Tuoliasiaa

kesäkuuta 13, 2011

Syksyllä haaveilin Eames-tuolista, tarkemmin sanottuna valkoisesta DSW:stä. Totesin idean kuitenkin kuolleena syntyneeksi, koska tuoli on viitisen senttiä normaalia matalampi eli liian matala, ja lisäksi sen aluksi mukavalta vaikuttava joustava selkänoja aiheuttaisi oletettavasti selkäkipuja heti kättelyssä. Tehtäväkseni muodostui siis etsiä uusi tuoli tai joku muu esine, jonka haluaisin hankkia osittain valmistujaisrahoillani ja hinnasta riippuen osittain itse itseäni sponsoroiden. Ajatuksenani on ollut hankkia valmistumisen kunniaksi joku kestävä ja vuodesta toiseen arkeani ilahduttava asia, ja mikäpä sopisi tähän paremmin kuin joku huonekalu, tässä tapauksessa tuoli. 

Hylättyäni DSW:n suunnitelmani oli jäissä pitkän tovin, koska mitään sopivaa ei tullut vastaan. Toissaviikonlopun ylppärireissulla käytiin kuitenkin myös Helsingissä, jossa näin Aerossa Ilmari Tapiovaaran Domus-tuoleja ensimmäistä kertaa livenä. Koeistuttiin tuolia huolella, ja mukavahan se on! Muotoiltu istuinosa, pienet käsinojat ja mukava selkänoja tekee istumisesta suorastaan ergonomista.

Koivusta valmistetun tuolin väreistä on kuvissa näkyvien vaihtoehtojen lisäksi tarjolla myös valkoinen. Lisäksi tuolia saa tammisena, mikä näkyy luonnollisesti hinnassa. Edit: paitsi että toi kuvan keskimmäinen taitaa olla tamminen. Koivuisena saa lisäksi hunajanväriseksi petsattuna, en osaa päättää onko se kiva vai auttamattomasti liian retro. Mua inspiroisi eniten tuo alakuvan hunajapetsattu mustalla istuinosalla ja selkänojalla. Ongelmaksi tässä on kuitenkin muodostunut tuolin saaminen tänne kohtuuhintaan. Etsiskelin saksalaisia nettikauppoja, joista tuolin voisi hankkia, ja ainoat löytämäni laskuttavat 150 euroa enemmän kuin Suomessa. Ei käy. Frankfurtissa on yksi sisustuskauppa, josta tuolin saisi, 170 euroa Suomessa ostamista köyhempänä. Moista lisähintaa en lähde maksamaan.

Seuraava operaatio on siis selvittää, saisiko tuolia lähetettyä edukkaasti Suomesta Saksaan. Epäilen että ei, mutta selvittelen silti vielä ainakin GLS:n ja Schenkerin hintoja. Finnish design shopista ja yllärinä Finnairin verkkokaupasta tuolin saisi tilattua aika edukkaaseen hintaan, mutta valitettavasti kaikissa muissa väreissä paitsi mustan ja puunvärisen yhdistelmänä. Jatkan tutkimuksia. 

Saattaisit myös pitää näistä

0 kommenttia