Tee itse edullinen ja sokeriton jäätee

heinäkuuta 31, 2018

Huh hellettä! Suomessa on kuuma, mutta niin on täälläkin. Lämpötilat ovat huidelleet yli 30 asteessa jo tovin, ja tänään pääsimme ennätysmäiseen 37 asteeseen. Viimeisillään raskaana olevalle tämä on aika tuskaista.

Riittävästä nesteytyksestä huolehtiminen on näillä helteillä varsin tärkeää. Jossain vaiheessa jääkaappikylmäkään vesi ei enää houkuttele, ja sen sijaan tekee mieli jotain, missä on vähän enemmän makua. Valmiit jääteet ovat järjestään kaikki omaan makuuni liian makeita, enkä muutenkaan kaipaa niiden sokeria jämähtämään vyötärölle. Olenkin tehnyt jääteetä itse.


Jääteetä voi tehdä kofeiinilla ja ilman. Olen useimmiten valinnut kofeiinittoman version, jota voi juoda mihin kellonaikaan tahansa haluamiansa määriä. Teen tekeminen on varsin yksinkertaista: tarvitaan vain vettä ja oman maun mukaista teetä. 

Keittämisen sijaan olen kylmäuuttanut teetä, jolloin sitä ei tarvitse erikseen jäähdytellä. Litraa vettä kohti tarvitaan viisi teepussia tai viitisen teelusikkaa irtoteetä. Olen itse tyhjennellyt kaapista erinäisiä hedelmäteepussien jämiä, jotka olen laittanut suoraan kylmällä vedellä täytettyyn kannuun. Tee on valmista parin jääkaapissa vietetyn tunnin jälkeen. Kannullisen voi hyvin laittaa tekeytymään myös illalla, jolloin tee on aamulla valmista juotavaksi. Sen sekaan voi teepussien kanssa lisätä myös vaikka minttua, jos sitä sattuu olemaan. Erillistä makeutusta hedelmätee ei mielestäni kaipaa.

Saattaisit myös pitää näistä

2 kommenttia

  1. Vastaukset
    1. Olepa hyvä! Täällä on tarjolla niin älytön määrä kaikkia hedelmäteesortteja, että mieleinen löytyy varmasti :) Osa niistä on myös tosi makeita, mikäli kuuluu siihen koulukuntaan, joka kaipaa jääteeltä sokerisuutta.

      Poista