Syntymäjuhlat

elokuuta 25, 2014


Viikonloppuna juhlittiin meidän pientä miestä perheiden ja kummien voimin. Nimiäisiksi juhlia ei voi kutsua, joten puhuimme syntymäjuhlista. Pirskeet olivat varsin vapaamuotoiset, mutta jonkinlaista ohjelmaa oli kuitenkin järjestetty. Päivän kulku oli seuraavanlainen:

Alkumalja
Suolaista ruokaa
Pienen ukon pakettien avaaminen
Kummien esittely ja kummitodistus (tästä lisää myöhemmin)
Jälkkäriä

Lisäksi vieraat täyttivät vieraskirjalappuset, joista kerron myös enemmän myöhemmin.


Mahduimme kaikki tänne asuntoon ihan mainiosti, kun ruoka- ja työpöydät yhdistettiin pitkäksi pöydäksi ja muutenkin vähän rymsteerattiin. Koristeina oli katossa jo vapusta lähtien roikkuneet kennopallot, jotka poistunevat sitten kun muutamme seuraavaan asuntoon, ja niiden lisäksi kaksi askartelemaani pallonauhaa. Ripustimme myös seinälle pojan valokuvia ihan vaan ompelunauhan ja klemmareiden avulla.

Pallonauha oli helppo tehdä. Leikkelin erivärisistä pahveista kuvioleikkurilla ympyröitä, joita kasasin aina kolme päällekkäin. Ompelin kasat yhteen ja taitoin uloimpia ympyröitä auki niin, että muodostui tuollainen kolmiulotteinen pallo. Mies kiinnitti nauhat nastoilla kattoon, jossa ne nyt roikkunevat itsemme tuntien vielä tovin jos toisenkin.



Koko juhlista tuli otettua todella vähän julkaisukelpoisia otoksia, mutta tässä jonkinlaista kuvaa tarjoiluista. Suolaisina asioina tarjosimme seuraavaa:

Pikkupitsat: chorizo, tomaatti-mozzarella ja tomaatiton fetajuusto-paprika-oliivi
Perunasalaatti
Punajuurisalaatti: punajuurta, rucolaa, uunissa paahdetta fetaa, balsamicokastiketta ja hmm kasvista, jonka nimi on saksaksi chicoree ja suomeksi joku mysteeri
Vihersalaatti
Juustolajitelma sekä mustaherukka- ja tyrnimarmeladit
Patonkia sekä tummempaa leipää

Jälkkäripöytään tiensä olivat löytäneet

Jo tutuksi tullut death by chocolate -kakku
Luumupiirakka
Macaroneja vadelma- ja lemon curd -täytteillä
Hedelmäkakku

Juhlat olivat mielestämme oikein onnistuneet. Kiitos vieraille!

Saattaisit myös pitää näistä

9 kommenttia

  1. Olitpa jaksanut laittaa hyvät herkut ja makeat murkinat ihan punajuuria myöten. Chicorée (Chikorium intybus var. foliosum) näyttää olevan suomeksi salaattisikuri. Minun herkkuani on talvisaikaan varsinkin helppotekoinen juustolla kuorrutettu sikurigratiini.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin delegoinut kokkailuja siten, ettei meille edes jäänyt kovin paljon tehtävää. Ainoastaan macaron-pallerot ja ricottapiiras taisivat olla alusta lähtien allekirjoittaneen tuotosta, muihin saatiin kivasti apuja.

      Vai salaattisikuri! Oli mikä oli, gratiini kuulostaa mielenkiintoiselta!

      Poista
  2. Ooooo mitkä tarjoilut! Kiva, jos tuosta kummitouhusta ja vieraskirjalappusista kerrot myöhemmin lisää. Erityisesti ne kiinnostavat, koska meilläkään lasta ei tulla kastamaan vaan vastaavanlaiset pirkeet on tulevaisuudessa edessä. Olenkin ehtinyt jo vähän miettimään miten kummit voisi juhlissa tuoda esille ja tietysti mitä muuta ohjelmaa tilaisuuteen voisi kehitellä. Kuitenkin sellainen rento juhla on meilläkin tiedossa ja samalla juhlistetaan myös meikäläisen pyöreitä vuosia, joten tarjoiluihin ainakin panostan ihan kunnolla sen(kin) kunniaksi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekin oltaisiin voitu juhlia myös mun kolmekymppisiä, mutta jotenkin en älynnyt tältä kaikelta vauvatohinalta edes ajatella moista mahdollisuutta :) Oli näidenkin juhlien kannalta sinänsä sääli, ettei kämppään kertakaikkiaan mahtunut kaveripuolelta kuin kummit, mutta hyvä oli näinkin. Kerron noista todistuksista ja vieraskirjoista tässä heti kun ehdin!

      Poista
    2. Ai me ollaan samanikäsiäkin :) Hauska sattuma!

      Poista
    3. Joo mäkin naurahdin että no eipä kyllä yllättänyt :)

      Poista
  3. Voi jestas!! Aivan ihania juttuja!! Kiva idis nuo pallot! Ja tosi kiva, että on värikkäät juhlat, mutta silti kaikki sävyt sopivat neutraalisti yhteen! Siis meinasin syödä läppärin näytön, niin ihania herkkuja olette laittaneet.. Tuo punajuurisalaatti kuulostaa ihanalta.. Miten paahdoit fetan? Eikö se sujanut? Veikkaan että se omituinen vihannes olisi salaattisikuria..? Eikö se ole sellaista vähän salaattimaista? Joka tapauksessa, ihania juttuja, kertakaikkiaan. Kiva visiteerata täällä pitkästä aikaa, ehkä syksyn tullen tulee taas aika linnoittautua läppärin kanssa blogimaailmaan enemmän! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punajuurisetti oli anopin luomus, mutta veikkaan, että se levitteli fetan pellille ja paisteli sitä uunissa sen verran, että se ehti ruskistua muttei vielä valahtanut mihinkään. Fetahan kyllä usein pysyy aika kiinteänä (ei se meillä ainakaan pizzan päällä juurikaan sula), joten onnistunee kun ei unohda settiä vuosikausiksi uuniin :)

      Kesä on ollut vähän hiljaista blogiaikaa itse kullakin. Mäkään en ole saanut kuin vähän selailtua juttuja puhelimen syötteenlukijalla, mutta sillä taktiikalla ei kyllä kommentoida oikein mitään. Teillähän onkin lisäksi ollut kyllä aikamoista menoa kodin myynti- ja ostojuttujen kanssa! Kattelinkin just pikaisesti, että oli tosi kivaa nähdä vähän uusia kuvia teiltä, tuun kohta käymään paremman ajan kanssa :)

      Poista
  4. Täähän on kiva idea, jos ei varsinaisia nimiäisiä Saksassa järjestetä :) Ihanan näkösiä tarjoiluja!

    VastaaPoista