Blogille uusi ulkoasu: Etsy apuun!

tammikuuta 09, 2016


Haluaisitko päivittää blogisi ulkoasua, mutta et osaa koodata? Tai olisiko kiva, että blogi näyttäisi hyvältä myös puhelimella luettuna? 

Harmittelin aika kauan sitä, miten blogi oli jämähtänyt ulkoasunsa puolesta muutaman vuoden takaiseen aikaan. Periaatteessa kaikki oli ihan ok, ja olin muokannutkin ulkoasua jo kohtuullisesti. Ihan kädetön koodari en siis ole, mutta jossain vaiheessa taidot kuitenkin loppuivat. Lisäksi huomasin, että yli puolet teistä (!) lukee tätä puhelimella, joten olisi kiva, jos mobiilisivu ei näyttäisi ihan kököltä. Harkitsin jo Wordpressiin siirtymistä ja kaikkea, kunnes huomasin, että Etsystä saa ostaa teemoja myös Blogger-pohjaisille blogeille. 


Valinnanvaraa löytyy vaikkapa hakusanalla blogger template. Löysin aika pian omaa silmääni miellyttävän pohjan, ja hetken jahkailun jälkeen hankin sen. Maksettuani sain samantien blogin teeman sisältävän xml-tiedoston sekä kuvalliset, todella selkeät ohjeet sen asentamiseen. Se olikin todella helppoa, ja myös koodaushommista täysin tietämätön selviää urakasta ongelmitta. Vanhan ulkoasun varmuuskopioimisen (!) jälkeen vanha teema korvattiin uudella Bloggerin muokkaa HTML-koodia -ikkunassa. Tämän jälkeen blogi näyttikin jo melkein valmiilta! Some-ikonien lisäykset, ylävalikon muokkaus ja värien ja fonttien kustomointi onnistui ohjeiden avulla helposti tutussa Bloggerin asetusikkunassa. 

Ulkoasun päivittäminen ei siis vaatinut viikkokausien koodausta. Täällä omalla tontillani on vielä pari pikkujuttua, jotka eivät ole aivan täysin optimaalisia, mutta ei hätää: teeman myyjä auttaa kaikissa ongelmissa niin kauan, että asiakas on täydellisen tyytyväinen bloginsa ulkonäköön! Jos en siis onnistu lähipäivinä esimerkiksi muuttamaan päivämääräleimaa eurooppalaiseen muotoon tai löytämään ratkaisua muutamaan muuhun ongelmakohtaan, kysyn asiasta sähköpostitse. Ainakin Etsyn palautteiden perusteella vastaus ja apu tulee samantien. Tätä kutsun asiakaspalveluksi!

Wer ein neues Template für sein Blog haben möchte, aber das nicht selber hinkriegt, soll beim Etsy vorbeischauen. Da gibt's sehr viele schöne!

Saattaisit myös pitää näistä

22 kommenttia

 1. Näyttää tosi hyvältä! Vaikka tykkäsin kyllä myös blogin vanhasta ulkoasusta :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei siinä tosiaan munkaan mielestä mitään aivan dramaattista vikaa ollut, lähinnä se bloggerin standardimobiiliversio aiheutti hieman harmaita hiuksia sen jälkeen, kun huomasin että lukijoista tosiaan yli puolet (!) tulee blogiin mobiililla. Ja tässä on musta kivat noi yläreunan esittelyt uusimmista kirjoituksista, kun blogin aihealueet on niin moninaiset. Nyt siellä näkyy, että kirjoitan muustakin kuin uusimman postauksen aiheesta. Tämä on varmasti hyvä, koska kaikkia tuskin kiinnostaa vaikka ompelujutut tai ulkosuomalaisuuspohdinnat.

   Poista
 2. Kyllä se vaan näyttää livenä hienolta!

  Bing, seuraavaksi voitkin kirjoittaa vaikka siitä, miten Ajatuksia Saksasta päätyi maailmaan ja miten se on siellä pysynyt. ;) #blogisitarina-haasteen ohjeet löytyy vaikka mun postauksesta: http://lapasestalahti.blogspot.co.at/2016/01/blogisitarina.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ehkä tosiaan kolmas kerta sanoo sen toden tässäkin asiassa!

   Poista
 3. Hyva vinkki! Taytyypi tsekata, mun perus-blogger pohja tuntuu tosi antiikkiselta...

  VastaaPoista
 4. Ja niin joo - muistatko kenen tama pohja oli? Tykkaan tasta tosi paljon, ja mietin jos ostais vaikka taman!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toki, näiden tekijä on nimeltään Beauty Templates, https://www.etsy.com/de/shop/BeautyTemplates?ref=l2-shopheader-name. Tää mun pohja on Minimal, ja noiden muutkin oli musta tosi kivoja. Mut kantsii vähän selata muidenkin tekijöiden pohjia, tuolla on niin paljon hienoja että iskee melkeinpä runsaudenpula! :)

   Poista
  2. Kiitoksia tosi paljon! nyt sit vaan mallailemaan ja valitsemaan ja yrittämään löytää näitä eri pohjia ihan livenäyttöinä - tää näyttää kyllä hyvältä.

   Poista
  3. Käytännössä kaikista on tehty demo - osoite löytyy aina kyseisen pohjan kuvauksesta. Tosi käteviä!

   Poista
 5. Muuten näyttää tosi hyvältä mutta mun iPhonessa pystysuunnassa lukiessa tekstillä ei ole lainkaan marginaaleja ja se tekee lukemisesta hankalaa. Mistäköhän se johtuu?

  Muuten, aloitin eilen oman blogin, myös arjesta Saksassa. Käyhän kurkkaamassa! puolivalissa.wordpress.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kääk! Kiitos tiedosta! Meidän taloudessa ei ole yhtäkään iPhonea, joten en ollutkaan testannut blogia sillä. Androidilla tämä näyttää varsin hyvältä. Tästä pitää varmaan laittaa sähköpostikyselyä teeman tekijälle, voi olla etten osaa itse tehdä asialle mitään.

   Kiva löytää uusi blogi täältä Saksasta! Ja hei, me ollaan juuri puuhaamassa tämän seudun suomalaisten bloggaajien tapaamista helmikuun lopulle, käy katsomassa huvittaisko sua tulla mukaan: https://www.facebook.com/events/1518475535111745/

   Poista
  2. Oi, onpa hauskaa, että tuollainen tapaaminen järjestetään! Aachen on harmittavan kaukana Hampurista, niin että joudun jättämään väliin. Ehkä ensi kerralla sitten jos järjestätte näitä vielä uudestaankin. Frankfurtiin pääsisin helpommin ja nopeammin.

   Poista
  3. Samaa piti sanoa, että iPhonella teksti menee tosiaan ihan reunasta reunaan ja se hiukan häiritsee. Kun käännän puhelimen poikittain niin marginaalit ovat ok. Muuten kyllä tosi kiva 😊

   Poista
  4. Tosi ärsyttävää. En ole vielä ehtinyt perehtyä asiaan yhtään, mutta se on kyllä ihan to do -listan kärjessä!

   Poista
 6. Tosiaan hyvän näköinen! Olen minäkin jo miettinyt tätä asiaa, hyvä tietää että niitä pohjia Bloggeriin löytyy Etsystä! Äläkkä ihmeessä muuta Wordpressiin... Firman blogi (ja kotisivu) on sielä, ja en tykkää ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa! Mullahan ei ole aiheesta mitään kokemusta. Internet vaan kertoi mulle, että Kaikki Vakavasti Otettavat Blogit ovat Wordpress-pohjaisia, ja että se tarjoaa paljon paremmat mahdolliset ulkoasun muokkaamiseen. Mut hyvin tämä onnistui näköjään näinkin, kun vaan löysi tahon, joka osaa koodata huomattavasti allekirjoittanutta paremmin :)

   Poista
 7. Luen blogiasi mielelläni, lähinnä selailen tuota etusivua ja NYT ei enää pysty. Kun kuvat liikkuvat itsekseen villisti niin teksti hyppää silmistä pois! Luen yleensä nuo mitä etusivulla on ja jos kiinnostaa jatkan, mutten yleensä avaa koko tekstiä. Nyt en pysty siis enää lukemaan sitä etusivun lyhyttä kun sivusto on niin levoton. Liikkuvat kuvat vievät ennen niin miellyttävän seesteisyyden blogistasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Aino ja tuhannet kiitokset palautteesta! Samaa olen alkanut miettiä tässä pohjaan totutellessani itsekin - yritän saada kuvien liikkumisen poistettua ihan ensi tilassa!

   Poista
  2. Huojennuksekseni heti helpottui, kiitos! En olisi halunnut lukemisesta tämän vuoksi luopua. Aikoinaan löysin tänne kun googlasin vertaistukea väitöskirjaan, ehkä vuonna 2012. Haaveilen Saksassa elämisestä, lapsoni täyttää kohta kaksi - koko sen ajan olen ollut aloittamassa ompeluprojektejani ja väitöskirjan pitäisi valmistua tänä vuonna. On siis joitain muitakin syitä ollut lukea, eikä väitöskirja-asiaa sinänsä olekaan juuri ollut...

   Poista
  3. Hyvä että tykkäät, mustakin näin on paljon parempi! Vielä on pari muuta ärsyttävää pikkuseikkaa odottamassa korjausta, mutta saavat odottaakin vielä siihen asti että mulla on aikaa.

   Hauska kuulla että sulla on muutamiakin aika tutulta kuulostavia juttuja meneillään! Väikkäristä en tosiaan ole lopulta oikein osannut kirjoittaa niin, että tuntuisi että se kiinnostaisi tai palvelisi ketään. Koko projektin olisi voinut kirota muutamaankin otteeseen...

   Poista
 8. Hyvältä näyttää! Itse ostin ohjelman myös, ja latasin koneelle. Mutta enpä osaa mallia tallentaa. Saat mallin asennuksen kuulostamaan niin helpolta :D Osaisitko auttaa? Saan liitetiedostoista ainoastaan ohjeet auki, mutta ohjeillapa en mitään tee kun en saa pohjaa tallennettua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm! Tämäpä kinkkinen kysymys. Siis jos purat sen saamasi zipin, niin eikö siellä ole yksi xml-tiedosto (se malli) ja sitten kansio nimeltä documentation? Se xml on se malli, jonka voit sitten muistaakseni käytännössä vaikka avata editorilla (onkos se sen niminen suomeksi? Iski oikosulku. Siis se yksinkertaisin tekstiohjelma. Saat avattua sillä kun valitset että avaa ohjelmalla tms, en nyt hitto muista yhtäkkiä mitään tietokonetermejä suomeksi) ja kopioida sitten bloggerin muokkaa HTML-koodia-kohtaan (ota ensin vanhasta varmuuskopio eli kopioi se vaikka tekstitiedostoon!). Onnistuuko tämä?

   Poista