Joulukausi on virallisesti avattu

marraskuuta 23, 2015

marimekko oiva astiat, saaristolaisleipä mädillä
Oikeastaan aioin kirjoittaa siitä, kuinka kävin pitkästä aikaa teekaupassa, haistelin eri teelaatuja myyjän kanssa ja valitsin huolella muutaman pussin mustaa ja vihreää teetä kotiin vietäväksi. Vaan ei onnistu, sillä keulinta alkaa välittömästi (käyttäisin nyt capseja jos kehtaisin): tsekatkaa mitä lautasellani on! Allekirjoittaneen eilen leipomaa taivaallista (joskus tosiasiat on sanottava ääneen) saaristolaisleipää, ranskankermaa ja mätiä! Ulkosuomalaisen taivas!

Kaupungin joulumarkkinat avattiin tänään, joten on selvästi tullut se ajankohta, jolloin on sallittua kaivaa joulumukit kaapista käyttöön. Mulla on siis muutama ihan vain joulunalusajalle pyhitetty muki. Ne tiskataan tarvittaessa vaikka käsin, jotta ei tarvitsisi käyttää muita. Kyllä asia on niin, että tällaiset pienet asiat tekevät joulusta erityisen. 

marimekko oiva astiat, saaristolaisleipä mädillä
Der Weihnachtsmarkt ist geöffnet, also ist es gerechtfertigt, die Weihnachtstassen aus dem Schrank zu holen. Ich habe paar Tassen, die ich nur in der Weihnachtszeit benutze. Sie werden bei Bedarf auch per Hand gewaschen, weil ich vor Weihnachten keine normalen mehr nehmen will. 

Saattaisit myös pitää näistä

12 kommenttia

 1. No niin! Taivaalliselta näyttää! Mulla ei vielä joulutunnelmaa ole tullut, mutta en ole vielä huolissaani ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei sitä oikein näkynyt täälläkään, ennen kuin aloin tehdä tota joulukalenteria. Se kyllä auttoi! Ja nyt on onneksi sentään jo vähän kylmempi, plus viidessätoista asteessa ei oikein tunnu joululta...

   Poista
 2. Syömiset näyttävät ihanilta, mutta eniten huomioni kiinnittyi kattaukseen! Ihanat, suomalaiset astiat. Meillä monet suomalaiset astiat ovat viime aikoina menneet rikki (lapsiperhearki), mikä harmittaa valtavasti. Nyt sitten mietin, että pitäisikö tyytyä Ikeaan kunnes pienokaiset ovat isoja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on astiakaapissa pelkkää suomalaista. Poika ei ole toistaiseksi hajottanut kuin yhden kulhon, mutta oon varautunut siihen, että varastoa pitää luultavasti täydentää aina välilä kunhan hän tästä hieman kasvaa. Onneksi etenkin Iittalaa ja Arabiaakin saa nykyään myös täältä tosi helposti, ja Marimekkoakin (sitä meillä ei kyllä paljon olekaan näiden kuvissa olevien lisäksi) voi hakea joko Frankfurtista tai sitten tuoda Suomesta. Oon miettinyt omalla kohdallani nämä astiahommat niin, etten halua ostaa muuta, kun on kuitenkin ne tietyt rakkausastiat, jotka ovat ylitse muiden. Onneksi mies ymmärtää ja rahtaa noita välillä kiltisti myös Suomesta ;)

   Poista
 3. Niin ihanan tunnelmalliset kuvat ja kauniit astiat. <3 Saisiko esittää postaustoiveen? Kun mua kiinnostaisi kovasti ajatuksesi lapsen kaksikielisyydestä. Oma isäni on puhunut lapsuutensa ruotsia, mutta ei sitten enää aikuisena. On aina hieman harmittanut etten ole kaksikielinen vaikka läheltä piti, ja mietityttänyt millainen etu se lapsillekin olisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja toki! :) Mielenkiintoinen ja täällä tietty koko ajan ajankohtainenkin aihe, kirjoitan siitä ehdottomasti heti kun saan aikaan. Tapahtuu joko nopeasti tai sitten ei (huoh) ;) Mutta ennemmin tai myöhemmin!

   Poista
 4. Onpas ihana tuo kuva :). Tuli myös ikävä saksalaisille joulumarkkinoille... No, pitää tyytyä näihin suomalaisiin myyjäisiin, onneksi niitäkin on aika paljon :). Mukavaa joulunodotusta sinne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta onhan just Suomessa vaikka mitä aivan ihania joulumyyjäisiä! Mä taas aina haikailen niiden perään :) Koskaan ei ole hyvä! Ihanaa joulunalusaikaa myös sulle :)

   Poista
 5. Das ist eine schöne Idee mit den Weihnachtstassen! Wir wünschen Euch eine ruhige, entspannte Adventszeit (wünschen kann man sich das ja ;-) ). Liebe Grüße, Eva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aber wirklich! Am Wochenende werde ich auch die ganzen Weihnachtskissen rausholen (bzw sie sind schon rausgeholt und warten gestapelt im Wohnzimmer, sie müssen nur noch gebügelt werden) und unser Weihnachtslicht ans Fenster hängen. Eigentlich hatte ich ja auch fest entschieden, ab jetzt einen kleinen Weihnachtsbaum für die Vorweichnachtszeit zu organisieren, weil wir ja hier nie einen haben können, aber mit einem eineinhalbjährigen kann man die Schnapsidee wohl vergessen... ;) Jetzt überlege ich, ob ich eine Ersatzlösung finde! Vielleicht wäre so ein Ast oder so gut, paar Aufhänger hätte ich schon parat.

   Euch auch eine schöne Adventszeit trotz den ganzen Umzugskartons! Wir sehen uns bestimmt Anfang 2016, wir müssen unbedingt wieder nach München kommen!

   Poista
  2. Wir werden dieses Jahr auch unseren ersten eigenen Baum haben, der kleine Mann muss das einfach lernen. Meine Eltern haben den Baum immer an der Decke aufgehängt (er war so groß oder eben auf einem Tischchen gestanden, dass er fast die Decke berührt hat, so dass man das fast nicht gesehen hat), so konnte er immerhin nicht umfallen. Ich mag aber lieber einen kleinen Baum, mal sehen, wie wir es dann machen.
   Ihr seid immer willkommen bei uns, jetzt haben wir dann ja auch Platz :-)

   Poista
  3. Ja das wird sicherlich klappen, wir haben ja eigentlich zu Hause auch immer einen Baum gehabt, der soweit ich weiß kein einziges Mal ungefallen ist, obwohl es durchaus kleine, aktive Kinder gab. Die Bäume sind ja zum Glück eigentlich relativ stabil ;) Nur für die Feiertage würden wir es auch machen, aber der ganze Monat ist für meine Nerven gerade viel zu viel!

   Poista