Pehmeää lämpöä

joulukuuta 10, 2015

nice nice nice schal merinowolle

"Miten sinulla voi olla kylmä, tulethan Suomesta?"

Jos olisin saanut euron joka kerta kuullessani tämän kysymyksen, olisin jo rikas nainen. Enkä varmasti ole ainoa!

Keski-Euroopan talvet ovat kylmänkosteita. Lämpötila täällä ei toki ole yhtä alhainen kuin Suomessa, mutta ilman kosteus menee luihin ja ytimiin - niin ulkona kuin sisälläkin. En ole koskaan palellut Suomessa niin kuin täällä (nämä kuvat huijaavat, ei aina ole näin aurinkoista). Onneksi olen keksinyt aseen: villa! Talvikuukausina en suostu pukeutumaan muuhun. Alimpana kerroksena käytän poikkeuksetta Icebreakerin ihania ihania merinovillatoppeja, joista en suostu enää luopumaan (sanoinko jo, että ne ovat ihania?). Pitkähihaiset paidat ja neuletakit ovat myöskin villaa; puuvillapaidat ovat kiltisti kaapissa odottamassa kevätkuukausien saapumista.


Uusin villapaitani on juuri oikean sävyisen harmaa, lämmin ja pehmeä. Sen kanssa sopii tosi kivasti viikonlopun designmarkkinoilta ostamani koru. Projektini korujen käytön opettelu on lähtenyt sujumaan hyvin! Ilmeisesti piti vain löytää omantyylisiä koruja. Markkinoiden toinen ostos, nice nice nicen merinovillainen huivi, taas on ihanin hankintani aikohin. Se on muhkea, pehmeä, lämmin ja samalla kevyt kuin unelma. En olisi enää ilman!

Kuvat otti Meeri.

nice nice nice schal merinowolle

Generell friere ich im Winter in Deutschland viel mehr als in Finnland. Dort ist es zwar kälter, aber hier ist es oft so nasskalt (und das auch drinnen!), dass fast nichts hilft - außer Wolle! Baumwollpullis müssen bei mir tapfer im Schrank warten, bis der Frühling wieder hier ist, jetzt ziehe ich nur Sachen aus Wolle an. Dazu gehören jetzt auch der schlichte, aber genau deswegen schöne Pulli im perfekten Grauton und der wunderbare Merinoschlal von nice nice nice, den ich auf dem Schnee-Designmarkt gekauft habe. Er ist warm, weich und superleicht! Ich bin verliebt. 

Saattaisit myös pitää näistä

11 kommenttia

 1. No tosiaan et olisi ainoa, jos aina saisi euron! Paitsi että minua ei tosiaan palele helposti, ei täälläkään. Mutta se on ihan totta, että Suomessa on kuivempi kylmyys, josta minä pidän myöskin enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa tätä kysymystä on viime aikoina kuulunut ilahduttavan vähän. Mitä ilmeisimmin villan suosiminen on auttanut! Ja ehkä oon tottunutkin jonkin verran siihen, että sisällä on kylmempi. Nykyään mietin, ettei ehkä ole myöskään tarpeellista pystyä olemaan paukkupakkasella sisällä t-paidassa. Mut siis kyllä meillä silti lämmitetään ihan tehokkaasti ja inhoan niitä kämppiä, joissa esim. vain olohuone on lämmin ja kaikki ovet pitää olla aina kiinni koska käytävät yms. on jääkylmiä. Brrr!

   Poista
 2. Täällä myös yksi, joka voisi olla todella rikas! Tallihommissa suosin kerrospukeutumista, eli yleensä mulla on puuvilla, fleece, villa ja toppaliivi, helppo karsia tarvittaessa. Mun villapaidat vaan on ollut sekoitetta, kunnes pari päivää sitten kaapista löytyi ihan oikeaa villaa. Se päällä ymmärsin mikä ero on kun pysyy lämpimänä tai kun on oikeasti lämmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin muistan sen tunteen, kun hankin ensimmäisen oikean villapaidan. Se näyttää samalta kuin sekoitepaidat, mutta lämpö on ihan eri! Villasta ei myöskään tule semmosta likaisenkylmännihkeää kuten puuvillasta, joka kaipaa pesua. Tän takia tykkään tosi paljon myös niistä Icebreakerin paidoista (mulla on aina niitä kaikista ohuimpia), ne pysyvät tosi pitkään raikkaina ja lämpiminä - ja ovat myös kesällä hyviä, kun eivät hiosta! Erittäin lämmin suositus niille :)

   Poista
 3. Täällä myös yksi, joka voisi olla todella rikas! Tallihommissa suosin kerrospukeutumista, eli yleensä mulla on puuvilla, fleece, villa ja toppaliivi, helppo karsia tarvittaessa. Mun villapaidat vaan on ollut sekoitetta, kunnes pari päivää sitten kaapista löytyi ihan oikeaa villaa. Se päällä ymmärsin mikä ero on kun pysyy lämpimänä tai kun on oikeasti lämmin.

  VastaaPoista
 4. Minulta sitä ei kysytä, koska täällä Etelä-Ranskassa kaikki pukeutuvat toppatakkiin heti kun mittari näyttää +15. Välillä se kyllä naurattaa, kaikki tuo pukeutuminen, mutta oikeasti kosteus on ihan kamalaa! Toisekseen kodissa sisällä ei ole ikinä kovin lämmin. Nytkin istun kaulahuivi kaulalla koneella...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just toi, että sisällä ei ole lämmin, on pahinta! Ulkona voin kyllä pukeutua vaikka sataan kerrokseen, mutta jos sisällä ei meinaa pärjätä yksillä villasukilla ja villapaidalla, on jotain pielessä.

   Poista
 5. Die Sachen sind wirklich toll :-) ich friere grundsätzlich nur bei anderen Leuten, daheim ist's schön warm. Und jetzt haben wir auch endlich einen Ofen :-)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, ein Ofen wäre so schön! Bei der Schwiegermama gibt's einen, und die Wärme ist echt super. Ich friere auch mehr bei anderen Leuten, zu Hause kann ich ja heizen (auch wenn der Mann sich beschwert, dass es zu viel kostet...) ;)

   Poista
 6. Suomalainen poikaystävä sanoo aina sananmukaisesti kuin sinä "ilman kosteus menee luihin ja ytimiin". Itse en oikein huomaa, kostea kylmyys ei varsinaisesti häiritse minua. Päinvastoin, paleilen itse Suomessa enemmän, myös kesällä, kun on noin +20°C ja tulee *brrrrr*. Kyllä siitä on myös välillä syntynyt sellaisia pikkuriitoja, kun minä en ymmärrä, miksi joku tekee numeroa siitä, että täällä muka olisi niiiiiin kylmää, vaikka mielestäni ei yhtään ole ja kun minä aina valitan kesällä, että "onpa kylmää, en yhtään voi ottaa t-paitaa päälle!" :-D

  Terveisin,
  Heike

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen että kyse on just siitä, että kylmyys on erilaista. Suomalainen on tottunut siihen, että ulkona saattaa olla ällöä, mutta sisällä on sentään AINA lämmin. Nykyään kyllä pärjään täällä jo paremmin, alussa oli vaikeaa :)

   Poista