Tuoliongelmia

lokakuuta 28, 2010

Tässä taannoin sauhusin Eamesin DSW-tuolista. Tässä lauantaina käytiin jälleen Frankfurtin Ikaruksessa katsomassa tuolia sillä silmällä, ja muutenkin vaan pyörimässä, kert Meerikin on kylässä (niin en tainnutkaan sanoa että saatiin vierai viime perjantaina!). DSW kavereineen olikin nähtävänä sekä pehmusteella että ilman ruokapöydän ääressä ja itsekseen. Valitettavasti on todettava, että kyllä se on matala! Kuulin jo viimeksi että tuolin istumakorkeus on 41 cm normaalin 47 (?) cm:n sijaan. Yritin kuitenkin päässäni mitätöidä tätä tosiasiaa kertomalla itselleni että kuus senttiä sinne tai tänne daa. Kokeiltiin nyt molemmat tuolia pöydän ääressä, minkä jälkeen en enää voinut mitenkään välttyä sen tosiasian hyväksymiseltä, että DSW vaan yksinkertaisesti on liian matala normaalin ruokapöydän ääreen. Saakeli.


Tästä herää kuitenkin kysymys. Miten voi olla mahdollista että koko internet on täynnä kuvia näistä keittiön tuoleina, jos kerta ne ovat yksinkertaisesti mukavaan syömiseen liian matalat? Joku kuusi senttiä pöydän ja tuolin korkeuserossa ei oo mikään ihan mitäänsanomaton seikka. Kirottua, mä sanon. Meidän nykyistä työpöytäähän saa säädettyä korkeussuunnassa, mutta en halua investoida tuoliin jota voi mukavasti käyttää vaan ja pelkästään säädettävän pöydän kanssa.

En oo kuitenkaan ehkä vielä aivan luopunut toivosta. Voishan se olla, että jos haettaisiin yksi kappale kuitenkin kokeiluun, se ehkä osoittautuis yhteensopivaksi meidän pöydän kanssa... tai sitten ei. Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen, sillä! Kaupassa oli tarjolla myös Eames-tuotoksiin kuuluva keinutuoli RAR, johon Renékin jopa heti tykästyi (en ois ikinä uskonut). Jo tuttuun tapaan tämäkin tuoli on tavallista matalampi, nyt istumakorkeus on jopa vaan 33 cm. Ekalla kokeilukerralla viime Ikarus-reissulla meinasin, ettei tossa kukaan jotakuinkin täysikokoinen ihminen voi istua, mutta nyt muutin mieleni. On vaan otettava uusi asenne istumiseen ja heti sujuu! Ehkä meille jossain vaiheessa muuttaa DSW:n sijaan RAR. Nyt mun pitää ainoastaan keksiä, mihin sen laittaisi. Jatkan pohdintoja!

Ja vielä: Achtung kaikki perhettä perustavat! Lisäbonuksena tuoli on jokaisen nykyaikaisen chic-äidin THE valinta! Eka soveltuu loistavasti vauvan keinutukseen, ja piltin kasvettua tuolin voi siirtää olkkariin silmää ilahduttamaan. Ylläoleva kuva löytyy linkkaamaltani sivulta havaintomateriaalina, hoho.

Saattaisit myös pitää näistä

1 kommenttia

  1. Älä luovu toivosta tuon tuolin kans :) "Peruskorkeus" ruokapöytätuoleis on 44-46 cm. Oot kyllä siinä ihan oikees, että miten se tuoli muka joka paikas näyttää niin sopivan korkuselta... hmm... komisch. Kai se tietty inasen liian matala on.
    Mun pitää selkeestikin käydä koeistumas toi keinutuoli uudestaan, jos te väitätte, että se ei ole liian matala ;) Voi olla kyllä tosiaan kyse asenteen ja ajattelutavan vaihtamisesta. Kunhan ei sitä minkään peruskorkeen setin viereen pistä, sitten se näyttää kyllä hassulta.
    Olen muuten kans kohta menos käymään Ikarukses - kun on sellasta pientä sälää, mitä sieltä vois ottaa mukaan. Kuinka hyvä, että työpaikka on siitä kivenheiton pääs :D

    VastaaPoista