Kahvista ja teestä

lokakuuta 15, 2015

iittala kivituikku
Olen jo aiemmin maininnut, että yksi elämäni suurista tragedioista on se, etten pidä kahvista. Mikä valtava hifistelypotentiaali tässä jää nyt käyttämättä! Jos olisin kahvinjuoja, olisin jo riemusta kiljuen hankkinut pressopannut, aeropressit ja kahvimyllyt, vaan ei. Kun nyt kuitenkin on niin, että kahvin sijaan etenkin musta tee on suuri rakkauteni, on tilanteesta otettava irti se minkä saa. Mittaan teen tarkkaan ja kellotan tarvittavan ajan, jotten pääse ainakaan joka kupin kanssa tekemään bravuureitani eli unohtamaan lehtiä veteen liian pitkäksi aikaa. Kaivoin myös kaapin pohjalta esiin aikanaan Ranskasta raahaamani, käsin tehdyn teemukin. Nyt, kun syksy on tullut ja lämmityskin piti yhtäkkiä laittaa päälle, tuntuu hyvältä pidellä käsissään ämpärin kokoista kupillista höyryävää teetä.

Vielä kun löytäisin jostain enemmän hyviä kofeiinittomia vaihtoehtoja! Olin ennen sitä mieltä, että yhdistelmässä "kofeiiniton musta tee" on jotain perustavanlaatuisesti väärässä - teetähän juodaan siksi, että siinä on kofeiinia! Niin ne ajat muuttuvat ja nyt kaipaisin kyllä kupillistani myös iltaisin. Onneksi toivoa on, ja olen yhyttänyt jo yhden hyvän makuisen rooibosteen, nehän ovat luontaisesti kofeiinittomia. Jatkan etsintöjä.

Saattaisit myös pitää näistä

4 kommenttia

 1. Minäkin opin kahvin juomisen vasta kolmekymppisenä.
  Näyttää niitä kofeiinittomia teesortteja löytyvän aika montaa merkkiäKLIK.
  Meillä juodaan myös paljon teetä, mutta inhoan pussiteetä.

  VastaaPoista
 2. Joo mietinkin että varmasti löytyisi jos aktivoisi itsensä etsimään eikä vaan murjottaisi kotona. Taidan käydä Tee Gschwenderissä katsomassa, heillä nyt luulisi olevan jotain hyviä kofeiinittomiakin valikoimissaan.

  Useimmat pussiteet on kyllä.vähän mitä on. Liptonin ne pyramidipussit on musta ihan ok, sitä Earl Greytä juon aina töissä. Pojan vauva-aikana join myös kotona pelkkää pyramidipussiteetä, kun kaikki muu oli liian vaivalloista.

  VastaaPoista
 3. Heh, miulle vasta muutamia päiviä sitten viimeksi huokaistiin, että tiienkö kuinka paljon helpompaa ois jos vaan tykkäisin kahvista. :D

  No mut joo, rooibosta pitäisi käydä hankkimassa pitkästä aikaa omankin teehyllyn jatkoksi - ennen pystyin juomaan vihreää vielä iltaisin, mutta nykyään sekin jo valvottaa. Vanhuus ei vaan tule yksin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en oikeestaan edes niin tykkää rooiboksesta, mutta sain synttärilahjaksi yhden tosi kivasti maustetun, jota oon yllätyksekseni ryystänyt harva se ilta. Haen sitä ehkä lisää pussin tyhjennyttyä! Pitää varmaan antaa muillekin rooiboksille vielä mahdollisuus. Ja joo, ymmärrän, mäkään en kyllä juo mitään vihreääkään iltaisin, jostain viidestä lähtien kofeiini on pannassa.

   Poista