Verhot vai ei?

lokakuuta 15, 2016

lundia halo lamppu, adea band sohva, olohuoneen vaalea sisustus
Entiseen asuntoomme ei ollut mahdollista hankkia verhoja, eivätkä ne sinne olisi oikein sopineetkaan. Täällä uudessa on perinteisemmät ikkunaratkaisut, ja kyllähän näihin klassiset sivuverhot kävisivät - jos osaisi päättää millaiset hankkisi ja organisoisi jostain ensin kattoon kiinnitettävän verhokiskon. 

Verhojen valinta tuntuu jokseenkin mahdottomalta. Niiden pitäisi sopia sohvaan, muutaman viikon päästä toivottavasti saapuvaan nojatuoliin, mattoon (siinäpä toinen todella kinkkinen hankinta, jonka toteutuminen kestänee vielä ikuisuuden!)  ja sohvatyynyihin. Tyynyjä vaihtelen tunnetusti noin kolme kertaa vuodessa enkä todellakaan osaa nyt sanoa, millaiset ovat vuorossa vaikkapa ensi keväänä. Helpointa olisi siis jättää koko verhot ostamatta. Pimennykseen emme niitä tarvitse, koska talossa on ikkunaluukut. Mutta onko täällä vähän kylmän kalseaa ilman verhoja? Äänimaailmakin on ehkä vielä hieman kaikuva, joten joko muhkeampia mattoja tai jonkinlaisia muita tekstiilejä asuntoon pitäisi vielä saada. 

Tykkään näistä meidän ikkunoista tosi paljon, ja niiden peittäminen tai edes ympäröinti verhoilla olisi kyllä toisaalta tosi sääli. Jäänemme pohtimaan tilannetta hamaan tulevaisuuteen pojan huonetta lukuunottamatta, sinne mulla on jo kangas odottamassa ompeluinspiraatiota. 

Gardinen - ja oder nein? Die Wahl der passenden Kandidaten wäre auf jeden Fall nahezu unmöglich, also bleibt es erstmal so. 

Saattaisit myös pitää näistä

6 kommenttia

 1. Meillä ei ole verhoja muuta kuin vierashuoneessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä tästäkin tulee vielä vähemmän keskeneräisen oloinen, kun saadaan tänne olkkariin se kaivattu nojatuoli ja ehkä mattokin. Makkari ei musta verhoja tarvitsekaan niin kipeästi kuin tämä olkkari, siellä on kuitenkin perintöryijy seinällä ja jotenkin vähemmän tyhjää valkoista tilaa kuin tässä huoneessa. Pojan huoneeseen taas kaivataan kyllä vähän väriä, sinne on jo ihanan räväkkä Marimekko odottamassa ompelua.

   Poista
 2. Entä jos ne verhot olisi ihan kevyet/läpikuultavat ja vaaleat neutraalit yksiväriset? Jopa valkoiset? Ne toisivat kuitenkin vähän sitä pehmeyttä esim. äänimaailmaan, mutta eivät vaikuttaisi muuhun sisustukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joku läpikuultava yksivärinen pellava olisi kyllä ihana! Tosiaan ehkä se toimisi valkoisenakin. Harmaa olisi kiva, mutta luulen että sopivan sävyn löytyminen olisi aika mahdotonta, kun sekä sohva että noi ikkunan karmit on harmaat. Valkoinenkin voisi tosiaan toimia, hmm hmm!

   Poista
 3. Meillä ei ole verhoja olohuoneessa, kun yksi seinä on pelkkää ikkunaa lattiasta kattoon enkä ole halunnut peittää sitä. Mutta kaikissa muissa huoneissa kyllä on sivuverhot, Marimekkoa tai Vallilaa, eh...
  Mutta siis meinasin minäkin tulla ehdottamaan samaa kuin Anniina yllä: hommaa valkoiset verhot. Ne ei riitele minkään sohvatyyny-/mattovalintojen kanssa, mutta tuo kuitenkin tilaan pehmeyttä ja poistaa kaikuisuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tiedätkö, nämähän me sitten hommattiin melkeinpä heti tämän postauksen jälkeen! Ja kyllä noi tekee tosi paljon, mikä ero! Valaistuneena aloin heti suunnitella Marimekkojuttuja vieras- ja ehkä myös makuuhuoneeseen... ;)

   Poista