Marraskuun sekalaiset

marraskuuta 14, 2011

Kuluva kuukausi on varoittamatta vilahtanut jo rutkasti eteenpäin. Työrintamalla oli viime viikolla vuorossa mukavaa vaihtelua, kun tarttin mittailujani varten nestetyppeä. Säiliö sijaitsee yliopiston pihalla, ja sieltä on hauskaa hakea täydennystä varastoihin kun prosessi täyttää koko alueen joka suuntaan leviävällä vaalealla typpikaasupilvellä. Itse nesteen lämpötilahan on se -196 °C, saatettakoon tiedoksi jos luku ei sattunut olemaan muistissa. Litkulla voisi tehdä vaikka mitä hauskaa, kuten esimerkiksi jäähdyttää itse tehdyn jäätelön aineksia, mutta jätin moiset aktiviteetit kuitenkin tällä kertaa väliin ja keskityin kuuliaisesti kylmentämään askartelemiani valoparkoja. 

Keväällä on edessä ensimmäinen konferenssini (Berliinissä! Jee!), jossa olen itse esiintymisvuorossa. Vaihtoehdot ovat 12 minuutin esitelmä tai posteri, joista näin ekalla kerralla kallistutaan jälkimmäisen puoleen. Ilmoittautuessa on kirjoitettava noin parinsadan sanan mittainen lyhennelmä tulevan hengentuotoksen sisällöstä. Tätä kaiketi kutsutaan myös suomeksi abstraktiksi. Jos ei, korjatkoon joku. Vaikka kyseessä on siis naurettavan lyhyt tekstipätkä, ennustan käyttäväni sen näpyttelyyn vähintään puolisen viikkoa. Aloitin tänään ahkerasti ranskalaisilla viivoilla, jotka toivottavasti muuttuvat itse yön aikana kokonaisiksi lauseiksi.

Privaattirintamalta mainittakoon, että tuli aihetta sormuskaupoille. Perjantaina käytiin aloittelemassa, mutta eihän sitä nyt heti kerrasta löydä parasta vaihtoehtoa ;)

Saattaisit myös pitää näistä

6 kommenttia

 1. Onnea "sormuskaupoista"! Ihanaa :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Niin mustakin ;) Tästä saakin ehkä aihetta kirjoittaa paikallisista sormus- ja muista tavoista :)

  VastaaPoista
 3. Miksi olet vielä Facebookissa, totuuden virallisessa torvessa, "in einer Beziehung"?! :o

  VastaaPoista
 4. Ihan siitä yksinkertaisesta syystä, että meinattiin että läheisimmille vois kertoa ensin henkilökohtaisesti. Plus ei sitten koettu tärkeäksi muuttaa statusta Heti Tapahtuman Jälkeen :) Ehkä kuitenkin lähiaikoina!

  VastaaPoista
 5. Voiiiii, onneksi olkoon kihlauksesta!

  VastaaPoista