Aivan tavallinen peruspaita eli jälleen yksi Renfrew top

helmikuuta 25, 2016

Hyvä vaate on sellainen, joka päällä ei tarvitse olla tietoinen pukeutumisestaan. Ei tarvitse miettiä, pitäisikö mahaa ehkä vetää sisään eikä olo ole homssuinen tai muuten vaan epäluonteva. Jostain syystä tällaisten hankkiminen on usein vaikeaa! Huomattavasti useammin kuin kerran olen kaupungilla tai kylässä tuntenut oloni jotenkin kököksi ja olemukseni luonnostaan tyylikkäiden ihmisten (tiedättehän heidät?) vastakohdaksi. 

Olen todennut viihtyväni parhaiten hyvin yksinkertaisissa vaatteissa - joku voisi sanoa niitä tylsiksikin. Pukeutumistyylini on aika rento, mutta varsinaisen sporttisissa vaatteissa en osaa kulkea ihmisten ilmoilla. Sinisestä olen pitänyt aina, ja se on myös kuulunut vaatekaappini perusväreihin myös niinä vuosina, jolloin se ei ollut lainkaan muodissa, in ja hip. Musta imee kasvoistani kaiken värin, mutta turvallinen tummansininen toimii aina. 


Jatkoin kokeilujani Renfrew topin parissa. Tällä kertaa materiaalina oli paksumpi sataprosenttinen puuvillatrikoo. Tuntuma tässä on aika erilainen kuin ohuessa joustavammassa kankaassa enkä taaskaan tiennyt yhtään etukäteen, minkälainen tästä tulee. Lopputulos on mukavan reilun kokoinen, joten mahamakkaroita ei tarvitse miettiä. Emme kuitenkaan paini telttasarjassa, mikä on päärynänmuotoiselle itselleni tärkeää.

Toivon että kangas säilyttää muotonsa käytössä eikä veny epämääräiseksi, sillä tässä on oikein sopiva perusvaate raskausajan jäljiltä edelleen (!) hyvin tyhjän kaappini täytteeksi. Tällä ihan tavallisella paidalla voinkin hyvin osallistua Kätilön käsistä -blogin helmikuun perusvaatehaasteeseen, hoplaa!

Mal wieder ein Pulli. Ich beschäftige mich ja immer noch mit diesem Schnitt, und irgendwie ist jeder Versuch anders. Diesmal habe ich etwas dickeren Baumwolljersey benutzt. Das Ergebnis ist schlicht (man könnte auch langweilig sagen, aber das machen wir ja nicht!), genau wie ich meine Kleider am liebsten mag. 

Saattaisit myös pitää näistä

10 kommenttia

 1. Onpa kaunista! Sopii sinulle oikein hyvin. Itse valitettavasti en oikein pysty ompelemaan vaatteita. Lopputulos ei ikinä ole siistin näköinen. Ihmettelen joskus, johtuuko ikivanhasta ompelukoneesta, joka on elänyt aikansa, vain puuttuvista ompelutaidoistani...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja harmi! Onko siis trikoon ompelemisen kanssa vaikeuksia vai mistä kiikastaa? Jotkut trikoot ovat kyllä aika vaikeita ja vaativat oikeanlaiset ompeleet yms. Tää malli on siitä kiva, että pääntie, helma ja hihansuut tehdään noilla kangaspaloilla eli ei tarvitse kääntää reunaa ja saada melko todennäköisesti aikaan aaltoilevaa ja muuten vaan kysenalaisen näköistä lopputulosta.

   Poista
 2. Istuu sulle aivan hirmu hyvin! Kaunis peruspaita, jolle on käyttöä aina ja monessa tilanteessa. :)
  PS. Vähänkö oot kaunis ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) Mä oon tosi tykästynyt tähän kaavaan, ihanan monipuolinen ja juuri tämmöseen arkikäyttöön sopiva.

   Poista
 3. Istuu sulle aivan hirmu hyvin! Kaunis peruspaita, jolle on käyttöä aina ja monessa tilanteessa. :)
  PS. Vähänkö oot kaunis ♡

  VastaaPoista
 4. Der Schnitt ist schön, auch wenn er wirklich jedes mal ein bisschen anders aussieht, seltsam ;-) besonders den Ausschnitt mag ich!

  VastaaPoista
 5. Ach und deinen neuen Haarschnitt mag ich auch!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Danke! Ich find ihn auch schön. Und den Schnittmuster auch! Schon krass wie unterschiedlich er aussieht, wenn man einen dickeren bzw dünneren Stoff nimmt. Der blaue hier ist auch nicht so dehnbar wie die anderen, und schon wieder sieht er anders aus!

   Poista
 6. Yksinkertainen vaan on parasta! Kiva seurata tätä sun aikuisvaareompelun alkutaivalta, kun itselläkin se on vasta kunnolla käynnistynyt. Samaa matkaa mennään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Oon ihan innoissani tästä itelle ompelusta ja noista kaikista englanninkielisen maailman indiekaupoista, joiden kaavoista löytyy vaikka mitä! Pitäis malttaa tehdä pojallekin jotain vaihteeksi ;)

   Poista