Vastaus haasteeseen eli matkustusasiaa

syyskuuta 09, 2012

Pilviltä saapui taannoin haaste, joten minähän vastaan, kiitokset! Tähän kuului kyllä myös 11 satunnaista faktaa, mutta täällä vallitseva yllätyshelle on pehmentänyt pääni niin, etten keksi yhtäkään. Siirrytään siis suoraan asiaan, eli varsinaisiin kysymyksiin. Aiheena matkustaminen.

1) Jos nyt pääsisit lähtemään äkkilähdöllä lomalle minne vain, välittämättä kustannuksista tai käytännön järjestelyistä, mihin lähtisit?
Vaikea kysymys heti alkuun. En oikeastaan ole mitenkään äärimmäisen innokas matkailija. Yksi matkakohde on kuitenkin "toivottavasti vielä joskus" -listalla, joten valitaan se. Menisin siis Australiaan ja ottaisin kanssa-asukkaan mukaan. Meitä odottelee siellä itse asiassa kolmekin eri tahoa, kaikki Sydneyssä.

2) Mikä maa tai alue ei kiinnosta sinua matkakohteena juurikaan?
Ihan ekana tulee mieleen rantalomakohteet. En tykkää olla auringossa enkä turistirysissä, ja biitsillä makoilu on ehkä tylsintä mitä tiedän.3) Mikä on lempimatkakohteesi Suomessa?
Tää on helppo. Mökki!


4) Miksi juuri se paikka?
Mökkiin tiivistyy kaikki, mitä lomaltani kaipaan: rauha, luonto ja armas kotimainen järvimaisema. Vietin siellä hyvin suuren osan lapsuuden kesistäni, joten myös kaipuu tuttuihin maisemiin ja perinteisiin on yksi tärkeä syy pyrkiä paikalle joka kesä.


5) Auto, juna, lentokone vai laiva, ja miksi, tai miksi ei?
Lentokone, koska se vie mut nopeasti käymään kotona. Tässä kohtaa unohdan sisäisen vihreäni.


6) Millainen matkasuunnittelija olet? Riittääkö, että on lennot varattu, vai suunnitteletko vähän pidemmälle etukäteen?
No ihan surkea. Lennot ja majoituksen saan just ja just varattua, mutta ihan turha kuvitella, että käyttäisin matkaa edeltävät illat mihinkään suunnitteluun. 


7) Minne, päiväreissua pidemmälle, matkustit viimeksi?
Suomeen kesälomareissulle.8) Mikä matkassa oli parasta?
Suomi ja kesäloma näin tiivistettynä.9) Missä matkakohteessa olet toivonut, että voisit jäädä sinne pysyvästi? Miksi?
Toi tunne iskee lähinnä joskus näteissä kaupungeissa, viimeksi ehkä Kööpenhaminassa. Siellä oli niin mukava tunnelma ja puitteet kohdallaan. Ja se ruoka! NAM. Loppujen lopuksi en kyllä koskaan halua jäädä pysyvästi mihinkään, paitsi jompaankumpaan kokemistani asuinmaista.


10) Kerro pahimmasta matkustuskokemuksestasi.
Nyt ei tule mieleen kerrassaan mitään kauhutarinoita. En ole koskaan myöhästynyt lennolta, kaikki alan lakotkin ovat livahtaneet allekirjoittaneen ohi enkä ole myöskään sairastunut matkalla. Pahoittelen tylsää vastausta.


11) Miten lomailet, jos lomaan ei kuulu matkustusta?
Matkustan lomalla käytännössä aina Suomeen. Jos en satu tekemään niin, en myöskään tee yleensä täällä mitään erityistä. Rentoudun kotosalla ja lataan akkuja sekä etsin sisäistä zen-tilaani.

En nyt jotenkin myöskään osaa jakaa tätä eteenpäin, joten jätän sen välistä, koska omassa blogissa saa tehdä mitä huvittaa.

Saattaisit myös pitää näistä

1 kommenttia

  1. Hauskaa kun vastasit kysymyksiin! Ja kuten sanoit, omassa blogissa saa totta tosiaan tehdä mitä huvittaa. :) Minäkin olen ollut onnekas matkustaja, lakot ja tuhkapilvet on väistyneet tieltä. Tuhkapilven kanssa meni tosin tiukoille, Helsinki-Vantaalta lähti ensimmäinen lento tuhkapilven jälken vajaa vuorokausi ennen minun lentoani.

    VastaaPoista