Keltainen kesäpaita

kesäkuuta 12, 2016

Ompelin tässä itselleni varsin akuuttiin tarpeeseen keltaisen teepaidan. Art galleryn kangas ehti marinoitua kaapissa muutaman kuukauden ennen kuin sain aikaiseksi tehdä siitä mitään. Onneksi ryhdistäydyin, tykkään tästä kuosista tosi paljon! Sain heti pari kohteliaisuuttakin eli todistetusti valinta osui muidenkin mielestä varsin nappiin. 

Olen suunnitellut jo pidempään värianalyysiin menoa. Luulen, että ostoksilla käynti helpottuisi huomattavasti ja virheostoksetkin vähenisivät, jos olisi heti kättelyssä selvää, mitkä värit sopivat ja mitkä eivät niinkään. Etenkin kankaita netistä tilatessa olen huomannut värin ja kuosin valinnan olevan yllättävänkin vaikeaa - yhtäkkiä ei tiedäkään yhtään, sopiiko kangas itselle vai ei. No, en ole vielä saanut analyysiaikaa varattua, mutta tämän keltaisen kohdalla tiesin silti valinnan olevan hyvä. Keltainen on selvästi mun väri!

Huolittelin kaula-aukon ensimmäistä kertaa Framilonilla eli ohuella kuminauhalla. Huolehdin erityisen tarkasti siitä, etten venyttänyt nauhaa ommellessa - en halunnut rypytettyä kaulusta. No, selvisi että vedin vähän överiksi, ja tuo venähti muutaman sentin reilumman puoleiseksi. Eipä tämä haittaa, ensi paidassa sitten parempi meno ja harjoitushan tekee mestarin!

Ich LIEBE die Stoffe von Art Gallery! Dieses T-Shirt entstand diese Woche. 

Saattaisit myös pitää näistä

2 kommenttia

 1. Siellä on selvästi jo rusketuttu! Tai sit sekin on tuon keltaisen kankaan aiheuttama efekti. :) Sovitin juuri eilen ihanaa okrankeltaista, vähän kultaan vivahtavaa mekkoa ja NIIN totesin, että se EI ole mun väri. Saa mun ihon näyttämään entistäkin punertavammalta. Miten epäreilua, että värit, joista tykkää, ei välttämättä sovi itselle yhtään!

  Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä oon kyllä uinut suojakertoimen 50 aurinkorasvassa, joten epäilen että kyseessä on optinen illuusio!

   Värijutut on kyllä vaikeita. Mä en tän keltaisen monien sävyjen lisäksi oikein tiedä mitkä sitten sopisi. Musta ja muut liian kovat värit ei käy ja pastellitkin on boikotissa, koska niissä ei sitten ole riittävästi kontrastia. Ehkä nyt varaan sen analyysiajan!

   Poista