Raukea pitkäperjantai

huhtikuuta 22, 2011

Taloutemme molemmat osapuolet ovat yhtä haltioissaan neljän päivän lomasta vailla juuri mitään ohjelmaa. Tiedossa on ainoastaan yhdet synttärit lauantai-iltana, grillailua meillä sunnuntaina ja seuraavat vieraat Suomesta maanantaina, eli väliin jää paljon aikaa, joka on kuin luotu laiskotteluun. Aloitettiin köllimällä sängyssä kymmeneen, vaikka heräiltiin kyllä jo aiemmin - auringon noustua makkaria ei voi parhaalla tahdollakaan kutsua pimeäksi sälekaihtimista huolimatta, ja meidän kulmilla pyörii myös harvinaisen kovaäänisiä, puoli kuuden maissa heräileviä lintuja. 

Leivoin aamulla pikaisesti kolmen viljan leipäsiä ja kaivoin pakkasesta korvapuusteja R:n tehdessä meille joka-aamuisen smoothien. Koko pääsiäisviikonlopuksi on luvattu noin 25 astetta, joten tänäänkin tarkeni jo mainiosti syödä brunssiksi venähtänyt aamupala parvekkeella.Partsista kannattaakin nauttia nyt, kun siellä ei vielä ole ihan liian kuuma. Kesällä siedän istua ulkona ainoastaan iltaisin ja aikaisin aamulla, joista jälkimmäinen vaihtoehto on  absurdiudessaan lähes naurettava. Parvekkeelta puuttuu vielä joku patenttiratkaisu aurinkoa vastaan. Täytynee tehdä toivioretki rautakauppaan. Nyt keltainen möllykkä paahtaa taivaalla jo niin tehokkaasti, että siirsin itseni ja kirjani sisälle suunnitelmissani viettää loppupäivä meidän aika rumassa mutta äärimmäisen mukavassa nojatuolissa ikkunan ääressä. Flunssaolo vaivaa tällä hetkellä niinkin runsaasti, että kaivoin jopa viltin lämmittämään. Päivän to do -listalla on ainoastaan möllöttely ilman paineita minkäänlaisista aktiviteeteista.


Täällä pääsiäinen tuntuu muuten olevan isompi juttu kuin Suomessa keskimäärin. Pitkäperjantaina ei ole tarjolla lihaa, eikä herkkujakaan oikein syödä. Lisäksi pitkäperjantaina on voimassa koko maan kattava "tanssikielto": tanssitapahtumat eivät ole sallittuja, ja kieltolistalla on myös osavaltiosta riippuen urheilutapahtumia, konsertteja ja niin edelleen. Bundesligan tän viikonlopun pelit alkoivat jo eilen, koska tänään ei saa pelata. Yökerhot ovat osittain auki, mutta myös osavaltiosta riippuen. Arvioisin umpikatolisen Baijerin olevan tässä Hesseniä tiukempi. Pitkäperjantaitunnelma on kuitenkin helposti aistittavissa myös täällä: naapurustossa on kummallisen hiljaista, eikä kadulla näy oikein ketään. 

Meillä pitkäperjantai tai oikeastaan koko pääsiäinen ei näy juuri mitenkään. Kumpikaan ei jaksanut innostua koristeista, paastoista tai rairuohosta. Tärkeintä ainakin mulle on tänä vuonna ihan puhdas rauhoittuminen, rentoutuminen ja riittävä uni. Jotain varmasti kokkaillaankin taas. Hyviä pääsiäispyhiä!

Saattaisit myös pitää näistä

0 kommenttia