Pakkasessa

tammikuuta 02, 2016

Joulu Suomen Turussa oli lämmin, kuten kaikki tietävät. Välipäivinä pakkaset kuitenkin saapuivat. Lumella ei Pohjanmaalla varsinaisesti päästy herkuttelemaan, mutta kyllä tuossa kuurassakin oli selkeästi oma hohtonsa.  Pikkumies pääsi lomalla ihastelemaan koiria ja hevosia. Molemmat olivat aluksi eläimettömään kaupunkilaiselämään tottuneelle vähän pelottavia (ja onhan tuollainen hevonen nyt alle metrisen näkökulmasta ihan valtava!), mutta pikkuhiljaa hirvitys muuttui kiinnostukseksi. Koirien ja heppojen perään on kyselty nyt kotonakin kovasti.Ostimme tuossa hetki sitten ex tempore uuden kameran (Olympuksen OM-D E-M1), jonka saimme vihdoin käsiimme Suomeen saavuttuamme. En vielä ole ihan sinut tuon kanssa (tähän tarvittaneen enemmän kuvausta muussa kuin hämärässä keinovalossa, ne olosuhteet eivät ole vielä koskaan tehneet ainakaan mua autuaaksi), mutta ihastuttavan kevyt se kyllä on normitilanteiden lisäksi esimerkiksi myös, kun pitää juosta kamera kaulassa yhden karanneen koiran perässä. Siskokin osti hiljattain uuden Olympuksen, joten kuvailimme yhdessä menemään minkä ehdimme. Edellä mainitusta tallentui meikänkin muistikortille useita otoksia, toisin kuin allekirjoittaneesta itsestään. 

Yhtenä tämän vuoden tavoitteena voisin ehkä varovasti mainita valokuvaukseen liittyvän mukavuusalueeni laajentamisen. En ole kummoinen maisema- ja kaupunkikuvaaja, koska en ikinä harjoittele. Täten julistan ainakin yrittäväni ulkoiluttaa tätä uutta kaveria hieman vanhaa kameraa useammin! Weihnachten war recht warm, aber zwischen den Jahren wurde es dann endlich kalt. Schnee hatten wir nicht, aber der Frost war eigentlich auch sehr schön. Kein Grund also, sich zu beschweren! 

Saattaisit myös pitää näistä

4 kommenttia

 1. Kas vain, sinullakin valinta osui Olympukseen. Minäkin joulun pyhinä ostin Suomesta ensimmäisen oikean kamerani, malli on PEN E-PL 7. Tähän asti olen räpsinyt sekä blogin että Instan kuvat iPhonella. Kreikan läksyt pakkaa päälle, enkä oikein ole antanut itselleni lupaa heittäytyä valokuvauksen kiehtovaan maailmaan. Sen aika on parin viikon kuluttua. Koekuvan olen toki jo ottanut, liedellä porisevasta bolognaise-kastikkeesta :-) Auringonpaistetta ja ulkokuvauksia odotellessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nämä Olympuksethan on niin blogiuskottavia, ettei muuta vaihtoehtoa kai ollut ;) Ei vaan, mutta kyllä tässä kiehtoi nimenomaan toi kameran keveys ja kompakti koko mun peilillisen järkkärin jälkeen. Mä nyt toivon, että tulen myös olemaan tyytyväinen valintaani, vanha kamera objektiiveineen kun tuli jo myytyä.

   Onnea sulle kameran hankinnasta! Valokuvaus on kyllä kivaa puuhaa, ja bloggaus motivoi kovasti uuden oppimiseen. Omasta kokemuksesta suosittelen sulle käyttöohjeen lukemista heti alkuun eikä vasta noin puolen vuoden kuvailun jälkeen. Kummasti helpottuu noi kuvaushommat, kun tietää mitä aukko, ISO-arvo ja valotusaika tarkoittaa ja mistä kamerassa säädetään kaikkea! :)

   Poista
 2. Hirmu kauniita kuvia! Minä tosiaan kannan mukani Canonin järkkäriä, mutta olen alkanut ihailla Olympusta tietty tämän bloggaamisen myötä. Toisaalta, räpsyttelen mitä räpsyttelen, pitäisi ehkä minunkin paneutua paremmin tohon käyttöohjeeseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meidän vanha kamera on Nikonin järkkäri, johon olen/olin kyllä tosi tyytyväinen. Ainoa suuri ongelma oli tarkennuspisteen liikuttamisen hitaus vilkasta taaperoa kuvatessa. Se on nyt tässä uudessa poistunut, kun kosketusnäyttöä näpäyttämällä voi tarkentaa ja laukaista. Tää kameraostos oli tosiaan täysin suunnittelematon, huomasin että Rajalalla oli digiviikot ja niin hyvä tarjous, ettei sitä ikäänkuin voinut jättää käyttämättä... Vähän tässä on mietityttänyt kameran valoherkkyys tai lähinnä sen vähäisyys, kun kyseessä ei kuitenkaan ole peilillinen järkkäri, mutta eiköhän sillä pärjätä kun ei enää tarvitse kuvata pelkästään jouluolosuhteissa eli tosi hämärässä keinovalossa. Mä oon just tämmönen ärsyttävä märehtijä ostosten teon jälkeen! Miehellä meinasi jo mennä hermot ;) Kätevältä tässä tuntuu myös kameran sisäinen wifi, jolla kuvat voi lähettää suoraan kännykkään ja sieltä vaikka instaan. Kyllä mä luulen että meistä tulee vielä hyvät kaverit!

   Bloggaaminen kyllä tosiaan aiheuttaa ties mitä tarpeita. Näitä Olympuksiahan on pyörinyt joka ikisessä blogissa, joten ihmekös tuo että normaalit järkkärit alkaa vaikuttaa kömpelöiltä ja uuden kameran hankinta todella tarpeelliselta. Ihan turhaan sinänsä! Normijärkkärillä ja sillä jo pariin kertaankin mainitulla käyttöohjeella pääsee jo pitkälle :)

   Poista