Mekkojen parhaudesta - uusi aurinkoinen ompelus

helmikuuta 21, 2018

Olen huomannut olevani ehdottomasti mekko- ja hameihmisiä. En juurikaan pukeutunut kumpiinkaan yliopistoaikoina - yleinen pukukoodi oli luokkaa "ihassama onko tennareissa reikä", ja hame päällä tunsin oloni ylipukeutuneeksi kaikkien fyysikkojen keskellä. 

Aloitettuani Oikeat Työt vaatekaappia piti päivittää toimistokelpoisempaan suuntaan, ja aloin kuin ihmeen kaupalla tuntea oloni kotoisammaksi. Simppelit hameet ja mekot ovat kivan naisellisia ja samalla housuja paljon mukavampia päällä. Mielestäni A-linjaiset hameet sopivat myös vartalolleni:  niihin pukeutumalla saan hämättyä ainakin itseäni keskittymään muuhun kuin loputtomaan persjalkaisuuteeni. 

Viime vuosina on kuitenkin ollut varsin vaikeaa löytää sopivia helmoja kaupasta. Onneksi voin ommella niitä itse! Innostuin ensimmäisestä ompelemastani kunnon mekosta muutama kuukausi sitten niin, että aloitin samantien toisen samanlaisen tekemistä. Kuten niin usein, tapahtui noin puolessavälissä prosessia Jotain, minkä seurauksena mekko roikkui pienen ikuisuuden ompeluhuoneessa täysin keskeneräisenä. Saatuani ainakin osan energiastani takaisin kamalan alkuraskauden jälkeen päätin ommella tekeleen valmiiksi nyt, kun se mahtuu vielä päälleni. 

Kaava on Jennifer Lauren Handmaden The Laneway Dress, josta olen edelleen yhtä haltioissani kuin ensimmäisen mekon kohdalla. Tästä Helsingistä ostamastani Vimman puuvillakankaasta ommeltuna mekko on edeltäjäänsä rennompi ja oikein kiva toimistossa sekä vapaa-ajalla. Tykkään kankaasta ihan älyttömästi. Tämä oranssi on yksi lempisävyistäni vaatteissa - lämpimissä, kirkkaissa väreissä olo tuntuu heti energisemmältä. Mekoissa on vielä yksi ehdottoman hyvä puoli: ei tarvita kuin yksi vaatekappale, ja olo on heti pukeutunut ja huoliteltu. Myönnettäköön tosin, että mekon saattamiseen toimistoon tarvittiin tähän vuodenaikaan myös villaneuletakki, paksut sukkahousut ja saappaat. Mutta kesällä, silloin nämä tekevät jo ennestään helposta elämästä vielä helpompaa!

Tänä kesänä en valitettavasti pääse kirmaamaan ulos ilman takkia tässä oranssissa ihanuudessa, mutta ei se mitään. Tuleehan noita kesiä vielä tämän raskauden jälkeenkin!


Saattaisit myös pitää näistä

2 kommenttia

  1. Kivan näköinen, vähän asian vierestä käytetäänkö siellä dirndl mekkoja muualla kuin olutfestareilla ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Dirndlejä ei oikein näy muualla kuin Baijerissa, ja sielläkin tosiaan lähinnä Oktoberfestien aikaan. Silloin kaikki kyllä pukeutuvat dirndliin! Ehkä joissain Etelä-Baijerin perinteisissä kylissä käytetään dirndliä vielä myös vaikkapa häissä vieraan asuna, mutta varmuudella en kyllä osaa sanoa.

      Poista