Oho, mitäs täällä näkyy?

marraskuuta 13, 2013


Kuten mainittua, aloitin yhden naisen marraskuuboikotin ja siirryin suoraan joulunalusaikaan. Tähän asti tunnelman riittävällä tasolla pitämiseen on riittänyt lähes jokailtainen annos joululauluja (vinkki: kun sälekaihtimet ovat kiinni, ei näe että ulkona on vielä ällö marrassää), mutta eilen yllätin itseni tekemästä torttuja ja korkkaamasta glögipullon. Paikallinen luumuhillo on epäilyttävän juoksevaa. Elättelen toiveita suomalaisen version löytämisestä muutaman viikon päästä järjestettävistä suomalaisista joulumyyjäisistä. Vaan kyllä näilläkin eteenpäin päästään.

Saattaisit myös pitää näistä

4 kommenttia

 1. Nami, nami! Ei joulua ilman "tuulimyllyjä" (voitaikinatorttusia). Äitivainaa teki luumutäytteen itse kuivatuista luumuista, eikä hänellä taitanut siihen mitään reseptiä olla. Tässä on Kotilieden resepti, mutta hillosokeria ei tarivtse, jos käyttää vähemmän vettä. http://kotiliesi.fi/ruoka/reseptit/luumuinen-torttutayte
  Kuvittelen, että kuivattujen luumujen liottamiseen pfalzilainen Spätburgunder olisi super vaikka Aldin Chileläinen punaviinikään ei ole hassumpaa tai alkoholittomana variaationa punainen rypälemehu.
  Ekstrajouluista makua saat , jos laitat liotusliemeen veriappelsiinimehua ja hyvin ohuiksi leikattuja "tikkuja" hyvin pestyn (tai luomu) appelsiinin keltaisesta kuoresta. Minä laitan punaviini-veriappelsiinimehussa 2 -3 päivää liotettuja luumuja keittämättöminä itse tehdyn kanelijäädykkeen kanssa joulujälkiruoaksi. (Jos on lapsia syömässä niin sitten vain veriappelsiinimehua.)

  VastaaPoista
 2. Mitä, eikö siellä tunneta luumumarmelaadia?! Omituista.. Toivottavasti onnistaa joulumarkkinoilla! Tekisi niin mieli aistimaan eurooppalaista joulumarkkinatunnelmaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis periaatteessa joo, ja se näyttikin ihan tutulta tavaralta. Totuus paljastui sitten uunista otettaessa...

   Joulumarkkinat tosiaan alkavat joka paikassa ihan kohta! Mun lempparit on meidän kaupunginosan miniversiot, joissa on noin kahdeksan kojua :)

   Poista