Lapsen kanssa leipominen, parasta!

marraskuuta 11, 2016


Olen seurannut iloisena poikamme kasvamista pienestä kääröstä isommaksi lapseksi, jonka kanssa voi jo keskustella ja tehdä asioita. Rehellisesti sanottuna leikkiminen on mielestäni pidemmän päälle aika tylsää puuhaa, joten olen erityisen tyytyväinen siihen, että on muitakin molempia osapuolia tyydyttäviä tapoja viettää aikaa yhdessä.

Kokkaaminen taaperon kanssa raastaa hermoja useimmiten vielä liikaa - veitset ovat teräviä, kattilat kuumia ja lapsen sekoitusyritykset päätyvät väistämättä työtason, seinien ja lattian pyyhkimiseen. Leipominen on sen sijaan ihan mahtavaa! Aineksia voidaan kaataa yhdessä kulhoon, yleiskoneen pyörimistä on jännittävää katsella ja hiivataikinaa on helppo käsitellä myös pienillä käsillä. 


Yhteisten leivontatuokioiden mukavana sivuvaikutuksena on luonnollisesti se, että meillä tuoksuu nykyään usein sämpylöiltä, pullalta, pizzalta tai piirakalta. Emme valita! Toivon, että poika pitää keittiössä touhuamista niin luontevana, että jatkaa sitä mielellään myös isompana. 

Saattaisit myös pitää näistä

4 kommenttia

 1. Super! Mikäpä sen hauskempaa olisi kuin äidin/isän apuna keittössä puuhaaminen ja ihan oikea ruuanlaitto ja leipominen- eikä vain leikisti lastenhuoneessa - vaikka vanhemmilla siitä joskus on enemmän haittaa kuin hyötyä. Joku on sanonut, että lapset oppivat pitämään terveellisestä ruuasta ja uusista mauista ja ruoista, kun saavat itse olla kokkaamassa. TV:stä tunnetulla kokilla Sarah Wienerillä on BARMER-sairausvakuutuksen kanssa lapsille suunnattu projekti www.ichkannkochen.de. Tähtikokki Johan Laferilla puolestaan on Bad Kreutznachin lukiossa Fuldan korkeakoulun kanssa projekti food@aucation, mikä koskee kouluruokaa. Olet siis supertrendikäs moderni äiti! Weiter so!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, mähän en edes tuntenut Sarah Wieneriä tai Johan Laferia. Mutta mäkin uskon vahvasti, ettei keittiössä puuhastelusta ole ainakaan haittaa - vaikka lapseni lempiruoat ovatkin ne, jotka sisältävät a) vehnäjauhoa tai b) kuolleita eläimiä makkaran muodossa ;) Mutta eiköhän tätä repertuaaria tästä pikkuhiljaa kasvateta! Linjaukseni on ottaa tässä(kin) asiassa rennosti: jos ei töiden jälkeen huvita kokata mitään kunnollista, sitten syödään leipää tai puuroa. Ja jos huvittaa leipoa pullaa, sitten leivotaan.

   Poista
 2. Ihanaa, mä täällä odottelen malttamattomana et pikkuinen kasvaa sen verran että voidaan aloittaa. Itse rakastan leipomista ja mikäs se lapsen kanssa mukavempaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Me ostettiin pojalle vihdoin ihan oma essu, ja on vaikeaa sanoa oliko poika vai äiti asiasta enemmän täpinöissään :)

   Poista