Rocking - uusi housukaava testissä

marraskuuta 27, 2015

rocking housut ottobre nosh farkkucollege

Tämänkertaiset kuvat ovat aika sitä itseään (miten otetaan onnistuneita sovituskuvia sekunnin murto-osan paikallaan pysyvästä ja leluja ympärilleen kylvävästä lapsesta hämärässä?), mutta tulin silti kertomaan että ompelin pojalle housut, uudella kaavalla! Tämä on uutinen, koska ajan ja aivokapasiteetin käytön minimoimiseksi tykkään jämähtää samoihin kaavoihin ajasta ikuisuuteen. 


Nyt hakusessa oli joku uusi, lahkeiltaan kapeampi kaava kuin tähän asti käyttämäni yksilöt. Tehtävä osoittautui vähän hankalaksi, koska en kuitenkaan halunnut tehdä ihan puhtaita legginssejä. Lopulta päädyin Ottobre 1/2015 -lehdessä olleisiin Rocking-pöksyihin. Näissä on kapea leikkaus haarustaa lukuunottamatta, sen lisäpala tekee housuista ehkä vähän haaremimalliset. Siis vaipalle on tilaa ja jalkoja voi heilutella villisti kaikkiin haluamiinsa suuntiin ilman, että jostain kiristäisi.Haaraosa aiheuttaa kyllä sen, että housuista on mahdotonta saada tasolla mitenkään päin järkevää kuvaa. Näillä siis mennään! Ompelin housut Noshin farkkucollegesta ja kanttasin taskunsuut kantinkääntäjällä. Olen edelleen haltioissani siitä, miten siistiä jälkeä se tekee (ja kyllä, mulla on edelleen mielessä vehkeestä tarkemmin kertominen, teen sen heti kunhan kanttaan valoisaan aikaan sekä jollain muulla värillä kuin mustalla)! Saumojen korosteompeleisiin käytin hunajakennoa. Joku huomattavasti räikeämpi väri vaikka mustalla pohjalla voisi myös toimia kivasti.

Housut ovat vielä tosi reilua kokoa, mutta kapeiden lahkeiden ansiosta niitä voi käyttää hyvin jo nyt ilman pelkoa jalkojen alla laahaavista lahkeensuista. Kyllä näistä tuli itse asiassa oikeinkin kivat! Tavoitteeni oli ommella vähän kaikkeen sopivat perushousut ja sellaiset nämä nyt ovat. Saatan hyvinkin tehdä toisetkin!


Ich habe einen neuen Schnitt probiert! Mache ich nicht oft, weil ich schlicht weder Zeit noch Gehirnkapazität dafür habe. Jetzt hat der Kleine aber eine neue Hose bekommen. Flach sieht der Schnitt etwas komisch aus, aber angezogen gefällt mir die Hose recht gut. Sie ist unten schmal, was ich toll finde, hat aber oben genug Platz für die Windel und ist auf jeden Fall bequem genug für so einen wilden kleinen Kerl. Die Hose (Rocking aus der Ottobre 1/2015, Stoff von Nosh) ist noch ziemlich groß, kann aber dank der schmalen Beine schon gut getragen werden. 

Saattaisit myös pitää näistä

6 kommenttia

 1. Onpa ärsyttävää kun saat noin siistiä hunajakennoa aikaan :D Mä en vaan onnistu vaikka konekin vaihtui tässä välissä...tai ehkä en vaan oo säätäny tarpeeks.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis mun salaisuuteni on ton koneen mahdollisuus säätää öh tikin leveyttä. En siis tarkoita normaalia piston pituutta tai leveyttä, vaan koneen oikeassa reunassa alhaalla on semmonen ympyrä, josta voi säätää ommelta ikäänku venyvämmäksi tai sitten suppeammaksi kankaasta riippuen. En tosiaankaan nyt tiedä mikä termi on kyseessä millään kielellä, mutta ehkä tästä tajuaa jotain... Siis jos se säätö on normilla, toi hunajakenno venyy niin ettei pistot osu yhteen ja mitään kennoja ei synny. Supistan sillä sitten ommelta kasaan aika reilusti, mitä ohuempi kangas, sitä enemmän, ja silleen tulee hyvää jälkeä. Sydän mun Berninalle tässä!

   Poista
  2. Ahaaa, mun täytyykin huomenna tutkia tota konetta tarkemmin siis. Oon yrittäny pelata ihan vaan piston pituudella ja leveydellä, mutta tossa mun koneessa näyttäs myös olevan tollanen ympyrä mikä ilmeisesti "venyttää ja kasaa" kangasta tai ommelta... eli onks toi nyt sit sama kun saumurissa diffi..? No jos onnistuu niin tästä kuullaan vielä :D

   Poista
  3. Joo just se! Emmä yhtään tiedä onko se sama kuin diffi, mutta eeehkä! Joka tapauksessa se toimii :)

   Poista
 2. Tuota rockingia oon myös kokeillut ja tykkäsin. Kivan erilainen malli. Ja toi sun koneesi hunajakenno on tosiaan siistiä! Ei mun kone vaan vaikka mitä tekis, epäilen syyksi sitä ettei koneesta saa säädettyä paininjalan puristusta ja se on tiukka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkään en saa säädettyä sitä, mutta toi yllä kuvaamani metodi toimii hyvin. Mikä kone sulla on? Mulla on siis Berninan 330, en yhtään tiedä onko toi mysteerisäätömahdollisuus merkkispesifinen juttu vai onko niitä muissakin koneissa.

   Poista