Valoisa syksy

marraskuuta 12, 2012

Ihmeellistä: kohta on jo marraskuun puoliväli, enkä ole vieläkään masentunut tai väsähtänyt! Eräänä aamuna lokakuun loppupuolella yllätin jopa itseni miettimästä aamupalastellessani, ettei tää syksy nyt lainkaan niin paha juttu ole, enää kaksi kuukautta ja taas alkaa valostua. Ihan tosissani ajattelin, en mitenkään sarkastisesti. Ruksia seinään.

Huolimatta ulkona vaanivasta harmahtavasta pimeydestä pääni sisäinen maisema on siis kohtuullisen valoisa. Näin syksyllä voi puuhastella kotona kaikkia lempiasioita. Oon neulonut, miettinyt sisustusjuttuja, polttanut paljon kynttilöitä ja jopa kaivanut erittäin pölyisen ompelukoneen esiin käytännössä ekaa kertaa sitten yläasteen. Tuotoksesta tuli mainio, paitsi että katkaisin neulan. Mitä pienistä, niitä tuli koneen mukana onneksi useita. 

Enää jotain reilu kuukausi valostumiseen, lisäksi kohta saa kaivaa jouluvalot ja muut härpäkkeet esiin. Ei pöllömpää! Vielä kun keksisin jonkun vaaleaa glögiä vastaavan juoman täältä, niin ei tarttisi valittaa varmaankaan mistään.

Kuva Johanna Hietanen Photography. Huijasin kyllä vähän: se on otettu jo syyskuussa. Näillä säillä ei todellakaan istuta sisällä ilman ainakin yhtä fleecetakkia.

Saattaisit myös pitää näistä

6 kommenttia

 1. Tutun näköinen kuvio! Vaan toteutus on hiukan minun versiotani siistimpää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla langalla (Novitan Rose mohair) sai kyllä aikaan tosi tasaista jälkeä. Nyt huvittais tehdä toi huivi vielä uusiksi eri värisenä, mutta sitä ennen pitäis vähän tyhjennellä aina vaan paisuvaa lankavarastoa...

   Poista
 2. Vaaleaa glögiä muistuttavaa paikallista juomaa... No mutta hesseniläinen heißer Apfelwein! Tämän linkin takaa helppo resepti: http://www.kuechengoetter.de/rezepte/Punsch-Gluehwein/Ebbelwoi-Haass--Heisser-Apfelwein--1352603.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, niinpä tietysti! Miksei tullut mulle mieleen? Kiitokset reseptistä!

   Poista
 3. Testasin tämän vaalean glögin reseptin viime vuonna. Miinuksena tosin yön yli tekeytyminen, mutta hyvää oli ja ihana jouluinen tuoksu keittiössä! Ja jopa meikäläinen osasi tehdä tämän mukaan :)

  Mirka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaahas jaahas, lupaavalta vaikuttaa tämäkin! Tosin mitä tehdä, jos tarjolla ei ole omenamehutiivistettä vaan pelkkää tuoremehua? Se ei liene ihan riittävän vahvaa tarkoitukseen. Toisaalta jos laittaa tuoremehua sen verran, kuin reseptissä on yhteensä tiivistettä ja vettä, saattais varmaan toimia? Hum.

   Poista