Toinen raskaus hoituu vasurilla

heinäkuuta 18, 2018

Toinen raskaus on ollut erilainen kuin ensimmäinen. Esikoista odottaessa tiesin aina päivälleen, mikä raskausviikko on menossa, ja mietin muutenkin harva se päivä erinäisiä vauvaan liittyviä asioita ja hankintoja. Neuloin hänelle peiton ja askartelin mobilen

No, tämän kakkosen kohdalla tiesin raskausviikon ainoastaan ensimmäisen kolmanneksen aikana. Sen jälkeen olen joutunut useampaan kertaan selvittämään netin laskureista, monennella kuulla olen ja mikä viikko onkaan kyseessä. Menin sentään synnytysvalmennuskurssille, jossa huomasin eron esikoistaan odottavien ja allekirjoittaneen välillä. Edellä mainitut ovat lukeneet kaiken mahdollisen raskauteen, synnytykseen ja vauvan hoitoon liittyen, kun taas itse olen vähän vasurilla liikenteessä. Kenellä nyt on aikaa keskittyä raskauteen, kun töissä pitää käydä, ja kotona on jo yksi viihdyttämistä kaipaava muksu? 

Tilanne ei ole juuri muuttunut äitiyslomallakaan. Olen nauttinut vapaa-ajasta ja siivoillut kaappeja, mutta kaikki vauvaan liittyvät hommat ovat jääneet varsin vähälle huomiolle. Tänään sain sentään vihdoin selvitettyä, onko meillä riittävästi vaatetta vastasyntyneelle (saavat luvan riittää). Tuo makuuhuoneeseen tuotu hoitopöytä pikkuruisine vaatteineen konkretisoi vauvan saapumista sen verran, että saan ehkä lähipäivinä sairaalakassinkin pakattua. Vaikea kuvitella, että meitä on noin kuukauden päästä neljä!

Saattaisit myös pitää näistä

2 kommenttia

 1. Ekassa raskaudessa kaikki on niin uutta ja ihmeellistä, että haluaa tietää jokaisen vaiheen tarkalleen. Toinen raskaus meni minulla jo vähemmällä tutkiskelulla ja kolmas vielä vähemmällä.
  Tsemppiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsin totta! En edes tiedä oisko skarppaamista mahdollista vähentää tästä enää ratkaisevasti ;) Josko nyt noi oikeesti tarpeelliset kamat kuten turvakaukalon saisi kuitenkin kaivettua esiin! Kiitos tsempeistä :)

   Poista