Oi ihana kevät

huhtikuuta 23, 2015

darmstadt tu lichtwiese
Pyöräilen töihin vajaassa vartissa. Meitä on koko viikko hellitty tauottomalla auringonpaisteella, joten mikäs siinä on ajellessa. Ylläolevan puun kuvasin eilen aamulla. Tänään se oli muuttunut jo kovin vihreäksi, lyhyt on kevätkukkien kukoistusaika.

Kotimatkalla kurvaan yleensä puiston läpi. Joka päivä pitää hieman huokailla, miten ihanan vihreää kaikkialla onkaan. Se ehtii joka vuosi unohtua talven aikana. Ehkä niin on tarkoitettu, jotta keväästä iloitsisi enemmän! Huomenna saavutetaan myös yksi varma kevään merkki: meillä töissä grillataan. Maha täynnä grillijuustoa ja muita herkkuja onkin hyvä suunnata viikonlopun viettoon. Tiedossa on häät, ja uskaltaako tämän jo sanoa ääneen: mikäli kaikki sujuu hyvin, voimme juhlia vaikka aamuun asti (unohdetaan tästä nyt ikävät realiteetit kuten se, että allekirjoittanut luultavasti väsähtää viimeistään puoliltaöin), pikkumies on nimittäin ensimmäistä kertaa hoidossa yötä myöten. 

kevät saksassa darmstadt orangerie
Ich hatte vergessen, wie grün es im Frühling wird! Der Weg zur Arbeit ist jetzt besonders schön, und da das Wetter die ganze Woche recht bombastisch gewesen ist, kann man nur gut drauf sein. Ein weiteres Zeichen des Frühlings: morgen wird bei der Arbeit zum ersten Mal gegrillt. Am Wochenende wird's dann auch schön: am Samstag sind wir auf einer Hochzeit! Wenn alles glatt läuft, können wir auch so lang feiern, wie wir wollen: der kleine Mann ist zum ersten Mal über Nacht weg. Wenn das alles nicht schön ist...!

Saattaisit myös pitää näistä

4 kommenttia

 1. Feiert schön! Ja onnea tulevalle avioparille :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin teemme! Ensin pitää kuitenkin kaivaa kutsu jostain arkistojen kätköistä (se on hautautunut ilmeisen syvälle, koska minkäänlaista näköhavaintoa ei toistaiseksi ole), koska meillä ei tällä hetkellä ole mitään käsitystä siitä, monelta bileet on alkamassa tai muista vastaavista epäolennaisista spekseistä ;)

   Poista
 2. Mustakin on ihanaa, että on kevät. Oletko huomannut kuinka paljon linnut laulavat? Parvekekausi on alkanut, jes. Työmatkapyöräily on mukavaa, varsinkin aamuisin, jos ajaisin autolla tuskin edes huomaisin vihreyttä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parvekekausi jää meillä jotenkin joka vuosi vähän huomiotta, vaikka parveke löytyykin. Yleensä siellä seisoo lähinnä pyykkiteline. Joka kevät mietitään, että ehkä tänä vuonna tulisi vihdoin istuttua. Ehkä siis tällä kertaa! Ja onhan tuo ihana olla olemassa ihan näin pyykkitelineen kotipaikkanakin. Lintuja on ihana kuunnella. Tosin tähän asti oon alkanut joka kevät viimeistään näihin aikoihin herätä siinä viiden pintaan, kun makkarin ikkunarivistön yläpuolella istuvat tirpat ovat metelöineet niin kovasti. En tiedä ovatko muuttaneet vai oonko vaan erityisen puhki, kun tänä vuonna niin ei ole käynyt vielä kertaakaan.

   Poista