Vauvan peitto

syyskuuta 09, 2014


Ruksia seinään, sillä olen vihdoin saanut aikaan jotain valmista! Peittoa voisi ihan hyvällä syyllä kutsua ikuisuusprojektiksi, sillä aloitin sen neulomisen reilusti yli puoli vuotta sitten. Vaan toisaalta eipä pieni mies olisi kesällä villaista peitettä tarvinnutkaan, siis valmistumisajankohta oli tietenkin alusta lähtien optimoiden suunniteltu.

Tämä on jo toinen samasta ohjeesta neulomani peitto. Ensimmäinen matkasi kummityttömme lämmikkeeksi, ja koska tykkäsin mallista kovasti, halusin neuloa omalle pallerollemme samanlaisen. Värien valinta tapahtui hyväksi todetulla metodilla "käske siskoasi tuomaan tuliaisena kolmea jotain jokseenkin yhteensopivan väristä lankaa, joista yksi voisi mielellään olla luonnonvalkoinen, koska sitä on vielä jäljellä". Alkuperäisenä inspiraationa peitollehan toimi ihastuttava Things to make and do -blogi.

Siksak-kuvio on mukavan helppo neulottava. Järkeä ei juuri tarvitse käyttää eikä päätään vaivata, mutta sikit ja sakit tuovat kivasti tekemistä niin, ettei neuloja kuitenkaan aivan nukahda työn ääreen. Työläisen henkilökohtainen neulomismotivaation puute on tietenkin sitten asia erikseen, eikä sen vaikutusta työn valmistumisajankohtaan voi jättää huomioimatta. Seuraavaksi sitten jotain ihan muuta puikoille, veikkauksia valmistumisnopeudesta voi esittää.

Saattaisit myös pitää näistä

13 kommenttia

 1. Ihana peitto, niin kauniit värit! :-)
  Muuten.. puoli vuotta ei kuulosta ollenkaan pahalta. Mulla on kutomisia jopa viimeiseltä 6lta vuodelta joita aina silloin tällöin jatkan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, kuusi vuotta on jo aika hyvä saavutus! Mun enkat on nyt kaksi vuotta tekeillä ollut villapaita, josta on ainakin vuoden puuttunut puoli hihaa. Sanon aina, että se valmistuu talveksi, mutta on epäselvää mistä vuodesta on kyse...

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Jee! Mäkin oon ihaillut sitä kovasti nyt, kun sain homman vihdoin valmiiksi. Mikähän siinä ite neulomisessa olikin taas niin vaikeaa?

   Poista
 3. Kivat värit, hyvin oli sisko valkannut! Välillä vain neulominen tökkii... Mullakin on yksi torkkupeitto jo melkein kaksi vuotta ollut työn alla, en tiedä valmistuuko ikinä. Vauva jolle se oli tarkoitettu ei ole enään vauva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on aina loistavia ideoita, joiden toteutus on sitten usein vähän eri juttu. Ilmeisesti unohdan suunnitellessani, että tehokkuuteni on kuitenkin vähän eri luokkaa kuin käsityöblogien pitäjien ;)

   Poista
 4. Oioi, hieno tuli! Pitäisi itsekin kokeilla siksakneulosta taas, toimisikohan vaikka huivissa...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon kanssa miettinyt mihin muuhun tuota voisi soveltaa. Vähän himoitsisin siksak-tyynyä, mutta mitenkäs sen reunat, kun ovat tietty sitten myöskin siksakkia?

   Poista
  2. Jokaisen sakaran päähän sitten nappi!

   Poista
 5. Onpa mielettömän hieno peitto! :) En ole ennen nähnyt tuollaista siksak-kuvioista.

  VastaaPoista