Kestovanulaput ja -tiskirätit kangasjämistä

kesäkuuta 29, 2018

Näin äitiyslomalla on aikaa puuhastella kaikenlaista. Jo ennen varsinaiselle äitiysvapaalle jäämistä tein jonkin aikaa kolmipäiväistä työviikkoa lomapäivistä eroon pääsemiseksi, joten vapaa-aikaa on ollut ihmeen paljon. Väsyneenä harhailun lisäksi olen järjestellyt kaappeja ja lueskellut vähän kaikkea talousblogeista minimalismi- ja zero waste -juttuihin - ehkä pesänrakennusvietti ilmenee tällä kertaa näin.  Järjestelin myös kangaskaapin ja huhhuijaa, mikä määrä sekä uusia että jämäkankaita siellä onkaan! Asetin itselleni samantien ostolakon ja tavoitteen yrittää hyödyntää jämätilkkuja mahdollisimman moniin projekteihin. 

Zero waste- eli nollahukka-juttuja lueskellessa tuli mieleen, että kestovanulaput ja -tiskirätit olisivat hyvä idea epämääräisistä tilkuista eroon pääsemiseen. Meillä onkin ollut jo vuosia Ruohonjuuresta hankittuja bambuisia tiskirättejä, jotka ovat ihan mahtavia. Nyt kokeilin tehdä niitä trikoo- ja joustocollegetilkuista, saas nähdä tykätäänkö näistä käytössä yhtä paljon kuin bambufroteisista versioista. Pienimmät tilkunpalat leikkelin ympyröiksi ja saumuroin niistä kestovanulappuja. Eiköhän näillä lähde ripsivärit ihan yhtä hyvin kuin kertakäyttöisilläkin!


Saattaisit myös pitää näistä

9 kommenttia

 1. Saumuri olis kyllä eri kätevä. Mulla kun ei sitä oo niin tilasin kestovanulappuja (samalla kun tilasin kestopikkuhousunsuojia(!)), ja ne on kyllä olleet päteviä. Ainoa vaan, että jotenkin mun tekee mieli hulauttaa niihin vaistomaisesti enemmän sitä kasvovettä kuin kertisversioihin. Ehkä koska ne on paksumpia? Yritän kehittyä asiassa.

  Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oisit hihkaissut niin oisin surauttanut niitä sulle! Mun tilkkuvarastolla varmistaisi varmaan puoli Suomea... Kestopikkuhousunsuojien speksit muuten kiinnostelee! Saisko linkkiä?

   Poista
  2. Tarkoitin että varustaisi! Autocorrect iski jälleen!

   Poista
 2. Kestolappuja vois kyllä olla enemmänkin kun tilasin niitä vaan muutaman testimielessä! Ne ja siteet tilasin täältä: https://www.jyvaskylankangaskauppa.fi/KVK_kestoside Noista kuvista ei kyl ilmene se nepparikiinnitys. Noita tilasin vaan yhden kun hinta oli suolainen. Mut se oli kyl hyvä. Sen lisäksi tilasin muutaman niitä pikkuhousunsuojia, jotka olikin sit lähinnä sellaisia soikioita joissa oli nepparit reunassa. Nekin oli ihan ok, mut näin jälkiviisaana olisin tilannut vain noita parempia muutaman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä näin jossain netissä ompeluohjeen, pitääkin metsästää se uudestaan. En jaksa millään ostaa mitään imuhommia sisälle, mutta pikkuhousunsuojiin ei kyllä tarviiskaan.

   Mistäs matskusta sun kestovanulaput on? Kelpaako ihan trikoo?

   Poista
  2. Öö niissä taitaa olla puuvillafrotee (vai mikä on se toiselta puolelta vähän pörheä kangas joka vaatii rumpukuivauksen tuntuakseen hyvältä) ja toisella puolella kosteussulku. Musta se kosteussulku ei oo mitenkään tarpeellinen ja varmaan mikä tahansa pehmeä kangas on ok, varsinkin jos sillä vaan levittää kasvovettä. Sit jos käyttää meikinpoistoon niin on ehkä hyvä olla vähän jämäkämpi, tai en tiiä?

   Poista
  3. No mä vähän testailen noita mun (en oo vielä päässyt niin pitkälle kun kertakäyttöisiä on jäljellä) ja raportoin että onko trikoisista mihinkään. Mullahan ei siis ole froteeta, joten se ei tule kyseeseen. Kyllä noi trikoiset toimii ainakin keittiössä suorastaan yllättävän hyvin.

   Poista
 3. Vitsi kun omistasikin saumurin, aika paljon jämäkankaita löytyisi multakin. Just mietin kestoliivinsuojien ompelua, mutta jotenkin se tuntuu ompelukoneella turhan työläältä. Zero waste -hommat on kiinnostelleet täälläkin, olen tullut kokeilleeksi esim. palasampoota - pitääkin kirjoittaa siitä joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Häh, Blogger ei lainkaan informoinut mua kommentista! No, parempi vastata myöhään kuin milloinkaan. Kestoliivinsuojia mäkin tässä mietin, mutta pitäisköhän niihin kehitellä joku imusisus? Ehkä kokeilen tehdä muutaman ihan vaan noista kankaista ja katson onko niistä mihinkään.

   Mä just tilasin palashampoota ja myös pari saippuaa suihkuun! Katsotaan miten niiden kanssa käy. Kylppärin kaapit on kyllä ihan hyvä motivaatio zero waste -hommiin - en jotenkin usko, että ihminen tarvitsee oikeasti kaikkia niitä purkkeja... Toivottavasti noi saippuat ovat hyviä.

   Poista