Saanko esitellä: pari arjen pelastajaa

syyskuuta 21, 2012

Toin Suomesta mukanani pari juttua, jotka ovat sittemmin parantaneet elämänlaatuamme pienin, mutta huomattavin askelin. Ensimmäisenä eteeni sattuivat Turun jossain ekohippikaupassa vieraillessamme Kiertin bambuiset tiskirätit. Aika nopeasti haisemaan alkavien Viledojen pois heittely on vaivannut mieltäni jo kauan, ja kokeilin jo myös mukamas ainakin kymmenen pesukertaa kestäviä versioita. No eivät kestäneet. Nämä ihastuttavat ketut ja sipulit sen sijaan voi pestä ties miten monta kertaa, ja niiden huhutaan jopa paranevan pesukoneessa! Bambu on materiaalinia tosi kivan tuntuinen ja oikein hyvin rättikäyttöön soveltuva. Rätit myös siis poistavat lian ja murut sen sijaan, että siirtelisivät niitä pyyhittävällä pinnalla paikasta toiseen. Näitä hankin lisää ensi reissulla.

Toinen löydökseni, josta on kiittäminen vinkin antanutta tamperelaista majoittajaamme, on säästänyt jo ainakin pari kiloa meidän molempien hermoja. Taustatarinana kerrottakoon, että toinen puolisko luottaa mustiin sukkiin. Niitä löytyy arviolta miljoona paria, kaikki näennäisesti samanlaisia. Näennäisesti siksi, että ne on ostettu vähän eri aikoihin, ja käyttöhistoriansa varrella osa on muuttunut hiukan sinertäviksi, osa harmaiksi, osa venyneet, osa ei... Näin ollen joka pesukerran jälkeen makkarissa uiskentelee päiviä (tai viikkoja) sukkavuori, koska ketään ei kiinnosta leikkiä "etsi sukalle pari" -leikkiä. No tämä kaikki voidaan nyt unohtaa! Tästä on kiittäminen Supi-sukkapidikkeitä (voi ei, nyt viimeistään alan kuulostaa Ostos-TV:ltä), joita suositteleva taho oli löytänyt Prismasta ja allekirjoittanut Citymarketista. Noilla sukat yhteen ennen pesua, ja kaikki mahdolliset ongelmat ovat kadonneet. Ah! Ei enää sukkavuoria eikä arvioidusti tunteja kestävää ripustusta! Näitäkin on saatava vielä yksi paketillinen lisää. 

Kuvat firmojen sivuilta.

Saattaisit myös pitää näistä

4 kommenttia

 1. Jos nuo bamburätit todella pitävät lupaamansa, niin rupean etsimään vastaavia täkäläisiltä markkinoilta eko-kaupoista. Kiitos vihjeestä.

  VastaaPoista
 2. Mä olin aluksi aika skeptinen kaikkia kangasrättejä kohtaan, koska mielikuvissani oli pala jotain puuvillakangasta, jolla ei saa oikein mitään aikaan. Mutta hyvin tosiaan toimivat! Toinen vaihtoehto ois hamppurätit, jotka ilmeisesti kuivuvat vielä bambua nopeammin. Täti osti yhden, se kuulemma toimii myös mainiosti. Niitäkin siis kannattanee ostaa, jos vastaan tulee.

  VastaaPoista
 3. Samaa mieltä molemmista! Supit on ihan huippuja ja käy hyvin myös jos haluaa merkata että esim. pyyhkeellä on joku tietty käyttötarkoitus, niin siihen vaan tietyn värinen supi. Bambu-tiskirättejä olen ommellut itse bambujoustofroteesta, hyvin pyyhkii!

  VastaaPoista
 4. Pyyhkeisiin anoppi taas käyttää pyykkipoikia: jokaisella on vessassa omalla nimellään varustettu puinen pyykkipoika, joka sitten isketään kylään tullessa käyttöön otettavaan pyyhkeeseen. Myös kätevä ratkaisu. Meillä ei jostain syystä oo tarvetta merkkailla mitään pyyhkeitä mitekään, joten keskityn toistaiseksi sukkiin. Ehkä parasta on myös se, miten nopeesti ripustaminen käy noiden kanssa! Vihasin ennen sukkien ripustamista, koska niitä oli miljoonia ja se kesti ja kesti. Ah tätä nykyistä autuutta! ;)

  VastaaPoista