Valokuvia albumissa

marraskuuta 06, 2011Vitsi että oon tyytyväinen itseeni koska sain tilattua kuvia ja liimailtua niitä tuntikaupalla albumiin! Sain koko illan aikana kiinni ehkä kolmanneksen, eli kyllä nää tästä vielä valmistuukin. En uskaltanut jatkaa pidemmälle, koska pitää vielä tilata muutama unohtunut otos. 

Oon ehdoton tulostettujen ja albumiin liimattujen kuvien puolestapuhuja. Kansioiden selaaminen sohvalla yksin tai seurassa on ihan eri maailmasta kuin kuvien klikkaileminen koneella. Haluan meidän kirjahyllyyn kasvavan rivin albumeita, ei vähiten koska niin on myös kotona ja mummolassa. Selailen kuvia läpi joka kerta siellä käydessäni. Hyvälaatuiset kuvat on vielä jotenkin tunnelmaltaan ihan erilaisia kuin samat otokset näytöltä katseltuna. Etenkin mustalla pohjalla ja valkoisella reunuksella noista tulee ihanan tunnelmallisia ja jopa omia pokkarilla otettuja räpsyjäni katselee ilolla. Tilattavista valokuvakirjoista en niinkään perusta, musta itse tehdyt on aina huomattavasti hienompia. Estetiikka (ja nostalgia) ennen kaikkea!

Saattaisit myös pitää näistä

4 kommenttia

 1. Tosiaan, yksi niistä kuuluisista rästissä olevista ikuisuusprojekteista on valokuva-albumi. Viimeisin albumi on vauva-albumi muutama vuosi sitten. Sen jälkeen into on lopahtanut.
  Onpas sulla muuten siisti käsiala!

  VastaaPoista
 2. Tamperelaisia syysmaisemia on tullut itsekin kuvattua useampana vuonna. Nyt kun maisemat on melko radikaalisti vaihtuneet, ja Tampere kultautuu muistoissani päivä päivältä ihanammaksi, tarvitsisin ehdottomasti Tampere-albumin! Kiitos inspiraatiosta! :) Kesällä siellä käydessä katselin jopa Tampere-kuvakirjaa, mutta melkein viiskymppiä sellaisesta tuntui liian kalliilta.

  VastaaPoista
 3. Pilvi, kiitos visiitistä! :) Kokonainen Tampere-albumi ois kyllä kova. Jälkeenpäin aina harmittaa että oon niin laiska valokuvaaja: saan aikaan kuvat vaan ilmiselvistä kohteista ja vaan jos sattuu huvittamaan. Taidan myös tsekata jouluna kaikkien Tampere- ja Suomi-kuvakirjojen tarjonnan, ehkä sieltä kuitenkin löytyis jotain jonka juuri ja juuri vielä viitsisi hinnan puolesta ostaa :) Joskus haaveilin Suomi-kirjasta, mutta ne muutamat kivat yksilöt oli kanssa just tuolla viidenkympin tienoilla, ellei jopa sen yläpuolella.

  Müncheniin: Joo, käsialan siisteys on kunnia-asiani! Kiireessä ei tietenkään moiseen suoritukseen pysty, mutta tärkeissä asioissa kuten valokuvien (ja lähes kaiken muunkin) kanssa nyhrään sen verran hitaammin että saan aikaan kunnollista jälkeä. Ei sit harmita jälkikäteen ;)

  VastaaPoista
 4. Pitäisi varmaan kytätä aleaikaan Suomalaisen ja Akateemisen nettikauppoja. :) Tampereella kannattaa katsastaa museokeskus Vapriikin putiikki, mielenkiintoinen kirjavalikoima kaikenkaikkiaan.

  VastaaPoista