Päiväretki Strasbourgiin

marraskuuta 01, 2017

Meillä on käynnissä ihana pitkä viikonloppu, sillä eilen ja tänään on vuoden viimeiset kaksi arkivapaata. Emme lähteneet mihinkään sen pidemmälle, mutta eilinen auringonpaiste innosti sen verran, että päätimme ajaa Ranskan puolelle, Strasbourgiin. 

Mehän emme asu mitenkään erityisen kaukana Ranskan rajalta, mutta emme olleet tulleet lähteneeksi naapurinaan puolelle tätä ennen. Olin kyllä kuullut Strasbourgin olevan kiva kaupunki, ja kyllähän nuo huhut paikkansa pitivät. Kauniita taloja, pastellisävyjä, jokiranta ja auringonpaiste - näillä saa allekirjoittaneen poikkeuksetta tyytyväiseksi.


Strasbourgin arkkitehtuuri on jännä sekoitus tuntemaani Ranskaa, joka on siis käytännössä yhtä kuin Pariisi, ja sodassa säilynyttä Saksaa. Kaupungin sijainti Alsacessa, ihan lähellä Saksan rajaa, selittää yhtäläisyydet. Saksalaisia näkyikin katukuvassa runsaasti - arkipyhä ja kaunis ilma näyttivät houkutelleet muutkin paikalle. 

Katedraalin ympäristö oli täynnä somia kapeita kujia, joilta löytyi paljon pikkuputiikkeja. Ostoksilla pyöriessä olisi siis varmasti saanut kulumaan kokonaisen päivän, mutta vilkkaan pienen matkalaisen takia jätimme nämä aktiviteetit toiseen kertaan. Keskityimme siis kävelemään pitkin kaupunkia ja jokivartta ja nauttimaan auringosta. 


Ensi kerralla jätämme auton suosiolla parkkiin hieman kauemmaksi kaupungin keskustasta - eilisen kaltaista ruuhkaa en ole kokenut varmasti koskaan. Siitä huolimatta tämä oli kaiken kaikkiaan tosi kiva reissu, ja tulemme varmasti uudestaankin! Yhteen päivään ei mahtunut kuin pintaraapaisu monipuolisesta kaupungista. Strasbourgin lisäksi Alsacessa olisi varmasti myös vaikka mitä söpöjä pikkukyliä viinitiloineen - nehän kiinnostavat aina. Ensi kertaan siis!

Saattaisit myös pitää näistä

2 kommenttia

  1. Oi, Alsace on ihanaa aluetta! Erityisesti pidin Colmarista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon kuullutkin Colmariin liittyen paljon ylistystä useilta tahoilta! Sattumalta Eevakin kävi siellä sillä aikaa, kun me oltiin Strasbourgissa :)

      Poista