Huomenna laskeudumme jouluun (ja Helsinki-Vantaalle)

joulukuuta 20, 2015

Kappas, joulu.

adea sohva, punainen lumimarja tyyny

Tänäkin vuonna on kyllä tullut puuhasteltua jonkin verran jouluasioita. On vaihdettu jouluiset tyynynpäälliset, käsipyyhkeet ja essu, on leivottu pipareita ja juhlistettu itsenäisyyspäivää asianmukaisin tarjoiluin kisastudion ääressä. Oon myös kuunnellut joululauluja enemmän kuin miehen mielestä on tarpeellista - Last Christmasin suhteen mielipiteemme eriävät erityisen dramaattisesti. 

Tuon mainitun joululaulun suhteen mulla on itse asiassa ollut niin kauan kuin muistan yhden hengen perinne, jonka mukaan joulua ei tule ennen kuin kappale on kuultu ainakin kerran (onneksi ei ole koskaan tarvinnut jännittää, käykö näin). Sen kuunteleminen oma-aloitteisesti on aina ollut vähän harmaata aluetta ja tuntunut fuskaamiselta ainakin ennen ensimmäistä satunnaisesti kuultua soittokertaa.

Joulumieltä ei kaikesta huolimatta ole oikein näkynyt, kuten ei viime vuosina muutenkaan. 15 astetta ja viheriöivät nurmikot takaavat pään sisäisen kestolokakuun. Mutta oli tunnelmaa tai ei, me lennämme huomenna (lähteideni mukaan pimeään ja märkään) Suomeen joulun viettoon. Olen ommellut koko viikonlopun hiki hatussa viime tipan joululahjoja (onko muitakin?) ja matkalaukut alkavat olla pakattuna. Epäilyttävän ajoissa, perinteisesti olen tässä vaiheessa vielä ommellut jotain viime tipan mitälie ja pakkaukset on hoidettu loppuun uuden vuorokauden puolella.

Huomaamatta tässä illan kuluessa mieleen on ehkä kuitenkin hiipinyt jotain jouluntapaista. Tämä juhla kuuluu viettää Suomessa perheen kanssa. Säästä viis, on ihanaa lentää sinne pohjoiseen! Odotan jo innolla jouluvalmisteluja, kuulumisten vaihtamista ja tietenkin sitä jouluruokaa. Aion marssia Alkoon, ostaa pullollisen tämän vuoden Blossa-glögiä ja nautiskella sitä piparien, sinihomejuuston ja viikunahillon kanssa. 

Leppoisia joulunaluspäiviä juuri sulle!

noa bembibre kalenteri, louis poulsen lamppu

Wir fliegen morgen nach Finnland, wie jedes Jahr. Ich freue mich schon, Weihnachten ist meine Lieblingsfeier und es ist schön, die Familie wieder zu sehen. 

Saattaisit myös pitää näistä

9 kommenttia

 1. Päänsisäinen kestolokakuu :) Nauroin. Täällä Istanbulissa vähän sama, vaikka alkaa kyllä tuntua enemmän marraskuulta. Kaverini sanoikin että Istanbulin talvi on kuin viisi kuukautta Helsingin marraskuuta :)
  Piparit ja sinihomejuusto. Ihanaa joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä siis oikeastaan valita, koska lumi täällä tekisi elämäni vaikeaksi. Päivät on aikataulutettu sillä oletuksella, että pyöräilen lapsi peräkärryssä. Siis pysytellään suosiolla reilusti nollan yläpuolella! :) Mut onhan kyllä silti vähän kummallista kuunnella lumikinoksista kertovia joululauluja, kun täällä on niin älyttömän lämmin.

   Varmaan näitä pitkäkestoisia loka- ja marraskuita esiintyy vähän joka paikassa Suomea etelämpänä. Ehkä tähän tottuu?

   Ja toki saa laittaa linkin, se ilahduttaa kovasti! :) Mukava kuulla että tykkäät blogista. Rentouttavia joulunpyhiä!

   Poista
 2. Ai niin, saako laittaa linkin omaan blogiin? Mukava blogi tämä.

  VastaaPoista
 3. Heh heh, sama yhden hengen perinne minullakin :-) Ja täällä myös puikot pakosta kilisee vielä pari iltaa ennen joulua... Hyvää matkaa ja rauhaisaa joulua teille!

  VastaaPoista
 4. Täällä kanssa hiukan joulumieli kateissa, länsi-suomessa kun asumme, ei ole lunta ja lämmintä tänäänkin melkein 10 astetta... Joulusiivous alkaa tänään, meillä kun ei juuri aikasemmin joulusiivoa kannata tehdä. Ja pariksi illaksi vielä tiedossa kutomista, ne viimeiset sukat pakettiin. Perinne joka on peräisin mummoltani, hän kutoi aina pukinkonttiin korilllisen sukkia. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummot ja sukat on kyllä niin sympaattisia :) Ja usein se neulomisen tahti on jotain ihan käsittämätöntä! Meidän mummo oli ihan älyttömän tuottelias neuloja ja käsitöiden tekijä yleensäkin. Hienoja juttuja tällaiset!

   Ja tosiaan, eipä tämä sää ehkä kaikkein jouluisin ole. Me ollaan nyt Uudellamaalla, mutta tullaan tänään Turkuun eli muutosta ei liene luvassa. Mutta ei se mitään!

   Poista
 5. Hyvää joulua sinne siis! :) Tämä sää kyllä pikkuisen yrittää viedä joulumieltä mutta en anna sen lannistaa. PS. Mahtavat piparkakkumuotit! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö? :D Ne on joka itsenäisyyspäivänä käytössä!

   Onhan täällä kieltämättä hieman jännittävän lokakuinen sää. Mekin tullaan siis tänään Turkuun, ja oltiin kyllä valmistaudukin siihen, että jos jossain ei ole lunta, niin siellä. Onneksi kuitenkin perheen kanssa oleminen ja kaikki jouluruoat tuo oikean tunnelman säästä riippumatta. Hyvää joulua ja leppoisia juhlapäiviä! :)

   Poista