Jouluinen viikonloppu

marraskuuta 29, 2015


Varsin jouluntäyteinen viikonloppu takana. Meidän kaupungissa oli eilen suomalaiset joulumyyjäiset, ja tänään kävimme Frankfurtissa toisissa sellaisissa. Molemmat näistä kuuluvat jokavuotisiin joulunalusperinteisiimme, harmi vaan että ovat nykyään samana viikonloppuna. Voisihan näitä riemuja vähän hajauttaakin! No, söimme kyllä koko viikonlopun tyytyväisinä loimulohta ja porohommia, joten emme valita.


Nämä myyjäiset on kyllä aina yhtä kiva aloitus jouluhommille. Saa mahan täyteen torttua ja glögiä ja muutamat karjalanpiirakat ja ruisleivät myös kotiin mukaan. Tarjolla olisi ollut myös Marimekkoa, Lapuan Kankureita ja muuta mukavaa, mutta keskityimme tänä vuonna ruokapuoleen. Johan näitä on raahattu viime vuodet selkä vääränä Suomesta, joten jopa minä alan pikkuhiljaa olla sitä mieltä, että eiköhän tätä tavaraa ole jo riittävästi yhteen kaksioon.

Ohjelmassa oli myös joulukorttikuvien ottaminen. Sehän onnistuikin puolitoistavuotiaan taaperon kanssa ensiluokkaisesti! Senku pyysi lasta istumaan kiltisti paikallaan, katsomaan kameraan ja hymyilemään ja klik klik, kuvat oli otettu. Tai sitten ei...


Dieses Wochenende war richtig weihnachtlich. Wir waren am Samstag bei uns und am Sonntag in Frankfurt auf einem finnischen Weihnachtsbasar. Die beiden gehören zu unseren Traditionen. Wir haben viele leckere Sachen gegessen und auch was mit nach Hause genommen. Auf dem Plan waren auch Fotos für Weihnachtskarten. Hat super geklappt, wie man sieht.

Saattaisit myös pitää näistä

5 kommenttia

 1. Hehee! Joo mä en usko kans et omien lasten kans onnistuu mietityt joulukorttikuvat.. Siks oon joka vuosi ajatellut, että varmasti tulee joitain riittävän jouluisia tilanteita, joista voisi saada kivat korttikuvat.. Tänä vuonna taisi onnistua yllättävän aikaisin - eilen piparinleipomistouhusta tuli pari potentiaalista korttikuvaakin.. Ja tänä auna nappasin tytöistä ihanan kuvan (instassa) mut harmi kun oli niin hämärää et tuli aika paljon kohinaa.. Tunnelmallista joulunalusaikaa teille!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä sain lopulta parista sessiosta yhdisteltyä sen verran kuvia, että kyllä niistä saatiin kortti aikaan. Avainasemassa oli kamera sarjatulella ja pojan harhautusta sen, minkä ehti ;) Kivaa joulun odotusta myös sinne! :)

   Poista
 2. Hehee! Joo mä en usko kans et omien lasten kans onnistuu mietityt joulukorttikuvat.. Siks oon joka vuosi ajatellut, että varmasti tulee joitain riittävän jouluisia tilanteita, joista voisi saada kivat korttikuvat.. Tänä vuonna taisi onnistua yllättävän aikaisin - eilen piparinleipomistouhusta tuli pari potentiaalista korttikuvaakin.. Ja tänä auna nappasin tytöistä ihanan kuvan (instassa) mut harmi kun oli niin hämärää et tuli aika paljon kohinaa.. Tunnelmallista joulunalusaikaa teille!!

  VastaaPoista
 3. Minusta on mahtavaa kuinka suomalaiset jaksavat nähdä vaivaa ja järkkäillä tälläisiä juttuja ympäri maailmaa. Omassa kotikaupungissani (Australian Gold Coast), harvemmin tapahtuu mitään Suomalaista, ja nekin kerrat kun jotain on ollut olen onnistunut missaamaan töiden vuoksi. Noh, joku päivä vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mäkin tykkään kyllä kovasti (etenkin kun voin itse vaan vierailla paikalla ja jättää itse järjestelyt muille!). Toivottavasti säkin ehdit vielä jossain vaiheessa katsastamaan paikalliset kuviot :)

   Poista