Äiti evakossa

helmikuuta 11, 2015

adea band sohva artek juliste
Viime päivinä täältä on löytynyt muutamiakin ilon aiheita. Niistä suurin näkyy kuvassa. Meidän poika ei varsinaisesti nuku huonosti, mutta ei kyllä hyvinkään, ja töihin mentyäni olen muuttunut päivä päivältä mörömmäksi. Koska sivistyneeseen keskusteluun kykenevä, ainakin kohtuullisen hyväntuulinen äiti sekä vaimo lienee perheen prioriteettilistan kärkikahinoissa, olen tällä viikolla kokeillut siirtyä öiksi sohvalle evakkoon. Idea osoittautui heti hyväksi ja kolmannet kokonaiset yöunet sitten toukokuun - mikä muuten kuulostaa pahemmalta kuin on - nukuttuani tunsin oloni lähes uudelleen syntyneeksi. 

Makuuhuoneesta kuuluu väsyneen, mutta unia karsastavan pikkumiehen kitinää, johon sekoittuu matalampi ääni. Mies, joka epämusikaalisuuden multihuipentumana vannoi, ettei kyllä sitten laula vauvalle mitään, siellä mumisee unilaulua. On valtavan hienoa, että nämä elämäni miehet viettävät kevään yhdessä kotona. Melkeinpä liikuttuneena seuraan heidän touhujaan, hienosti pärjäävät.

Die größte Freude diese Woche: auf dem Sofa schlafen. Der Kleine schläft zwar nicht besonders schlecht, aber auch nicht wirklich gut, und jetzt wenn ich wieder arbeite, bin ich müder und müder geworden. Weil eine mehr oder weniger ausgeglichene und gut gelaunte Mutter ganz hoch auf der Prioritätenliste aller Familienmitglieder ist, bin ich ins Wohnzimmer gezogen. Nach der dritten durchgeschlafenen Nacht seit Mai (klingt deutlich schlimmer, als es ist!) habe ich mich wie eine neue Person gefühlt.

Saattaisit myös pitää näistä

8 kommenttia

 1. Ah, das klingt gut :-) so eine durchgeschlafen Nacht würde mir auch gut tun, habe auch seit Mai nicht durchgeschlafen, Mai 2012. Aber noch geht es nicht, da der große Mann nicht stillen kann und der kleine Mann die Flasche verweigert...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unmöglich, die beiden Männer! ;) Unser Kleine hat vor Kurzem entschieden, dass er nachts immerhin nicht mehr trinken will/muss. Was aber nicht bedeutet, dass er dann durchschläft... aber ich kann aufs Sofa! Das muss ich jetzt genießen, bis wir beide Arbeiten, dann ist der Spaß wieder vorbei ;)

   Poista
  2. Ja, genieße es!! Könnte dein Kleiner bitte meinem Kleinen flüstern, wie das geht?

   Poista
  3. Ich frag ihn mal! Ich glaube, dass er einfach festgestellt hat, dass richtiges Essen viel besser ist als Milch ;)

   Poista
 2. No on kyllä ihanaa! Vitsit mua harmittaa niin vietävästi, kun mies ei voinut hoitovapaata pitää. Tai no, periaatteessa minä ajattelen, että järjestelykysymys, mutta toisaalta ymmärrän, että hänen työnkuvassaan se olisi oikeasti ollut todella iso järjestely. Jos olisin itse ollut vastaavassa tilanteessa, en tiedä, miten olisin asian ratkaissut. Ja kaiken kukkuraksi hän vaihtaa juuri nyt työtä.. Huoh.. Mutta hei, tosi upeaa, että teidän miehet nauttivat hoitovapaasta!! Silloin ekan lapsen kanssa mies oli jonkun aikaa kotona, mutta olisi varmasti ollut todella hyödyllistä, että hänkin olisi kokenut tämän arjen kahden lapsen kanssa.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eihän nämä valitettavasti kaikissa perheissä ja elämäntilanteissa onnistu. Siksi olenkin tosi kiitollinen siitä, että meillä tämä toimii näin hyvin - ja että miehen työnantaja oli yhteistyökykyinen. Vaikka jokaisella on lain mukaan oikeus vanhempainvapaaseen, on täällä silti enemmän kuin tarpeeksi niitä työnantajia, jotka eivät oikein katso hyvällä miehen jäämistä kotiin. Meidänkin kaveripiirissä on näitä tapauksia ihan riittämiin...

   Poista
 3. Mua nauratti toi epämusikaalisen hyminä. Kummipojan isä ei kans laula, ja kummipoika osaa jo pyytää isältään unilaulua se "mmm-mmm-m-m-m-mm.." hyräilemällä/mumisemalla laulun sävelmän. :'D Jotenkin niin hellyyttävää!! Ja hyvä, että saat kunnon yöunia, ne on varmasti nyt tarpeeseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, uskon! Ja ai että miten hyvää kunnon unet tosiaan tekee. Oon suorastaan ihmeen hyväntuulinen ;)

   Poista