Hengähdystauko

huhtikuuta 17, 2011

Sunnuntainen aamupala on syöty ja edessä on vihdoin päivä ilman suurempia suunnitelmia tai sosiaalisia velvollisuuksia (mitä nyt siivous pyykkäys raivaus ois ehdottomia, ja korvapuustien leipomista ehdin jo julistaa niin kovaan ääneen että suunnitelma on toteutettava, ja saaristolaisleivänkin uhosin leipovani samalla kert uuni on sitten kuitenkin lämmin...). Voi jee että on pitänyt jotenkin kiirettä! Sisko poikakavereineen oli viikon kylässä, ja muuten on ollut illallisvieraita, synttäreitä ja omasta päästä tulleita paineita hiukan kahdeksaa tuntia pidempiin työpäiviin. Koska en oo jaksanut aamuisin mitenkään olla töissä ennen yhdeksää, tää on tarkoittanut riittävän pitkää istumista illalla. Huh. Oon kuitenkin saanut nyt viikonloppuna pienennettyä univelkoja kohtuullisesti: perjantain ja lauantain välisenä yönä nukuin ongelmitta kellon ympäri. Sama ois onnistunut epäilemättä tänäkin yönä, mutta revin itseni kuitenkin puoli kymmeneltä ylös päivän askareet mielessä.

Väsymyksestä huolimatta olo on kyllä sikäli virkeämpi kuin aikoihin, että kevät on ilmestynyt ihan rytinällä. Aamuisin (kuten myös töistä lähtiessä!) on ihanan valoisaa ja pyörällä pääsee töihin kivan näpsäkästi. Koko talven kikkailu tiistaijumpassa on myös saanut aikaan tuloksia, koska en saavu enää yliopistolle täysin uupuneena ja punaisena poljettuani koko matkan ylämäkeen. Täällä on viherrellyt jo tovin, mutta nyt alkuviikosta havahduin siihen, että oikeastaan kaikissa puissa on jo lehdet. Magnolia, yksi kevään ehdottomista suosikeistani, on ehtinyt jo pudottaa lähes kaikki kukkansa ja saada tilalle isot lehdet. Pari viikkoa sitten näky oli ennemminkin tämä:


Vierailijoille sattui sikäli loistotuuri ajankohdan kanssa, että lämpötilat kohosivat useaan otteeseen ihan tappiin. Viikonlopun molemmat päivät kieppuivat 25 asteen tienoilla, eikä viikollakaan jääty kamalasti jälkeen. Nyt on tän viikon ajan ollut taas kymmenisen astetta viileämpää, mikä on ihan sallittua koska päivät kuluvat kuitenkin toimistossa tuskaillessa. Huomisesta lähtien näyttäisi taas lämpenevän, 20 asteen tienoille kipuavia lämpötiloja on ainakin selaimeni sääpalkin mukaan tiedossa. Toivottavasti ilmat säilyy kivana pääsiäisen yli, toisena pääsiäispäivänä on taas tulossa vieraita Suomesta!

Saattaisit myös pitää näistä

0 kommenttia