Haukotus

lokakuuta 26, 2010

Kiirettä on pitänyt. Töissä alkoi eilen labrakurssi, jota joudun itsekin ohjaamaan, ja tottahan toki siinä käytettävä laitteisto on viimeisen parin viikon aikana hajonnut lähes jokaisella tavalla. Hoffnung stirbt zuletzt, sanoo saksalainen, joten jokaisen korjausoperaation jälkeen rakentelin toiveikkaana uusia valoja aatellen että no nyt varmaan tällä kertaa! Ja ei. Perinteisesti ja kuin ihmeen kaupalla asiat saatiin juurikin perjantaina iltapäivällä noin kello viisi toimintakuntoon (mitä ihmiskunnalle tapahtuisikaan ilman viime tippaa?), joten viikonlopun ajan pystyin sentään huoahtamaan ja pysyttelemään kohtuullisen toiveikkaana. 

Jatkuva labrassa kikkailu ja (mihin ei tosin sinänsä paljoa tarvita) huomattavasti virallista sopimustani pidemmät päivät on saanut kypsäksi siten, etten oo töiden jälkeen jaksanut yhtään tuijottaa koneen ruutua. Oon myös mennyt (ja ihme kyllä saanut Renénkin menemään, ruksia seinään) nukkumaan poikkeuksetta viimeistään kymmeneltä, joskus jo vaille yhdeksän huhhelihuu. Osasyyllinen lienee tää yhtäkkiä ja yllätyksenä ja etenkin pyytämättä tullut loppusyksy, jota en pidä juuri minään. Yöunet ei tunnu riittävän millään, vaan oon iltaisin aina aivan tööt.

Lieneekö syksyn vai minkä syytä, mutta mielikin on ollut vähän maassa. Välillä mitättömänkin pienet vastoinkäymiset tai tyhmyydet, joita normaalisti en varmaan ees noteeraisi, on saanut mut säännöllisesti lähes kriisin partaalle. Töistäkin oon ottanut ihan liikaa paineita, blöh. Ensimmäisenä mieleen tulleena aseena möhinöitä vastaan oon alkanut suunnitella kirkasvaloherätyskellon hankkimista. Suomessa ollessani mulla oli kirkasvalolamppu, joka osoittautui aivan mahtavaksi mielialankohottajaksi. Täällä musta tuntuu että kirkasvalopuheilleni lähinnä hymyillään vinosti, mutta ehkä suomalaiselle on selvempää miten paljon pimeys/harmaus vaikuttaa tunnelmiin ja yleiseen huvitukseen. Nyt meillä ei oikein oo kirkasvalolampulle paikkaa enkä myöskään istu aamuisin yhdessä paikassa vaadittavaa puolta tuntia, joten järkeilin että herätyskellohan ois hyvä. Jos ja toivottavasti kun saadaan hankinta tehtyä, raportoin auttoiko vaiko eikö.


Saattaisit myös pitää näistä

2 kommenttia

  1. Tarkoitatko sitä sarastevaloa? Eikös niissäkin joissain ollut kirkasvalo-ominaisuus? Kuulen mielelläni käyttökokemuksia. Jos toimii pidemmän päällekin niin tänne kans heti paikalla yks semmoinen!

    VastaaPoista
  2. Juurikin sitä tarkoitin! En millään muistanut mikä ko. vehkeen suomenkielinen nimi mahtaa olla. Sarastevalo kieltämättä kuulostaa paremmalta kuin kirkasvalolamppuherätyskello...

    Tiedän muutamiakin tyyppejä joilla on jo toi Philipsin sarastevalo, ja ne on kyllä kaikki olleet siihen ehdottoman tyytyväisiä. Kuulemma heräävät jo ennen herätystä. Kuulostaa aika lupaavalta! Raportoin kunhan saadaan hankittua, jos saadaan.

    VastaaPoista