Erään sairaspäivän ompelut

lokakuuta 28, 2015

Jouduin hetki sitten viettämään kotona sairaspäivän ikävän syysflunssan iskettyä. Aivot eivät toimineet ja muutenkin oli veto pois, mutta onneksi ompelukoneen ääressä voi istua rauhassa myös toipilaana. Hurautin siis pojalle kipeästi kaivattuja vaatteita syksyyn, meidän pesukone on nimittäin joutunut viime aikoina hurisemaan usein puolityhjänä, koska pikkumiehen vaatteet ovat olleet lopussa. 

Kaapissa oli metri Käpysen joustocollegea, ja poika sai siitä paidan ja housut. Pöksyt tein Ottobren Streaky legs -kaavalla, joka on lempparini. Laitoin resorit tuplapitkinä, jotta housujen käyttöikä pitenisi. Meillä on yhdet Noshin housut, joissa on tehty näin, ja ne ovat musta eri kätevät. 


Paita ja housut pääsivät jo kerran käyttöön ennen kuin sain kuvattua ne, joten pesin vaatteet ennen kuvien ottoa. Ja onpa sanottava, että nukkaiseksi menivät heti! Esipesin kankaat toki ennen ompelua, eikä silloin näkynyt vielä moista, mutta nyt toisen pesun jälkeen kyllä. Tästä peukku alas, ei uusi vaate musta saisi näyttää tältä (vaikka niin valitettavan usein onkin). Sääli, kangas on musta muuten tosi kiva ja tykkään sekä sen kuviosta että väristä. Mutta ei jatkoon tätä! Mahtaako muutkin Käpysen kankaat olla samanlaisia?


Toinen paita on Noshin bussi-jacquardista, jota ostin joskus ihan ompeluhommieni alussa. Silloin tuli hankittua muutamiakin kankaita, jotka eivät lopulta kaapissa tuntuneet kuitenkaan niin nappiostoksilta. Oman tyylin kehittyminen on aikaavievä prosessi ja välillä on kankaat nähdessään vaikea hahmottaa, mikä sitten näyttää ommeltuna kivalta ja oman tyyliseltä. Nämä bussitkin siis odottelivat pienen ikuisuuden paininjalan alle pääsyä, mutta lopulta totesin että nyt kyllä, turha niitä on kaapissa hautoa. Ja ihan kivahan tästä paidasta kuitenkin tuli. Neulos on myös tähän vuodenaikaan sopivasti vähän paksumpaa, joten olemme tyytyväisiä.


Kuvasin näitä pikkumiehen ollessa hereillä, mikä olikin hieman rasittavaa puuhaa. Pieni apulainen tuli ahkerasti järjestelemään paitoja parempiin asentoihin, joten suurin osa kuvamateriaalista onkin tämän kaltaista. 

Vor paar Wochen war ich krank. Zum Glück kann man auch dann nähen, wenn der Kopf Matsch und alles zu anstrengend ist. Der Kleine hat dringend neue Kleider gebraucht, wir mussten nämlich in letzter Zeit öfters halbleere Maschinen waschen, weil er sonst nichts mehr zum Anziehen hatte. Ich habe die Bündchen an der Hose extralang gemacht, dass man sie länger anziehen kann. Der Kleine hat alles schon einmal angehabt, bevor ich zum Fotografieren gekommen bin, und der grüne Sweat von Käpynen ist beim Washcen schon so richtig fusselig geworden. Sehr ärgerlich!

Saattaisit myös pitää näistä

4 kommenttia

 1. Olet kyllä taitava! Tuossa bussipaidassa on ihanan syksyiset värit.

  - Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siitä tuli ton resorin (jota en tähän asti myöskään ollut osannut käyttää mihinkään) kanssa lopulta kiva. Tein jämistä vielä piponkin, joka ei nyt eksynyt tänne asti. Toi paita ei kyllä oo sävyiltään ihan optimaalinen meidän ukolle, se on jotenkin kaikkinensa vähän turhan tumma. Emme anna sen häiritä!

   Poista
 2. Hienot vaatteet, mutta tosi harmi että kangas nukkaantui heti! Sille mustavalkoiselle ruutukankaalle mistä tein pojalle housut kävi muuten samoin.. Esipesun jälkeen ei vielä mitään mutta ekan pesun jälkeen sitten väritkin haalistui, vaikka pesen nurin käännettynä. Se on niiiin ärsyttävää! Tuo housukaava on myös mun ehdoton lemppari, hyvä idea laittaa siihen pitkät resorit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä, se kangas oli niin ihanaa! Tosi tympeetä. Erityisesti tommonen harmittaisi, jos kyseessä ois joku työläs ompelus. Housut ei sentään onneksi vaadi päiväkausien vaivannäköä. Mutta silti, todella tylsä juttu. Mistä nää voi tietää etukäteen? Mulle on tähän mennessä selvinnyt ainoastaan, että Noshin kankaille ei tunnu käyvän pesussa mitään (ellei sitten mies satu pistämään niitä vääränväristen kanssa koneeseen, mutta se onkin toinen juttu...). Onneksi tykkään niistä! Ootan kyllä jännityksellä noita uusia kangasostoksia, esipesun jälkeen näyttävät vielä ihan ookoolta. Paketista tulleen kankaan ihana pehmeys on kyllä jo tiessään, pöh.

   Pitkät resorit alkoi tuntua hyvältä idealta siinä vaiheessa, kun noi keväästä lähtien käytössä olleet 80-senttiset housut alkoivat käydä vähän lyhyiksi, vaikka muuten sopisivat vielä enemmän kuin hyvin. Noin roikkumassahan pitkä resori näyttää ehkä vähän hassuilta, mutta päällä se on oikein hyvä. Toivon näille semmosta vuoden käyttöikää!

   Poista