljessähän tässä tullaan, oikeastaan sukat ovat jo kaiketi päivää vaille valmiit, mutta ei se mitään! Taputan itseäni olalle siitä, että aloitin molemmat sukat  yhtä aikaa - sukkien neulomisen suurin ongelma ja prosessin sudenkuoppahan on perinteisesti se, että niitä pitää (pitäisi...) tehdä vielä se toinenkin. 

Näiden parissa on kyllä ollut aika ihanaa istua sohvalla! En ole lähes malttanut mennä lainkaan nukkumaan. Nyt pienen lämmittelyn jälkeen kirjoneulekin alkaa taas sujua. Miten en muistanutkaan, miten kivaa neulominen on!

Ich stricke wieder! Etwa eineinhalb Jahren haben die Nadeln und der Korb voll mit Wolle ihre Ruhe gehabt, aber jetzt musste ich wieder anfangen. Im Muita ihania -Blog ist gerade ein Knit-a-long für Wollsocken: man bekommt jeden Tag eine Anleitung für einen neuen Teil der Socken. Ich habe zuerst fast eine Woche lang gemeint, dass ich definitiv NICHT mitmache, aber am Ende musste ich doch anfangen (...weil alle anderen auch!). Deswegen dauert's bei mir auch etwas länger als im Blog (morgen werden die Socken fertig, glaube ich), aber das macht ja gar nichts! 

Saattaisit myös pitää näistä

6 kommenttia

 1. Mulla on (syystä) vain kahdet sukkapuikot, joilla molemmilla tällähetkellä työ kesken. Oon kuitenikin joka aamu innoissani kirjoittanut tota ohjetta itselleni ylös ja miettinyt mikä omista jämälangoista sopisi tähän kohtaan... Saattaa jäädä lapaset peukaloita vaille, että pääsen aloittamaan nämä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on kyllä niin koukuttavat! Mä siis oikeastaan en edes yhtään tykkää kirjoneuleen neulomisesta, mutta jotenkin tässä nää kuviot ja ohjeen selkeä pilkkominen osiin tekee työstä tosi mukavan. Ja saa tietenkin myös aikaan sen "vielä yksi kuvio" -efektin :) Vinkkinä sanon, että kun aloitat niin mieti, riittääkö ne ohjeen 48 silmukkaa. Mä otin suosiolla 56 (purettuani kerran), jotta nämä saisi hyvin jalkaan. Nehän voi kaventaa pois sitten siinä ennen kantapäätä. Kirjoneulesukat on aina vähän haastavia, kun eivät jousta niin paljon kuin normisetit.

   Poista
 2. Neulominen on kivaa ja superrentouttavaa! Vanhempien luona ollessa joululomalla mulla tuli kanssa pitkästä aikaa tartuttua puikkoihin, ja ajattelinkin ottaa sen pitkäksi aikaa tavaksi myös normiarjessa. Törmäsinkin eilen sopivasti ihanan näköiseen lankakauppaan. Täytyy varmaan käydä piipahtamassa siellä. :) Nuo sukat, joita olet tekemässä, näyttävät ihanilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin onkin! Oli jotenkin ekstraihanaa vaan istua sohvalla ja neuloa sen sijaan, että olisi pyörinyt sen saman ajan vaikka instagramissa tai tehnyt jotain muuta turhanpäiväistä, mihin aika usein lopulta kuluu. Toivottavasti saan nyt edistettyä sukkia niin, että ne myös valmistuvat jossain vaiheessa - tästä ei koskaan voi olla ihan varma... ;)

   Poista
 3. Mä tipahdin tästä junasta niiden puikkojen takia :'( En tiedä tuleeko nyt aloitettua kun ei ole sitä samaa fiilistä kun muiden kanssa neuloo yhtäaikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No aloita nyt vaan! Mullakin on sukat edelleen samassa vaiheessa kuin kuvassa, kun tässä on nyt vähän muutakin. Mut toi kuvion pätkiminen päiviin on hyvä keino myös nyt, kun ohjeen sukat tuli jo valmiiksi. On helpompi tehdä kun voi sanoa itselleen että neuloo vaan tän yhden pätkän :) Laita siis nyt eka sukka puikoille ja hae ne toiset kun ehdit!

   Poista