Tomaatti-ricottapiirakka

kesäkuuta 09, 2014

Haa, ollaan me saatu vauvasta huolimatta jotain aikaan myös keittiössä! Tähän kyllä vaadittiin vanhempien ja siskon läsnäolo sekä avunanto, kun allekirjoittanut istui aina välillä sohvalla nälkäisen vauvan kanssa. Näillä eväin ruoka syntyi oikeinkin mainiosti.

Koska tässä taloudessa ei ole pitkään aikaan kokattu juuri mitään, mikä ei ole peräisin Glorian ruoka&viini -lehdestä, emme tehneet poikkeusta tälläkään kertaa. Uusimmassa numerossa oli tomaatti-ricottapiirakka, joka näytti niin herkulliselta että sitä oli kerrassaan pakko kokeilla. Suolainen juustokakku oli myös mitä pätevin valinta hellepäivään; kun lämpöä on ulkona noin 35 ja sisälläkin se 30 astetta, ei oikein inspiroi syödä mitään kovin lämmintä. Ohje löytyy Glorian sivuilta.



Saattaisit myös pitää näistä

6 kommenttia

  1. Nam! Ja kuvatkin sopisivat sinne lehden sivuille, mieluiten hienolle ja kiiltävälle paperille. Upeita! :)

    VastaaPoista
  2. Onpa todella ihanan näköistä, ja ihanat kuvat!! Tuossa on kokkaamista jo ihan kunnolla juuri vauvan saaneelle, huh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hyvältä kyllä maistuikin :) Ruoka saatiin aikaan, kun oli hyvät apujoukot!

      Poista
  3. Ihanan näköinen, taas täytyy koittaa! Mikäs toi vihreä leipä taustalla on? Foccaccia rukolalla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leipä kulkee nimellä flatbread ja päällä on yrttiöljyä. Leipään tulee 7,5 dl jauhoja, 2 tl suolaa, 2 tl leivinjauhetta ja 500 g paksua kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia. Päälle yrttiöljyä eli persiljaa, öljyä ja suolaa sauvasekoittimella tahnaksi. Paisto 225 asteessa noin 15 minuuttia :)

      Poista