On taas se aika vuodesta...

marraskuuta 11, 2017

...kun alan varovasti fiilistellä joulua! Selailin blogin vanhempia juttuja, ja sieltähän niitä ihanuuksia löytyi: kynttilöitä, saaristolaisleipää, punaista Marimekkoa, pipareita. Ensimmäisenä adventtina kotiin ilmestyvät tutut punaiset tekstiilit ja adventtikuusi. Yhtäkkiä ulkona vallitseva pimeys ja värien puute ei haittaa: ulko-oven avatessa tulijan ympäröi kotoisan lämmin tunnelma ja erittäin todennäköisesti piparien tuoksu. Tämä on kotoilijaa suosiva vuodenaika: on ihanaa istua viltin alla ja fiilistellä jouluasuista kotia. Edessä on kaikkea kivaa: joulujuttujen esiin kaivaminen, kuusen hankinta, jokavuotiset Suomi-koulun joulumarkkinat. Sitten tulee itsenäisyyspäivä ja sitä varten leivottu saaristolaisleipä. Tänä vuonna itsenäisyyttä juhlitaan täälläkin kunnolla: Frankfurtin kunniakonsulaatti kutsui 100-vuotisjuhlagaalaan, jota odotan jo kovasti. Pipareita aion leipoa suuren kasan, kuten myös torttuja. Ompelukonekin alkaa varmasti pian hurista lahjajuttujen parissa. Enää muutama viikko, ja tämä kaikki alkaa! Ihanaa! Oletko sinä jouluihmisiä?

Saattaisit myös pitää näistä

4 kommenttia

 1. Täälläkin yksi jouluihminen potenssiin kaksi! Kaivoin jo parvekkeen jouluvalot ja ikkunan joulutähden esille, mutta jouduin toteamaan, että naapuritkaan eivät ole vielä aloittaneet, joten pitänee vielä hetki malttaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä taas on tyyppejä, joilla on ollut valot läpi vuoden partsilla ;) Mutta tuoreita jouluvaloja ei oo täälläkään vielä kukaan kaivanut esille. Mutu-tuntumani sanoo, että ne tulevat aika kurinalaisesti ensimmäisenä adventtina. Mä en oo vielä kaivellut valoja, mutta suunnittelen kylläkin hyvin akuutisti Marimekon punaisen käsipyyhkeen hankkimista kylppäriin. Sinne ei olekaan vielä joulutekstiilejä!

   Poista
 2. Mäkin olen jouluihminen ja jostain syystä odotan tänä vuonna joulua vieläkin enemmän. Ekana adventtina tulee joulukoristeet kotiin eikä kuusta laiteta heti joulun jälkeen pois niinkuin monet Suomessa näyttävät tekevän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän adventtikuusi oli viime vuonna aika kuiva jo siinä vaiheessa, kun lähdettiin jouluksi Suomeen. Kotiin tullessa se olikin sitten poistettava asunnosta samantien. En usko että tänäkään vuonna siis selvitään ihan loppiaiseen asti, pari päivää sitä ennen täytynee jo heivata puu pois. Täällä on tällä hetkellä niin kamalan harmaa ilma, että joulukoristeita ja muuta sälää odottaa kyllä tosi kovasti.

   Poista