Valokuvia häissä

heinäkuuta 30, 2012

Jatkan hääteemalla. Vaikka itse bileisiin on tosiaan vielä aikaa, meillä on jo muutama asia hoidossa. Myönnän ihan suoraan, että olen tietyissä asioissa ennakoinnista ja rauhallisesta suunnittelusta pitävä persoona, ja sen vuoksi mulle sopiikin mainiosti tällainen hiukan rennompi aikataulu. Nyt voidaan suunnitella asioita kun se sattuu huvittamaan, jolloin selvitään toivottavasti myös ilman loppustressiä.

Selailin joskus aika pian sormuskauppojen jälkeen erinäisten häävalokuvaajien blogeja, jotta saisin vinkkejä mahdollisista  kivoista juhlapaikoista. Parasta fiilistä eri vaihtoehdoista saa tietenkin, jos pääsee vähän vakoilemaan, missä muut ovat bileensä järkänneet. Tällä kertaa selailusta oli muutakin hyötyä: kaupan päälle näki vähän, minkälaisia valokuvaajavaihtoehtoja markkinoilla on. Meille on tärkeää, että päivästä jää muistoksi kauniit valokuvat, joita selailemalla päivää voi muistella vielä vuosienkin jälkeen. Näinpä siis aika itsestään selvä valinta oli dokumentaarinen kuvaus. Kuvaajien sivuja selatessa meille selvisi hyvinkin nopeasti, minkälainen tyyli meitä miellyttää ja mitä itse toivoisimme kuvilta. Yksi kuvaaja oli ehdottomasti ylitse muiden, ja lopulta päätös oli niin ehdoton, että laitoin sähköpostitiedustelun menemään jo ennen kuin mitään päivää tai juhlapaikkaa oli edes varattu, ettei vahingossakaan kävisi köpelösti.

Oikeammin kuvaajia on kaksi: Johanna ja Jouni Hietanen. Miten sympaattinen pariskunta on, selviää osittain vaikkapa heidän kotisivujensa esittelytekstistä. Meistä ei ole vielä otettu yhtäkään kuvaa, mutta olen nyt jo äärimmäisen tyytyväinen valintaamme. Oon tässä kevään aikana kirjoitellut Johannan kanssa epäsäännöllisesti mukavia sähköposteja, ja pääsiäisenä Helsingissä käydessämme vietettiin mukavat pari tuntia kahvilla. Meidän puolesta oltaisiin voitu rupatella pidempäänkin aikataulujen salliessa, mutta siihen tarjoutuukin aika pian tilaisuus. Meidän pakettiin kuuluu nimittäin myös kihlakuvaus - tai kutsutaan sitä mieluummin vaikka pariskuntakuvaksi, niin nimi ei ole niin ällö. Arvottiin aikamme, koska ja missä tämä hoidettaisiin, kun meidän yhteisestä Suomeen tulosta ei ollut mitään tietoa. Sitten kävikin niin, että Johanna ja Jouni tulevat tänne yhdeksi viikonlopuksi kylään kuvaamaan meitä! Oon ihan innoissani: kuinka moni kuvaaja tekisi saman? Ja kuinka monen majoittaisi erittäin mielellään kotiinsa varmana siitä, että edessä on pari tosi kivaa päivää? 

Pariskunnan taidonnäytteitä on esillä kotisivuilla vaikka miten paljon. Aivan ihana esimerkki siitä, mikä sai meidät innostumaan, ovat esimerkiksi nämä häät, etenkin niiden viimeinen kuva. Lämminhenkistä, tarkkanäköistä, sympaattista. Kaikesta myös näkyy, että Johanna ja Jouni ottavat valokuvia puhtaasti, koska se tekee heidät onnellisiksi. Ei kai moinen vilpitön ilo voi olla välittymättä kuvattaviinkin? Tuskin maltan odottaa, että me ollaan vuorossa!

Saattaisit myös pitää näistä

0 kommenttia