DIY ja zero waste: kuoriva kahvinaamio keittiön aineksista

elokuuta 01, 2018

Itse tehty naamio, kahvinaamio, kahvikuorinta, naamion tekeminen
Oletko tullut ajatelleeksi, että voisit korvata kylppärin kaapin purkkeja keittiöstä löytyvillä aineksilla? Keittiöstä löytyy vaikka mitä kauneudenhoitoon soveltuvaa! 

Siskon ollessa viime viikolla kylässä kokeilimme itse tehtyä kasvonaamiota. Sen kaikki ainekset löytynevät useimmista talouksista: tähän versioon tarvitaan kahvinporoja, hunajaa ja jogurttia. Niillä on vaikka mitä hyviä vaikutuksia. Kahvi uudistaa ihoa ja vähentää punoitusta ja tummia silmänalusia. Se myös kuorii ihoa, kiihdyttää verenkiertoa ja kirkastaa olemusta. Hunaja taas kosteuttaa ihoa tehokkaasti, ja jogurtti rauhoittaa. Kuulostaa hyvältä!
Itse tehty naamio, kahvinaamio, kahvikuorinta, naamion tekeminen
Ainesosien suhteita voi säätää oman makunsa mukaan. Tämän version määrät olivat suunnilleen seuraavat:

2-3 rkl kahvinporoja
1-2 rkl hunajaa
1 rkl jogurttia

Sekoita ainekset, levitä kasvoille, anna vaikuttaa haluamasi ajan ja pese sitten pois haalealla vedellä. Pois pestessä voit myös hyvin kuoria kasvot pyörivin liikkein.

Iho jäi naamion jäljiltä mukavan virkistyneeksi ja kosteutetuksi. Sen värikin tuntui tasoittuneen - omat luonnostaan tummat silmänaluseni ja punottavat nenänpielet erottuivat aiempaa vähemmän. Annos oli sen verran reilu, että sitä jäi vielä koko kropankin kuorimiseen. Ihanaa pientä arjen luksusta! 

Erityisen hyvän fiiliksen saa siitä, että naamio on itse tehty. Tämä menee ehkä hieman henkimaailman juttujen puolelle, mutta uskon vahvasti siihen, että näkemällä hieman vaivaa ja tekemällä itse antaa lopputulokselle ihan erilaisen arvon kuin valmiina hankitulle ratkaisulle. Oli kyse sitten parissa minuutissa sekoitetusta kasvonaamiosta tai kaksi viikkoa kestäneestä juhlamekon ompelusta, tekemisprosessi lisää lopputulokseen rakkautta ja arvostusta ihan eri tavalla kuin kaupasta hakeminen.

Kokeile ihmeessä sinäkin!

Itse tehty naamio, kahvinaamio, kahvikuorinta, naamion tekeminen

Saattaisit myös pitää näistä

0 kommenttia