T-paidan kaavat vanhasta paidasta

helmikuuta 19, 2015

t-paidan kaavat vanhasta paidasta
Etsittyäni jonkin aikaa tuloksetta miellyttävää kaavaa perus-t-paitaan päätin kokeilla piirtää sen itse. Otin kaapista lempparipaidan ja piirsin sen ääriviivat kaavapaperille. Hihojen ja kauluksen saumojen kanssa piti vähän kikkailla ja tunnustella sormella, missä ne menivät, mutta kärsivällinen piirtäjä onnistui työssä hyvin. 

Paita on ehta Marc O'Polo meets Marimekko: kaavana on ensin mainitun kiva perusteeppari, joita minulla olisi kaapissa useita, jos raaskisin niitä ostaa. Kankaan hankin joululomalla Marimekon tehtaanmyymälästä Herttoniemestä. Trikoo on ihanan paksua eikä viidentoista euron metrihinta vienyt vararikkoon. Kaulukseen käytin resorin sijaan samasta trikoosta leikattua suikaletta. Hihojen ja helman saumat käänsin ja tikkasin kiinni hunajakenno-ompeleella. 

Nostan kyllä hattua kaikille muotiblogisteille. Meikäläisen hovikuvaaja nappasi viisi kuvaa ja ilmoitti olevansa valmis. Näillä siis mennään! 

t-paidan kaavat vanhasta paidasta
t-paidan kaavat vanhasta paidasta
Nachdem ich vergebens nach einem Schnittmuster für ein Basis-T-Shirt gesucht habe, habe ich ein Lieblingsteil von mir genommen und den Schnitt nachgezeichnet. Das hat ganz gut geklappt, nur mit den Nähten an den Ärmeln war Geduld angesagt. Die konnte man tasten und nachzeichnen. Der Stoff stammt aus dem Marimekko-Outlet in Helsinki. Der Jersey ist herrlich dick, genau richtig für so ein T-Shirt.

Saattaisit myös pitää näistä

4 kommenttia

 1. Olen itse miettinyt college-paidan tekemistä vanhan paidan kaavalla, mutta vielä en ole saanut itseäni konkreettisesti asian ääreen (niin on jäänyt kyllä kaikki muutkin ompeluprojektit vielä ajatteluasteelle). Hyvältä näyttää paita! Hovikuvaaja saanut hyvin onnistumaan kuvat ;D Kiva lukea kirjoituksiasi. Ihana, kun jaksat päivittää niin usein asioita, päivän piristys! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. College-paitaa mäkin oon tässä miettinyt, tai hupparia siis lähinnä. Mulla ei kuitenkaan oikein ole valmiina mitään järjellistä versiota, joten kaava pitäisi varmaan kuitenkin ihan ostaa. Niin paljon ideoita, niin vähän aikaa! ;)

   Kiitos kauniista sanoista! Tosi kiva kuulla että tykkäät :)

   Poista
 2. Mitä sitä useampaa kuvaa ottamaan, kun tulee kerralla hyviä! :D Ja on myös hyvännäköinen paita, ei ihmekään että malli on lemppari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä ilmeisimmin näin on! Postissa tuli juuri kasa kangasta, suunnitelmissa on muutaman uuden paidan ompelu :) Ihan mahtavaa, että saa itse aikaan jotain noin käyttökelpoista!

   Poista