Taskullinen joulukalenteri Marimekon kankaista

marraskuuta 28, 2015


Otsikko sanookin jo kaiken. Siis taskulliset joulukalenterit ovat parhaita! Nyt, kun meillä on lapsi (ja toisin kuin vuosina koulun kässäntuntien jälkeen, olen nykyään väleissä ompelukoneen kanssa), sain myös vihdoin riittävän hyvän syyn tehdä sellaisen. 

Halusin kalenteriin ehdottomasti Marimekon kankaita, sillä mielessäni pyöri heidän ainakin joku vuosi sitten myynnissä ollut valmis taskukalenterinsa, jota ihailin aina kaupassa raaskimatta kuitenkaan ostaa. Taustan Pirput parput -markiisin ja useimmissa luukuissa käyttämäni punavalkoisen kankaan (viime vuotinen joulukangas) hain ihan varta vasten Frankfurtin Marimekosta. Molemmat olivat puoleen hintaan alennettuja jämäeriä takahuoneen perukoilta, mikä oli maksajan eli minun kannaltani onnellista. Loput kankaat ovat erinäisten projektien jämiä ihan omasta tilkkuvarastostani.Numeroiden toteutuksen kanssa pähkäilin hetken. En halunnut niistä itse tehdyn näköisiä, joten kangasmaalilla kirjoittaminen tai kankaasta leikkaaminen jäivät heti pois laskuista. Lopulta päädyin käyttämään tulostettavaa silityskalvoa. Etsin siis sopivan fontin, printtasin numerot kalvolle, leikkasin ne yksitellen irti ja silitin luukuille. Tässä meni pieni ikuisuus, mutta tulos on just eikä melkein sitä, mitä hain! Harmaa sävykin osui ihan nappiin.
Kalenterissa on ylä- ja alareunoissa kujat kankaan suorassa pitäville kepeille. Toistaiseksi sopivia ei ole kuitenkaan ilmestynyt mistään, joten viritin yläreunaan virtuoosimaisesti kaksi yhteen teipattua neulepuikkoa. Ehkä sitten ensi vuonna kunnon vehkeillä.

Kalenterista tuli musta aivan täydellinen ja on sanottava, etten ole nähnyt missään kaupassa hienompaa! Oon niin ylpeä itsestäni, tää on ehdottomasti yksi hienoimmista ompelusaavutuksistani tähän mennessä. 

Mein Adventskalender ist fertig und er ist perfekt geworden! Die ganzen Stoffe sind von Marimekko. Den Hintergrundstoff und den rot-weißen Stoff, aus dem die meisten Taschen genäht sind, habe ich im Marimekko-Laden in Frankfurt gekauft. Sie waren beide alte Reststücke, die die nette Verkäuferin mir aus dem Hinterzimmer geholt hat. Sehr zu meiner Freude waren sie auch zur Hälfte reduziert. Die restlichen Stoffe sind Reste aus meinen alten Projekten. Die Zahlen habe ich aus bedruckbarer Bügelfolie gemacht, weil ich nicht wollte, dass sie selbsgemacht aussehen. Das war relativ aufwendig, hat sich aber gelohnt. Ich bin super zufrieden mit dem Kalender, einen schöneren habe ich nirgendwo gesehen! 

Saattaisit myös pitää näistä

14 kommenttia

 1. No on kyllä hieno kalenteri! Kauniit kankaat ja numerot kyllä viimeistelevät kokonaisuuden. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Noi numerot on kyllä ihan piste iin päälle, ilman niitä tosta ei olisi tullut yhtään noin hieno :)

   Poista
 2. Olen samaa mieltä; upea kalenteri, josta on iloa moneksi vuodeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän tässä onkin parasta, että tämä tulee toivottavasti olemaan meillä käytössä aina ja ikuisesti :)

   Poista
 3. Tämä on kyllä upea! Kuin taulu. Sulla on muutenkin aivan mahtavia ompeluita. Olet taitava! Itse tuli aiemmin ommeltua tosi paljon lapsille vaatteita, mutta nyt ei enää niin paljoa. Mutta pienempänä olivat melkein kokonaan itse tehtyihin puettuja. Siis sisävaatteiden osalta. Itse tehden saa kestävääkin. Kuopuksella on käytössään monia vaatteita, jotka ompelin jo esikoiselle eli kolmas käyttäjä jo menossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meilläkin poika kulkee melkein täysin mun ompelemissa vaatteissa, mutta näin ei kyllä aivan varmasti olisi, jos lapsia olisi useampi. Hyvä kun ehdin nytkään saada mitään valmiiksi riittävän nopeasti, ja mitenkään liikaa vaatteita pikkumiehellä ei kyllä ole. Mutta on kyllä tosi kiva tunne pukea lapsi itse ommeltuihin juttuihin, ja tosiaan laadukkaat kankaat tuntuvat kestävän ihan uuden veroisina ahkerasta käytöstä huolimatta.

   Poista
 4. Tämä on kyllä tosi hieno, syystäkin olet ylpeä ompelusaavutuksestasi ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt se roikkuu tossa seinällä täytettynä ja täällä jännitetään, kestääkö mun neulepuikko-teippiviritelmä vai pitääkö kuitenkin suunnata rautakauppaan hakemaan kunnon rimaa :)

   Poista
 5. Siis uu miten hieno! Oliko pikkumies innoissaan? Meillä oltiin rusinarasiasta ihan pähkinöinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, sen noin 30 sekuntia minkä se jaksoi olla kiinnostunut taskusta löytyneistä duploista. Että sikäli rusinat ois olleet vähän pitkäkestoisempi riemu, niiden syöminen kuitenkin kestää muutaman minuutin ;) Suurin kiitos seisoo kuitenkin lopussa, kun vikasta luukusta paljastuu paras kaikesta eli AUTOduplo! Noin niinku yleisesti mietin kyllä, että nämä joulukalenterihommat sujunee mallikkaasti ehkä noin kymmenen vuoden päästä. Nythän meidän aamu eilen alkoi sillä, että pikkumies hermostui kummeilta saamaansa Mauri Kunnas -kalenteria avatessa, kun ei saanut a) avata kaikkia luukkuja eikä oikeastaan myöskään b) koskea koko kalenteriin, se kun ei taida olla riittävän jämäkkää tekoa nuorelle herralle. Tän taskukalenterin kohdalla totesinkin, että yritetään sitä yhdessä avaamista sitten muutaman vuoden päästä...

   Poista
  2. Meillä saatiin tänään kilarit siitä, kun kalenterista tulleita tarroja ei voinutkaan irrottaa paperista, kun ne oli kerran liimattu. ;) pitäydymme rusinoissa.

   Poista
  3. Heh, ei oo kyllä helppoa taaperon elämä!

   Poista